UPPBLÅSBAR KAJAK

Marknadens bästa UPPBLÅSBAR KAJAK

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Träning & Fritid » UPPBLÅSBAR KAJAK

BÄSTA UPPBLÅSBARA KAJAK

Vi är många som letar efter bra och användningsbara produkter för såväl hobbyverksamhet som för fritidsaktiviteter. Idag finns det mängder av produkter inom kategorin fritid där vissa är mer praktiska än andra. När det kommer till produkter som man vanligtvis inte använder så frekvent och som dessutom är volymmässigt stora så är det helt klart en fördel att dessa produkter är praktiska och gärna mobila. En väldigt praktiskt och populär produkt är just uppblåsbar kajak som vi i denna guide kommer att berätta mer om samt ge dig svaret på vilken uppblåsbar kajak som faktiskt är bäst.

Vi är många som letar efter avkoppling, lugn och harmoni i vår allt mer stressade och fartfyllda vardag. För många har naturen och allt vad det innebär varit en naturlig flyktväg för att få distans från det normala. Att vara ute på sjön en varm och stilla sommardag bör få vem som helst att känna avkoppling. Ta in dofterna från naturen, lyssna till fåglar som sjunger och bara insupa lugn. Fördelen är att nu behöver du inte äga en båt eller för den delen ha ett stort förråd där du förvarar ditt vattenfordon. Med en uppblåsbar kajak så får du en praktisk produkt som dessutom är minst lika bra som en vanlig kajak och som gör att du enkelt kan ta dig ut i naturen. En uppblåsbar kajak passar perfekt för dig som är äventyrlig och som gillar att upptäcka nya platser utan att behöva lägga onödig tid på planering, transporter och annat som vanligtvis medföljer om man ska flytta sin båt eller kajak. Med en uppblåsbar kajak får du en mobil produkt som är enkelt att ta med sig i bilen, på ryggen, på tåget eller i husbilen och som tar väldigt lite plats i förhållande till en vanlig kajak. Detta gör att du slipper begränsningar vilket troligtvis innebär att du kommer använda din kajak mer. En uppblåsbar kajak är en utmärkt produkt för dig som vill komma nära inpå naturen. Tänkt dig sitta i din kajak och se årtagen skära i det sammetslena vattnet samtidigt som du tar in lugnet i din omgivning, visst låter det härligt. För den som gillar att fiska så är en uppblåsbar kajak ett bra alternativ om man vill komma ut på djupt vatten. Från kajaken kan du med enkelhet sitta att fiska oavsett om du är en metfantast eller en som föredrar kastspö. Det är också en bra produkt att ha med sig under exempelvis campingsemestern eller till landstället för att maximera upplevelserna och livskvaliteten under dina lediga dagar. Det brukar också vara en storfavorit bland barnen att ge sig ut på sjön och såklart en trevlig upplevelse för hela familjen. Här är återigen den stora fördelen att kajaken är just uppblåsbar och väldigt enkel och bekymmersfri att ha med sig. För dig som är ute efter en kajak för att få träning i kombination med en härligt naturupplevelse så kan vi också rekommendera den uppblåsbara kajaken. Tekniken bakom dem uppblåsbara kajakerna har fullkomligt exploderat de senaste åren och nu kan det många gånger vara så att den uppblåsbara varianten överträffar den klassiska kajaken på många plan.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA UPPBLÅSBAR KAJAK

I den här guiden så har vi kartlagt marknaden och utbudet som finns idag när det kommer till uppblåsbara kajaker för att redovisa vilken/vilka uppblåsbara kajaker som är bäst. För att nå fram till vår slutsats så har vi med hjälp av egen kartläggning i kombination med omdömen och kundrecensioner skaffat oss ett bra underlag för att ge vår bild av de bästa produkterna på marknaden. Vi har bland annat tittat på pris, användarvänlighet, kvalitet, förvaringsmöjligheter och helhetsupplevelsen av produkten.

