KÄLLSORTERINGSKÄRL

Marknadens bästa KÄLLSORTERINGSKÄRL

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Hem & Hushåll » KÄLLSORTERINGSKÄRL

I en tid då klimatförändringarna och klimathoten stå på sin spets är det många av oss som gör allt vad vi kan för att bidra till en hållbar livsstil. En stor inverkan på klimatet är just maten, både sett till själva produktionen av livsmedel men framförallt matsvinnet och hur vi hanterar vårt matavfall. Vi kan nog alla bli bättre på att slänga mindre mat men det finns vissa saker som alltid kommer att hamna i papperskorgen och det är där du kan göra skillnad. Idag vet nog varenda kotte vad källsortering är, inte minst med tanke på att var och varannan papperskorg numera är utbytt till att kunna källsortera. Tidigare var en papperskorg utformat med ett stort fack där du kastade ditt skräp, idag ser vi fler och mindre fack där skräpet sorteras utifrån material. Detta resulterar i att det blir en snabbare, effektivare och mer hållbar nedbrytningsprocess när väl skärpet når renhållnings centralen. Att byta sina tidigare soptunnor mot källsortering ser vi idag överallt i samhället, på kontor, i bostadsrättsföreningar, på offentliga platser och även i det privata hemmet. Att källsortera innebär att ta ansvar och göra det man kan för jorden ska vara en hållbar plats för generation efter generation.

Källsorteringskärl är en utmärkt produkt som gör det enklare för dig att sortera ditt skräp och matavfall i hemmet. Källsorteringskärl kan vara utformade på olika sätt och idag hittar vi olika typer av modeller och utföranden på marknaden. Funktionen och baktanken med kärlen är däremot densamma, de här helt enkelt tillverkade för att du på ett smidigt sätt ska kunna sortera ditt avfall utan att behöva se det som besvärligt. Källsorteringskärl kan användas av alla, oavsett vart du bor och hur du bor så är detta en produkt som du bör ha hemma. Idag finns det både källsorteringskärl som är speciellt framtagna för offentliga miljöer och kontor samt för ditt privata hemma. Utformningen och inte minst storleken på kärlen kan skilja sig väldigt mycket beroende på användningsområde.

Ett källsorteringskärl är uppdelad i olika fack där var sak har sin plats. Plasten sorterar du i ett av facken, papper och kartong i ett, matavfall i ett osv. På så sätt separerar du ditt avfall så att nedbrytningsprocessen blir effektivare och på så sätt bättre för miljön. För att ge dig ett bättre beslutsunderlag och inte minst svaret på vilket källsorteringskärl är bäst så har vi nedan listat det bäst och mest populära produkterna på marknaden. I den här guiden så har vi utgått från tidigare tester som gjort samt analyserat konsumentomdömen och recensioner.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA KÄLLSORTERINGSKÄRL

När vi började analysera och kartlägga marknaden insåg vi ganska snabb att det idag knappt finns några tester som gjorts på källsorteringskärl. Detta kan både tyckas lite märkligt men samtidigt rimligt då det inte handlar om någon högteknologisk produkt. Däremot finns det ett ganska brett utbud med många tillverkare att välja bland och därför kan det vara bekvämt för dig som konsument att faktiskt få svaret på vilket källsorteringskärl som är bäst. Baserat på ovan så har vi valt att gå efter tidigare konsumentomdömen och recensioner för att få fram de bästa kärlen på marknaden. För att få fram de bästa källsorterings kärlen så har vi utgått och analyserat följande delar:

Utseende
Beroende på vart du tänkt placera dina källsorteringskärl så kan utseende och design vara en viktig faktor i valet av källsorteringskärl. Många placerar kärlen under vasken i köket vilket innebär att dessa finns gömda bakom ett skåp, i det fallet är det mest funktionen som är avgörande. Det finns även dem som väljer att placera sina kärl i exempelvis tvättstugan där de står mer synliga, då brukar det mest handla om sortering av plast, metall, och papper. I detta fall kan det vara bra med en kombination av både ett snyggt utseende och en bra funktion.

