POPCORNMASKIN

Marknadens bästa POPCORNMASKIN

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Hem & Hushåll » POPCORNMASKIN

BÄSTA POPCORNMASKIN

Popcorn har sedan länge varit ett populärt snacks i svenskarnas hushåll. Kanske har det mycket att göra med att man på något sätt ser charmen och mysfaktorn med att ta med sig “biokänslan” in i sitt hem. Popcorn är också ett gott och förhållandevis nyttigt snacks faller dem flesta i smak. Att införskaffa sig en popcornmaskin bär många fördelar med sig. Du slipper bland annat köpa på dig antingen färdigpoppade popcorn i butik, eller påsar med popcornkärnor som är avsedda för micron eller kastrullen. Vilket i längden kan bli kostsamt för din plånbok. Med en popcornmaskin kan du istället köpa på dig en stor påse med popcornkärnor som du förvarar i ditt skafferi och när väl suget uppstår så är det bara till att starta maskinen. 

Ur ett längre perspektiv så är det faktiskt en investering för plånboken att införskaffa en popcornmaskin. För att inte tala om resultatet och smakupplevelsen – Visst blir det en annan känsla att poppa dina popcorn i sin alldeles egna popcornmaskin!

Det finns idag ett brett utbud av olika typer av popcornmaskiner i alla typer av prisnivåer. Det flesta popcornmaskiner uppfyller givetvis sin funktion i att kunna poppa popcorn, men sen finns det även en del popcornmaskiner som vi vill lyfta fram lite extra och där resultatet och helhetsupplevelsen faktiskt är slående. 

Här nedan har vi därför samlat en guide för dig som är ute efter en popcornmaskin. Guiden är framtagen på så sätt att vi samlat olika popcornmaskiner i diverse prisklasser samt dem som kommit ut som bäst i test. All information och testresultat är hämtad från varierande källor vilket du också kan läsa mer om längre ner på sidan. 

SÅ VALDE VI UT BÄSTA POPCORNMASKIN

Vi har noga scannat av marknaden och analyserat olika tester som gjorts på popcornmaskiner. Som vi nämnt tidigare på den här sidan så finns det en hel del popcornmaskiner att tillgå. Men vårt mål och tanke är att ge er en guide som sammanställer bästa popcorn maskinerna som visat sig vara bäst i test. Vi har också tänkt på andra faktorer som ofta är viktiga för konsumenten, dvs design och helhetsupplevelsen av maskinen. När vi beslutat oss om vilka popcornmaskiner som ska finnas med i vår topplista så har vi framförallt utgått från dessa kriterier.

Funktionalitet
Alla vill vi ha en popcornmaskin som fyller sin funktion och som poppar goda popcorn. Därför har detta varit en självklarhet när vi listar dem bästa popcorn maskinerna på marknaden.

Utseende/design
För väldigt många spelar design/utseende en stor roll när vi köper en köksmaskin. Många av oss ser inte bara maskiner för den maskin den faktiskt är utan också som ett smycke som kan lyfta och pryda köket. Därför har vi valt att även lägga fokus på att hitta den med funktionellt och utseendemässigt tilltalande popcorn maskinerna som förhoppningsvis ska falla dig i smak.

Omdömen/recensioner
En anna viktig parameter att titta på när vi får fram de bästa popcorn maskinerna på marknaden är givetvis att läsa och analysera omdömen/recensioner. Detta är ett bra sätt att få en bild om hur konsumenter upplever produkten. Och produkter som har många positiva omdömen brukar i regel vara bra. Sen går man inte stirra sig helt blind på recensioner med tanke på att vi som personer oftast klagar på när något är mindre bra och när något verkligen är bra så har man en tendens att inte säga något allt.

Men som sagt en bra måttstock att väga in när vi analyserat dessa popcornmaskiner.

Vårt mål i slutändan är alltid att vägleda er till rätt produkter och ge de bästa rekommendationerna inför era eventuella inköp. Och vi hoppas givetvis att ni ska tycka om och uppskatta produkterna som vi sammanställt enligt ovan.