Tittar man på hur utbudet ser ut när det kommer till uppblåsbara kajaker så ser vi framförallt en stor variation i pris och storlek. Vissa är dessutom mer avancerade i sitt utförande än andra och med anledning av dessa synpunkter så är det viktigt att du funderar på vad som passar dina behov bäst samt vad du tänkt dig att spendera på en sådan. En annan parameter att ta hänsyn till är som sagt storleken. Det finns idag uppblåsbara kajaker för såväl en person som för två personer. Den mest populära varianten är den för två personer då den täcker fler användningsområden. När man är ute på sjön vill man allt som oftast kunna ta med sig packning som exempelvis mat, fiskespön, sittunderlag, kläder etc. Helst vill man kunna ta med dig detta utan att behöva göra avkall på komforten. Därför anser vi att det är viktigt med förvaringsutrymmen i kajaken där du kan förvara din packning och det är också något vi haft i beaktning när vi dragit våra slutsatser i denna guide. Enkelheten i produkten är givetvis också avgörande, den ska vara lätt att blåsa upp likväl som att den ska vara lätt att packa ihop efter användning.

Vi hoppas det ska hjälpa dig i ditt köp av en uppblåsbar kajak!

BÄST I TEST

FitNord Seal Two Kajak Dark Green

Specifikation

2 paddlar (längd 224 cm)
2 platser
2 fotstöd
Double Action-pump
Fena
Bär- och förvaringspåse
Lastkapacitet: 320 kg
Kajakens vikt: 18 kg
Kajakens storlek (L x B): 390 x 90 cm

UTMÄRKT ALTERNATIV

Bästa uppblåsbara kajak

BETTA BE-412 AQUA MARINA 2-SITSIG

Specifikation

Max belastning: 155 kg
Max passagerare: 2
Behagligt ryggstöd
Justerbart fotstöd

SPORTIG KAJAK!

Bäst i test uppblåsbar kajak

FITNORD SEAL ONE KAJAK BLACK

Specifikation

Maxvikt: 170 kg
Kajakens storlek (LxB): 300 x 90 cm
Unik och effektiv pump ingår
Tillverad i slitstarkt material

KÖPGUIDE UPPBLÅSBAR KAJAK

När du köper en uppblåsbar kajak så kan det vara bra att känna till och ha koll på vissa delar så att ditt köp faktiskt blir vad du förväntat dig. Det finns idag många olika modeller att tillgå likaså prisklasser. För att du ska kunna fatta ett korrekt beslut i vilken produkt du väljer så vill du dela med oss av några väsentliga punkter som du bör fundera på innan du genomför ditt köp.

Användarvänlighet

Tanken med en uppblåsbar kajak är att den ska vara praktiskt och användarvänlig. Med den här produkten i jämförelse med en vanlig kajak så slipper du begränsningar, men det ställer också krav på att produkten uppfyller dessa förväntningarna och faktiskt är så pass praktiskt som den ska vara. Var därför noga med att läsa på hur du blåser upp kajaken, hur den enklast tappas på luft samt liten den kan bli när den inte är uppblåst. Det flesta uppblåsbara kajakerna på marknaden är väldigt användarvänliga men vi vill ändå slå ett slag för att detta är en viktig sak att kolla upp.

Lastkapacitet

När det är dags att bege sig ut på öppet hav eller på den pittoreska insjön så vill man allt som oftast ha med sig någon form av packning. Du kanske ska spendera en heldag i naturen och i synnerhet på sjön och behöver därför extra kläder, mat och annan packning som man gärna vill ha med sig på en sådan utflykt. Då är det viktigt att din uppblåsbara kajak innehar en bra lastkapacitet så att du inte behöver tumma på komforten. Tänk därför igenom vad du vill kunna använda din kajak till och välj sedan en som har en lastkapacitet som matchar dina behov.