Användarvänlighet
Ett källsorteringskärl kan vara utformad på olika sätt och därmed kan det skilja sig när det kommer till bekvämligheter och användarvänlighet. En del källsorteringskärl är utrustade med integrerade handtag vilket underlättar när du ska transportera avfallet till din närmaste återvinningsplats. Det finns även en del kärl som har en pedal vilket gör att du enkelt kan öppna locket med hjälp av ett lätt fottramp på pedalen.

BÄST I TEST!

bäst i test källsorteringskärl

KÄLLSORTERINGSSATS 3X46 L​​

Specifikation
  • Tre separata kärl​
  • Enkel att använda​

UTMÄRKT VAL!

bästa källsorteringskärl

KÄLLSORTERINGSSATS MED UTDRAG​

Specifikation
  • Stilrent utseende​
  • Enkelt att tömma​
  • Komplett inklusive lock​

BRA VAL!

källsorteringskärl

PEDALHINK ADDISON MED 3 BEHÅLLARE​

Specifikation
  • Pedaler för enkelt öppning​
  • Uttagbara innerbehållare​
  • Hållbar
  • Tre separata kärl

Det finns ett par saker som kan vara bra att tänka igenom innan du köper källsorteringskärl. Detta för att få ett så bra beslutsunderlag som möjligt samt att du faktiskt köper en produkt som matchar dina behov. Trots att utseende och design är en viktig faktor när vi idag köper nya produkter så får man väl ändå konstatera att ett källsorteringskärl mer är en praktiskt och behövande produkt snarare än en estetiskt snygg. Därför kan det vara bra att tänka på följande innan du köper din produkt.

Placering
Har du funderat var du ska placera dina nya källsorteringskärl? Om inte så är det en sak som du bör klura ut innan du klickar hem din produkt. Ett källsorteringskärl man exempelvis placeras i köket, tvättstugan, förrådet eller i källaren. Beroende på var du ska ha ditt kärl så finns det produkter som passar bättre än andra.

Storlek
Är ni en stor eller liten familj? Bor du ensam? Sådana faktorer kan spela in på hur stort källsorteringskärl du kommer att vara i behov av. Desto fler som bor i hushållet desto mer avfall görs det av med och ju större kärl behöver du. Tänk därför på att välja ett källsorteringskärl som passar dina behov.

Vad ska du sortera?
Beroende på vad du tänkt att sortera kan det vara så att du behöver ett kärl med olika mängder fack. Idag finns det källsorteringskärl som är fristående och det finns även de som innehåller fler fack. Vanligtvis så brukar man vara i behov av att sortera metall, plast, papper, glas samt matavfall.

FAQ

Samling av vanliga frågor och svar om källsorteringskärl.

Vilket källsorteringskärl är bäst?

Enligt vår kartläggning och analyser är Källsorteringssats 3x46l det bästa källsorteringskärlet. Det är ett smidigt och behändigt kärl som har allt du behöver.

Vad för avfall källsorterar man?

Man kan sortera allt typ av avfall. Det är endast en fråga om hur många källsorteringskärl du kan tänka dig att köpa. Det vanligaste avfallen som man vill sortera brukar vara metall, glas, papper, plast, restavfall och matavfall.

Var placerar man ett källsorteringskärl?

Ett källsorteringskärl kan man placera vart man vill beroende på var man har plats och utrymme. Vanligtvis brukar man placera kärlen i köket, tvättstugan, förrådet eller i källaren. Du kan exempelvis ha större kärl i källaren och förrådet som gör att du inte behöver tömma dem lika ofta.

Vad kostar ett källsorteringskärl?

Du kan hitta källsorteringskärl från allt mellan ett par hundra kronor till ett par tusen. Det som skiljer dessa produkter från varandra är vanligtvis inte funktionen utan i sådana fall designen och utseendet. Det finns märkestillverkare som tillverkar källsorteringskärl och där betalar du en hel del för själva märket. Det funkar lika bra att köpa ett kärl som är billigare om du inte är lika kräsen med utseendet.

Varför ska man köpa källsorteringskärl?

Vi har alla vårt ansvar att värna om klimatet och miljön för att skapa en hållbar plats att leva på för generation efter generation. Att ta hand om och sortera sitt avfall är en central del i detta och gör mer nytta än vad du kanske tror.

Källor

Vi har i eftersökningar använt oss av flertalet olika källor kopplade till konsumenter, förutom dessa tester.

Konsumentomdömen 2021
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.