VATTENTÄT RYGGSÄCK

Marknadens bästa VATTENTÄT RYGGSÄCK

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Träning & Fritid » Friluftsliv » VATTENTÄT RYGGSÄCK

BÄSTA VATTENTÄTA RYGGSÄCK

Den gamla hederliga ryggsäcken är fortfarande den kanske mest effektiva och bekvämaste produkten för att frakta saker när du är på språng eller ska transportera dig till ett specifikt ställe. En uppgradering av den klassiska ryggsäcken är den vattentäta ryggsäcken som kommit att bli väldigt populär, inte minst när man är ute och vandrar, cyklar, paddlar, åker långfärdsskridskor samt andra typer av aktiviteter. Den vattentäta ryggsäcken ser ut som en vanligt ryggsäck med den enda skillnaden att den tål vatten och på så sätt skyddar utrustningen för att bli blöt eller förstörd. Aktiviteter som är kopplat till vatten eller där du åtminstone ser en risk att bli blöt är perfekta användningsområden för ryggsäcken. Den passar även väldigt bra om du är en hurtig person som föredrar att ta cykeln till jobbet eller träningen trots att det regnar ute. Då kan du vara säker på att ditt ombyte eller dina värdesaker ligger i tryggt och säkert förvar i ryggsäcken. Oavsett om du endast ska transportera dig från punkt A till B eller vara borta ett par dagar så är den här typen av ryggsäck en utmärkt produkt som både sitter skönt på kroppen under transporten och som även medför en stor trygghet. En vattentät ryggsäck låter kanske inte så snygg sett till utseendet men faktum är att det idag finns mängder av coola modeller och varianter att tillgå. Det har till och med blivit så populära att dem används trots att man inte är i behov av att få skydd mot vatten och väta.

Det finns idag en uppsjö av bra och skonsamma vattentäta ryggsäckar på marknaden som givetvis skiljer sig i allt från storlek, pris och utseende. Vi kommer i den här guiden att hjälpa dig på traven med att hitta marknadens bästa vattentäta ryggsäck.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA VATTENTÄT RYGGSÄCK

För oss på Prylkollen har det varit ett givet och enkelt val att analysera marknaden på vattentäta ryggsäckar för att ge dig som konsument en relevant guide som förhoppningsvis underlättar din köpresa. Den vattentåliga ryggsäcken har mängder av användningsområden vilket gör att det är en produkt som de allra flesta av oss på något sätt har behov av. Antingen vet man om sitt behov och av den anledningen så är man nu är inne och läser vår guide eller så har man bara inte upptäckt det fantastiska med den här produkten. Därför vill vi på den här sidan djupdyka i produkten och ge dig smarta tips och bra underlag som kvalitetssäkrar dig köp av produkten. Vi har inte lyckats hitta något objektivt test som gjorts på vattentäta ryggsäckar. Därför har vi analyserat marknaden och dess produkter, läst på om kända tillverkare samt tagit del av omdömen och recensioner just för att kunna uppvisa marknaden bästa produkter inom kategorin. Vi har tagit hänsyn till allt från prisnivå, komfort, hållbarhet och hur bra ryggsäckarna faktiskt klarar av vatten. Så häng med så hoppas vi att du ska hitta produkten som matchar just dina behov.

BÄST I TEST

vattentät ryggsäck

Silva 360 Orbit Waterproof Backpack 18L

Specifikation
 • 360° skydd
 • 360° synlighet
 • 360° flexibilitet
 • Packvolym: 18 liter
 • Laptopfack – vattentätt, stötsäkert, passar laptop upp till 13 tum
 • Ytterficka med dragkedja – vattentät
 • Innerficka med dragkedja – vattentät, säker förvaring av värdefulla ägodelar
 • Bärhandtag – bekväm att bära
 • Vadderad ryggpanel i meshtyg – optimal ventilation
 • Vadderade axelremmar i luftigt 3D-meshtyg
 • Bröstrem – avtagbar, vertikalt justerbar
 • Höftbälte – avtagbart
 • Fästpunkter – för SILVA 360° extrautrustning