Maxvikt

“Man över bord!” Det är ett uttryck som man helst undviker att säga när man är ute på sjön. För att du ska undvika att en sådan olycka sker så bör du se över maxvikten på kajaken som du köper. Idag finns det uppblåsbara kajaker som är av modellen mindre och som inte tål särskilt mycket belastning och sedan finns det mer rejäla kajaker som är framtagna för att kunna klara av högre belastning. Respektera anvisningarna gällande maxvikt som står i manualen när du köper en uppblåsbar kajak, om inte kan det bli en både blöt och ledsam historia.

Storlek

Hur vill du kunna använda din uppblåsbara kajak? Det är en relevant frågeställning som du bör fråga dig själv. Det finns nämligen kajaker som är anpassade för en person respektive två personer. Vet du att det bara är du själv som kommer att använda kajaken så är det givetvis lämpligt att köpa en som är anpassad för det. Vill du däremot ha en kajak som innebär att du kan ta med dig en vän, ditt barn eller kanske din partner, då bör du satsa på en som är framtagen för två personer. Det skiljer sig nämligen mycket i storlek på dessa varianter samt att den ena har endast en sittplats medans den andra har två.

Kvalitet

Att bara titta på priset och tumma på kvaliten är inte att rekommendera. När man är ute på djupt vatten så vill man känna sig trygg samt veta att produkten man sitter i håller god kvalitet. Kajaker som är tillverkade för att vara det billigaste på marknaden brukar tyvärr brista i kvalitet och således innebära att den kommer gå sönder tidigare. Ska du köpa en uppblåsbara kajak så satsa på en som håller god kvalitet och titta inte bara på priset, på så sätt kommer du kunna njuta längre av din kajak och ditt köp blir i slutändan ändå billigare.

FAQ

Nedan hittar du en samling av de vanligaste frågorna kring uppblåsbara kajaker.

 

Vad är en uppblåsbar kajak?

En uppblåsbar kajak är om en vanlig kajak med den enda skillnaden att den är uppblåsbar. Den är alltså inte fast i sitt utförande utan tillverkad av material som gör att den vecklas ut när du fyller den med luft. Minst lika bra som en vanlig kajak men betydligt mycket mer praktiskt för dig som användare.

Är en uppblåsbar kajak lika bra som en vanlig kajak?

Självklart beror det på vilka modeller och varianter man tittar på. Det finns idag många olika tillverkare som erbjuder uppblåsbara kajaker och som med alla produkter är vissa bättre än andra. Men generellt sätt så har utvecklingen gått väldigt snabbt framåt och många menar på att den uppblåsbara varianten många gånger är bättre än den traditionella. I slutändan landar det väl som alltid i individuella smak och tycke men vår uppfattning är att detta är en väldigt populär produkt.

Hur blåser man upp en uppblåsbar kajak?

Vanligtvis blåser man upp med en klassisk handpump. Både pumpen och den uppblåsbara kajaken är enkla att ha med sig och det går också fort att fylla kajaken med luft.

Vad kostar en uppblåsbar kajak?

Svår fråga med tanke på att priset varierar ganska kraftigt. Men för att ge dig en uppskattning så kan man säga att den uppblåsbar kajak kostar mellan 2000-10000kr beroende på bland annat modell, märke, storlek och kapacitet.

Hur liten kan en uppblåsbar kajak bli?

Den kan bli så pass liten att du kan bära den i en ryggsäck eller väska.

Källa

Professionella och objektiva tester av uppblåsbara kajaker på marknaden var i detta läget i stort sett obefintligt. Utbudet av tillräckligt underlag för kundrecensioner var inte heller tillräckligt stort för att vi skulle kunna få oss en bra uppfattning om produktens kvalité. Därför har vi valt med denna produkt att skapa oss en helt egen uppfattning kring produkten. Den är baserad på hundratals recensioner och en gedigen research av produkternas specifikationer och övrig information från tillverkaren.