PEDALHINK

Marknadens bästa PEDALHINK

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Hem & Hushåll » PEDALHINK

BÄSTA PEDALHINK

Att skaffa sig bra förutsättningar för att hålla hemmet snyggt och rent är avgörande för att vi ska trivas i vår vardag. Pedalhink är en praktiskt och enkel pryl som gör det lättare för dig att direkt göra dig av med avfall som vanligtvis uppkommer i samband med toalett- och badrumsbesök. En pedalhink är inte bara en smidig produkt i den bemärkelsen att du kan slänga ditt avfall direkt efter att det uppkommit, det kan också ses som en snygg detalj som sätter pricken över i et i ditt badrum.

Pedalhink låter inte allt för upphetsande, och det är det väl egentligen inte sett till vad den faktiskt används till. Det är helt enkelt en form av soptunna som gör det enkelt för dig att slänga avfall och förbrukningsartiklar som uppkommer i samband med ditt toalettbesök. Men även dessa typer av produkter har utvecklats rejält den senaste tiden och hängt med i den design våg som svept över vår samhälle. Det gör att pedalhinken idag inte bara är en praktiskt och användbar produkt utan också en inredningsdetalj då man från tillverkarnas sida har fokuserat väldigt mycket på att producera ögonfallande och estetiskt snygga pedalhinkar. Som ni hör så finns det idag många olika varianter och modeller av pedalhinkar på marknaden och de kan också variera sett till storlek, material och funktionalitet.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA PEDALHINK

Vi kommer i den här guiden att ge dig värdefull information kring produkten som förhoppningsvis ska resultera i ett bra beslutsunderlag för dig som konsument. Vi har sett över utbudet som finns kring produkten och kartlagt betyg, omdömen och kundrecensioner för att ge svaret på vilken pedalhink som är bäst.
Det har dock inte varit helt lätt att hitta objektiva och professionella tester kring produkten, detta med tanke på att det inte gjorts några sådana vad vi kunnat se. Därför har vi använt oss av det underlag vi kunnat få fram i kombination med egna erfarenheter kring produkten.

Med tanke på att utbudet varierar och och modellerna att tillgå är många så har vi valt att fokusera på några viktiga områden när vi valt ut bästa pedalhink. Dessa områden är utifrån ett konsumentperspektiv som garanterat är avgörande för dig när du ska inhandla denna produkt. Följande delar har vi tittat lite extra noga på.

Funktionalitet – En pedalhink ska vara enkel att använda och helst innehålla en rad praktiska delar som underlättar både tömning och uppsamling av skräp. En teknisk detalj som ofta förenklar användbarheten i produkten är ett lock bestående av en så kallad soft-close funktion.

Design – Designen och utseendet tycker vi och många andra är avgörande när man köper produkten. Därför har vi valt att lägga fokus på att hitta snygga och tilltalande pedalhinkar som blir mer av en inredningsdetalj i ditt badrum.

Pris – Som alltid är priset en viktig faktor när vi inhandlar en produkt. För att du ska bli nöjd med ditt köp så bör pedalhinken både vara funktionell och stilren och det bör du också ha med dig när du tittar på priset.

BÄST I TEST!

PEDALHINK NOVA BLACK 3L

Specifikation
 • Minimalistisk design
 • Rymmer 3 liter
 • Soft-close funktion
 • Storsäljare

UTMÄTKT VAL!

SONO PEDALHINK 5 L SATELLITE

Specifikation
 • Snygg design
 • Rymmer 5 liter
 • Soft-close funktion
 • Matt soft-touch yta

UTMÄRKT VAL!

TUBO PEDALHINK 3 L MOON GREY​

Specifikation
 • Rymmer 3 liter
 • Lätt att tömma och rengöra
 • Snygg design

MODERN KLASSIKER!

NEXIO PEDALHINK 2,5 L ROSTFRI BLANK

Specifikation
 • Klassisk design
 • Rymmer 2,5 liter
 • Tillverkad i rostfritt stål
 • Lätt att tömma

KÖPGUIDE PEDALHINK

Pedalhinkar, även kallat avfallshinkar är en väldigt enkelt produkt som är framtagen för att på ett enkelt sätt kunna göra sig av med avfall i badrummet. Trots att detta är allt annat än en högteknologiskt produkt så finns det några saker som man bör tänka på när man köper produkten.

