DRINKVAGN

Marknadens bästa DRINKVAGN

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Hem & Hushåll » DRINKVAGN

BÄSTA DRINKVAGN

Drinkvagnen får ändå ses som en klassisk och elegant möbel som både är användbar i flera bemärkelser men som också är snygg endast som inredningsdetalj. Möbel får ändå anses som lite en av exklusiv och lyxig möbel sett till dess användningsområde och ofta används den vid bjudningar där man eller diverse dryck ska serveras till gästerna. Kärt barn har många namn och så även drinkvagnen som också brukar kallas för serveringsvagn, barvagn, rullvagn eller rullbord. Många använder som sagt drinkvagnen som ett smycke i vardagsrummet där man exempelvis kan förvara fint porslin, glas eller alkoholhaltiga drycker. Drinkvagnen har en lång historia och har används sedan väldigt lång tid tillbaka för att rulla in mat och diverse drycker på till gäster under middagssittningar. Faktum är att drinkvagnen än idag anses som en fin och elegant möbel som många uppskattar att ha i sina hem. På senare tid har utbudet av drinkvagnar exploderat och i takt med att vi svenskar och inte minst västerlänningar blivit allt mer måna om design så hittar vi idag ett stort utbud av många tilltalande drinkvagnar i läcker design. Det finns inget krav på hur just du bör använda din drinkvagn utan du kan som sagt ha den endast som prydnad i ditt hem eller om tillfälle ges servera dina gäster en trevlig cocktail genom att rulla in drinkvagnen till bords. Vi på prylkollen.se kommer i denna guide att ge dig svaret på vad vi anser är marknadens bästa drinkvagn. Just när det kommer till inredning och möbler så är det alltid en fråga om tycke och smak men vi hoppas majoriteten av er delar samma uppfattning som oss.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA DRINKVAGN

När det kommer till möbler och inredning så är det en sak som spelar på den enskilde individens tycke och smak. Vi alla har olika stilar i vårt hem och är olika intresserade av inredning och design. Av den anledningen så är det naturligtvis svårt att ta fram testvinnare som passar den stora massan och som alla tycker om. Att jämföra med en teknisk pryl så är det givet helt annorlunda. Men vi har granskat marknaden på drinkvagnar och kontrollerat det utbudet som finns. Som vi varit inne på tidigare så kan vi konstatera att det idag finns en uppsjö av olika serveringsvagnar vilket såklart gör det än svårare. Det vi utgått från när vi tagit fram våra tre favoriter är framförallt utseende, pris och märke. En del av oss bryr sig inte alls om vad det är för märke på möbeln medans andra tycker det är roligt att samla på sig märkesmöbler att smycka hemmet med. Är du ute efter en drinkvagn av en välkänd tillverkare så kostar det också därefter. Det man får komma ihåg är att andrahandsvärdet på en sådan drinkvagn håller sig betydligt mycket bättre kontra en billig variant från en okänd tillverkare.

VÅR FAVORIT

serveringsvagn

Denver barvagn

Specifikation
 • Tillverkad i järn och härdat glas
 • Inbygd tidningställ
 • Modern design
 • 2 hjul.
 • Höjd: 700 mm.
 • Bredd: 600 mm.
 • Djup: 400 mm.

TIDLÖS DESIGN

bästa drinkvagn

Rocks barvagn

Specifikation
 • 2 st hyllplan
 • 4 st hjul
 • Tidlös design
 • Enkel att flytta
 • Tillverkad i metall

DESIGNKLASSIKER

barvagn bäst i test

Julius Serveringsvagn rektangulär

Specifikation
 • Designad av Broberg & Ridderstråle
 • Från tillverkaren Kong
 • 4 hjul
 • ekträ och pulverlackerat stål
 • Tidlös design

KÖPGUIDE DRINKVAGN

När du köper en drinkvagn så kan det vara bra att veta hur du tänkt använda vagnen. Det kan också vara bra att känna till vad som kan påverka priset. Detta samt andra relevanta parametrar berättar vi mer om nedan för att ge dig bra underlag innan du köper din nya barvagn till ditt hem.

Design
Drinkvagn går under kategorin möbler vilket ofta brukar leda till en fråga om design och utseende. När vi köper en serveringsvagn ska den inte bara vara snygg och praktisk utan den ska också passa in i övriga hemmet och dess stil. Det finns idag många barvagnar som har otroligt läcker design och som kommer från kända och inte minst exklusiva tillverkare. Är du en person som går igång på design så finns det alltså många intressanta föremål att kika närmare på, exempelvis de tre som vi valt ut och som du kan läsa mer om ovan.

Användningsområde
En drinkvagn eller serveringsvagn är precis som det låter en vagn som man serverar sig själv eller sina gäster genom. Oftast har man alkoholhaltiga drycker på vagnen som rom, whisky, grappa etc samt glas och andra passande föremål. Men en drinkvagn behöver nödvändigtvis inte användas just som en drinkvagn utan du kan också se det som en snygg inredningsdetalj som du kan placera prydnadsartiklar på, såsom vaser, porslin, tidningar, blommor etc. Så beroende på hur just du tänkt använda din drinkvagn kan vara bra att ha klart innan du lägger band på en.

Pris
Priset för drinkvagnar varierar kraftigt, minst sagt. Detta beror givetvis på att i det flesta fall betalar du för ett märke samt kvaliteten på materialen som vagnen är tillverkad i. Låt säga en designklassiker kostar givetvis betydligt mer just för att den har gått och blivit just en ikonisk möbler från en välrenommerad tillverkare med hög status. Så vill du ha en drinkvagn från en känd tillverkare så får du var beredd att betala därefter. Fördelen med dessa föremål är att dem står sig väldigt bra i värde och har man tur kan dem till och med öka i värde. Med bakgrund av detta kan du hitta drinkvagnar för några hundralappar upp till tiotusentals kronor.

FAQ

Här nedan har vi samlat vanliga frågor kring drinkvagnar.

Vad serverar man på en drinkvagn?

Det flesta använder drinkvagnen till att servera gäster och sig själva alkoholhaltiga drycker som exempelvis whisky, rom, grappa espresso martini, Gin och tonic etc. Vagnen kan också användas som en ren inredningsdetalj där man kan placera karaffer, vaser, ljus, dryckesglas.

Hur mycket kostar en serveringsvagn?

Priset varierar kraftigt beroende på modell och tillverkare. Precis som med allt annat inom inredningsbranschen så betalar du för kvalitet och varumärke. Det finns idag serveringsvagnar från välkända designers som kostar 8000 kr och uppåt till mer enkla modeller som du kan få för några tusenlappar. 

Vilken är den snyggaste drinkvagnen?

Såklart väldigt svårt att svara på då det handlar om tycke och smak som precis allt annat som kretsar kring heminredning. Men frågar du oss på prylkollen.se så anser vi att den snyggaste drinkvagnen är Julius serveringsvagn från tillverkaren Klong. En tidlös och minimalistiskt vagn som skapar en känsla av lyx.

Källor

Konsumentomdömen
Vi har inte kunnat hitta något objektivt test som gjort på just drinkvagnar. Däremot har vi samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.