BÄST I TEST!

bästa popcornmaskin

CHAMPION POPCORNMASKIN RETRO CHPCM120​

Specifikation
 • Popcorn på bara några minuter
 • Inbyggd belysning
 • Lucka på framsidan för enkel åtkomst
 • Mått för popcorn och olja medföljer
 • Snygg och klassisk design
 • 4,5 stjärnor på Pricerunner​
 • Favorit bland omdömen​

UTMÄRKT VAL!

BÄST I TEST POPCORNMASKIN

OBH NORDICA BIG POPPER 6398​

Specifikation
 • Roterande omrörare
 • Enkel att rengöra
 • Locket kan användas som serveringsskål
 • Nonstick-beläggning
 • Liten och enkel att förvara i skåp.
 • 4,2 stjärnor på Pricerunner (444 röster)​

UPPLEV BIOKÄNSLA!

popcornmaskin

GREAT NORTHERN LITTLE BAMBINO POPCORNMASKIN 2-3 LITER​

Specifikation
 • Ursnygg design
 • Säker hantering och handtag på framsidan
 • Anpassad för hemmabruk
 • Finns i färgerna rosa, svart och röd
 • 3,6 stjärnor på Prisjakt (9 röster)​

KÖPGUIDE POPCORNMASKIN

Det finns en hel del saker som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en popcornmaskin. För det första så är det troligtvis ingen maskin som du tidigare haft i hemmet vilket innebär att du behöver fundera på vart du ska ha maskinen alternativt vart du ska förvara maskinen. Det finns idag många olika varianter på popcornmaskiner och således också storlekar. Är du en person som vill kombinera en popcornmaskin med en snygg inredningsdetalj så finns det många alternativ att tillgå. Vi har bland annat listat två sådana typer av popcornmaskiner ovan som just lämpar sig bra som inredningsdetalj i hemmet samt uppfyller förväntningarna som just popcornmaskin. Är du däremot endast ute efter en popcornmaskin endast för funktionens skull så bör du veta vart du ska förvara den och vilken storlek som hade passat bra i just ditt hem. 

Vill du att popcornmaskinen ska tillföra en känsla av hemmabio så brukar retro maskinerna vara väldigt populära. Dessa poppar inte bara väldigt smakfulla popcorn utan bidrar med en speciell känsla som du kanske inte får av mer traditionella popcornmaskiner. 

Kapacitet
Det kan vara bra att fundera på hur stor popcornmaskin du behöver. Det finns mängder av olika varianter och storlekar på marknaden så se till att välja en som matchar just dina behov. Är ni en stor familj med flera barn så går det troligtvis åt mer popcorn samtidigt som alla i familjen vill kunna äta samtidigt. Då kan det vara bra att införskaffa en popcornmaskin som har större kapacitet. Behöver du en popcornmaskin till en mindre biograf, en fest eller kanske ett bröllop så finns det popcornmaskiner som lämpar sig bra för just dem ändamålen.

Tänk dock på att en popcornmaskin med större kapacitet tar upp mer plats i ditt hem. Bor du exempelvis i en mindre lägenhet så är ett tips att satsa på en mindre popcornmaskin så att du har utrymme att kunna förvara denna. Det är inte alltid man vill ha popcornmaskinen framme.

Användarvänlighet
Är du en person som uppskattar enkla och lätthanterliga produkter så är detta en punkt som du bör reflektera över. Vissa popcornmaskiner kräver lite mer insats från dig medans andra är betydlig enklare att såväl sköta om som att poppa popcorn. Var därför noggrann med att läsa på om hur popcornmaskinen kan rengöras, vad som krävs för att poppa popcorn samt vad det är för material man använt när man tillverkat produkten. En del popcornmaskiner har smarta funktioner och material som innebär att man minimerar risken att popcorn ska brännas vid och att man lättare kan rengöra maskinen.

Det finns även popcornmaskiner som har en integrerad serveringsskål vilket både får ses som praktiskt och enkelt att använda. Vi har i guiden ovan skrivit om popcornmaskiner som har dessa egenskaper som du kan läsa mer om och klicka vidare om du är intresserad av att köpa. 