Färg
Pedalhinkar finns idag i mängder av olika färger. Både utstickande kulörer och mer nedtonade varianter. Någon som blivit väldigt populärt idag är färger som går åt pastell hållet och som dova i sitt utryck. Är du ute efter någon specifik färg så bör du kunna hitta något för dina önskemål. Det flesta modeller tillverkas idag i en rad olika färger just för att kunna matcha konsuments olika krav.

Storlek
Hur mycket volym produkten ska ha kapacitet för är också en sak som du bör fundera på innan du genomför ditt köp. Det finns idag produkter som är av större modell som rymmer hela 20 liter. Sedan finns det mer nätta modeller som rymmer runt 3-5 liter som också är det allra vanligaste för hemmabruk. Storleken har en inverkar på hur många ni är i hushållet samt hur mycket avfall ni gör av med. Har ni en hög förbrukning av avfall och köper en för liten pedalhink så resulterar detta i att ni får tömma hinken väldigt ofta.

Material
Den här typen av produkt behöver nödvändigtvis inte vara tillverkad i något specifikt material eller för den delen vara slitstark och tålig. Den utsätts inte för några större belastningar samt att den är ämnad för att användas inomhus. Dock kan materialet ha en estetiskt påverkan och av den anledningen vara viktig att känna till. Det finns idag både produkter som är tillverkade i hårdplast och i rostfritt stål.

Funktionalitet
Förutom design så är funktionalitet den viktigaste aspekten. Den ska vara enkel att använda och i synnerhet enkel att tömma när hinken är full. Idag finns det en rad olika modeller av pedalhinkar som innehar smarta funktioner. Något som binder samtliga modeller samman är givetvis pedalen, varpå man öppnar locket med hjälp av ett lätt fottramp. Sedan finns det så kallade Soft-close lock som gör att locket sakta åter tillbaka till slutet läge. Hinken som samlar ditt avfall bör också vara utrustad med någon form av bygel som gör det enkelt att tömma avfallet.

Utseende
Se inte bara produkten som en nödvändig avfallshink i ditt badrum. Det är absolut en produkt som går under kategorin “need to have” men gör det till en produkt som är “nice to have”. Kombinera en praktiskt produkt med ett snyggt utseende och få ditt badrum att lyfta men en snygg inredningsdetalj istället för bara en halvtråkig soptunna. I vår guide har vi samlat en rad olika pedalhinkar som både är riktigt bra rent funktionellt men som också är vansinnigt snygga.

FAQ

Här har vi sammanställt frågor och svar som ofta ställs kring pedalhinkar.

Vad är en pedalhink?

En pedalhink, eller avfallshink är en form av soptunna som är framtagen för att du enkelt ska kunna slänga ditt avfall i hemmet. En pedalhink är precis som namnet antyder utrustad med en pedal som genom ett lätt fottramp öppnar locket så att du kan slänga sitt avfall.

Vad slänger man i en pedalhink?

En pedalhink kan användas till alla typer av avfall. Vanligtvis använder man produkten på toaletten eller i badrummet för att enkelt och smidigt kunna slänga avfall och förbrukningsartiklar som vanligtvis uppkommer i samband med besöket. Du kan slänga allt från tops, bindor, tamponger, pads, plast, schampo flaskor och andra vanligt förekommande produkter som inte ska slängas i toaletten.

Vad kostar en pedalhink?

Priset på en varierar beroende på modell och storlek. Det dyraste pedalhinkar kostar ett par tusen medans det enkla och mindre modellerna går på några hundralappar. Men drar vi ett snitt så får du betala ca 500 för en pedalhink för hemmabruk.

Källa

Professionella och objektiva tester av pedalhinkar på marknaden var i detta läget i stort sett obefintligt. Utbudet av tillräckligt underlag för kundrecensioner var inte heller tillräckligt stort för att vi skulle kunna få oss en bra uppfattning om produktens kvalité. Därför har vi valt med denna produkt att skapa oss en helt egen uppfattning kring produkten. Den är baserad på hundratals recensioner och en gedigen research av produkternas specifikationer och övrig information från tillverkaren.