Säkerhet
En popcornmaskin går på ström vilket innebär att det alltid bär med sig en risk för brand, skador och andra olyckor. Var därför noga med att välja en popcornmaskin som är beprövad och som har bra omdömen och recensioner. Då kan du känna dig trygg med att du åtminstone får en produkt som håller måttet. Angående säkerheten så är det också viktigt att tänka på vart popcornmaskinen skall förvaras. Med tanke på att popcornmaskinen blir varm under användning så är det viktigt att du väljer en plats utan risk för brand. Har du en köksö hemma så är det exempelvis en bra plats att ha popcornmaskinen på under själva användningen. Undvik att tryck in den i ett hörn med dålig lufttillförsel och brandfarliga material.

Var noga med att du låter popcornmaskinen svala efter användning. När popcornmaskinen är sval kan du lyfta in den i ett skåp eller liknande. 

Funktioner
Som vi tidigare nämnt så finns det popcornmaskiner i alla olika prisklasser. Det innebär också att det finns olika typer av funktionaliteter på popcorn maskinerna. Är du ute efter någon specifik funktion så var noga att läsa på innan du klickar hem produkten.

Det finns exempelvis popcornmaskiner som har temperatur justeringar eller temperaturreglerande glas vilket innebär att du själva kan ställa in temperaturen efter önskemål. En sån här popcornmaskin kan vara att föredra om du poppar stora mängder popcorn men kanske inte förbrukar allt direkt. Popcornen kan med hjälp av dessa funktioner hållas varna trots att dem inte förtärs direkt efter tillagning. 

Det är som sagt viktigt att du hittar en popcornmaskin som passar dina behov. Sen handlar det givetvis också om ett pris i slutändan men idag ligger det flesta popcornmaskiner bra i pris och du får mycket för pengarna. 

FAQ

Samling av vanliga frågor och svar om popcornmaskiner.

Vilken popcornmaskin är bäst?

Den bästa popcornmaskinen på marknaden är OBH Nordica Big Popper 6398. Det är en enormt populär popcornmaskin med mängder av topprecensioner. Det är också den popcornmaskin som innehar många smarta funktioner och som är tillverkad med det senaste teknikerna och materialet. En smidig, innovativ och bra popcornmaskin som troligtvis kommer att hålla väldigt länge. 

Vilken olja till popcornmaskin?

Det är väldigt individuellt vilken olja man använder i en popcornmaskin. Dem flesta väljer att använda rapsolja och smör. Det fungerar även bra att använda kokosolja om du vill ha krispiga och smakfulla popcorn. Vill du däremot gå ett steg längre och göra som proffsen så finns det färdigblandad popcornolja att köpa. Det fungerar med andra ord att poppa popcorn i valfri olja, det handlar mer om hur du vill att dem ska smaka då oljan sätter smak på popcornen.

Hur mycket olja i popcornmaskin?

Hur mycket olja din popcornmaskin kräver kan se väldigt olika ut. Vi hänvisar dig därför att läsa instruktionerna på den popcornmaskin du köpt. Hur mycket olja du behöver är oftast kopplad till hur mycket popcorn du ska poppa samt vilken popcornmaskin du har. Men det brukar röra sig om en eller flera teskedar beroende på mängd popcorn.

Vad kostar en popcornmaskin?

En popcornmaskin kan kosta allt från några hundra upp till flera tusen. Det beror helt på vad det är för typ av popcornmaskin samt hur avancerad den ska vara. För hemmabruk brukar en popcornmaskin ligga på mellan 300 – 1000 kr. Ska man ha en större popcornmaskin avsedd till en större fest eller en biograf så kostar det givetvis mer.

Källor

Professionella och objektiva tester av popcornmaskiner är idag relativt få. Därför har vi i våra eftersökningar använt oss av flertalet olika källor kopplade till konsumenter, förutom dessa tester.

Test Popcornmaskiner – m3.idg.se – 2021
Tidningen M3 har i februari 2021 genomfört ett omfattande test av 7 st popcornmaskiner som tar filmkvällen till en helt ny nivå. Läs mer om testet.

Prisjakt & Pricerunner
Dessa sajter är Sveriges två största sajter när det kommer till prisjämförelser och produktinformation. Här samlas tiotusentals recensioner och betyg angående produkter. Det ger en bra grund tillsammans med flera stora e-handlares samlade recensioner kring produkterna. 

Konsumentomdömen 2021
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.