UTMÄRKT ALTERNATIV

bästa vattentät ryggsäck

Osprey Ultralight Dry Stuff Pack 20 Shadow Grey

Specifikation
 • Minimalistisk vattentät ryggsäck
 • Packas ned i sin egen ficka
 • Vattentät med tejpade sömmar och rullförslutning
 • Sidofickor för t ex vattenflaskor
 • Säkerhetsfäste för nycklar invändigt
 • Bärhandtag
 • Kompressionsremmar på sidorna
 • Fäste för LED-lampa

BÄSTA ALLROUND RYGGSÄCKEN

vattentät ryggsäck bäst i test

ORTLIEB VELOCITY PS 23L

Specifikation
 • Vattentätt material och svetsade sömmar
 • Skumpolstring på baksidan
 • Avtagbart bröstband och midjeband
 • Liten artikelficka
 • Dedikerad datorficka
 • Rullstängning för pålitlig, lätt och hållbar vattentät funktion
 • Led-låsfästpunkt (led ingår ej)
 • 5 års garanti mot material- och tillverkningsfel
 • Gjord i Tyskland

KÖPGUIDE VATTENTÄT RYGGSÄCK

Som alltid när man köper nya produkter så är det en god idé att tänka igenom sitt beslut och läsa på om produkterna. Inte minst när det handlar om produkter som ska skydda och hålla utrustning och värdesaker intakta. Det sista man vill när man köper en ryggsäck som enligt specifikationen ska vara vattentät är att det läcker in vatten. Därför är det viktigt att köpa en ryggsäck som är testad och som har bra omdömen från andra konsumenter som använt produkten. Nedan har vi staplat upp några viktiga områden som vi tycker man bör känna till eller åtminstone reflektera över innan man lägger handskarna på sin nya ryggsäck.

Prisnivå
Som alltid är det lätt att falla i den här fällan. Antingen köper man en produkt enbart på pris och riskerar att bli besviken på att produkten inte håller vad den utlovar. Eller så köper man en dyr produkt som nödvändigtvis inte behöver vara så mycket bättre än en billigare variant. När det kommer till den här typen av produkt så är det dock viktigt att man inte stirrar sig blind på priset. Det är av yttersta vikt att man produkten är framtagen i korrekt material och att den håller över tid. Inte minst då den ska och kommer att utsättas för vatten och väta.

Passform
Vid köp av en vattentät ryggsäck så är en av det viktigaste punkterna att se över just passformen. Produkten är tänkt att i huvudsak användas vid transporter oavsett om det sker via cykel, bil eller gång så påverkar ryggsäcken och dess passform komforten för dig som användare. Det finns som sagt många olika modeller och varianter att tillgå och dem skiljer dig i allt från storlek till hur pass anpassningsbara dem är. En del vattentäta ryggsäckar går att ställa in stödet i ryggen vilket gör att den sitter bra på kroppen och är därför skonsammare. Var också noga med att titta på vilket storlek du önskar på ryggsäcken. Storleken är nämligen en faktor som påverkar passformen beroende på hur din egna kroppsstorlek ser ut. Andra punkter som kan påverka passformen och komforten är vaddering, justerbara spännen samt formen på ryggsäcken.

Användningsområde
Hur har du tänkt använda din ryggsäck och i vilket utsträckning? Det är frågor som är viktiga att tänka på när du införskaffar produkten. Det finns idag modeller som är bättre lämpade för längre vandringar/aktiviteter samt varianter som funkar perfekt om du bara ska ta dig ner till stranden på sommaren. För att du ska bli nöjd med ditt köp och få rätt produkt så är det därför viktigt att du funderar igenom vad du ska använda din ryggsäck till.

Vattentäthet
Var noga med att läs på om vattentätheten hos ryggsäcken. Det är inte lika viktigt om du köper en ryggsäck från ett etablerat och välkänt varumärke då dessa företag kontrollerar och testar sina produkter för att få klassificera dem som i det här fallet “vattentäta”. Köper du billiga produkter från mindre kända tillverkare så bör du kontrollera detta i högre utsträckning. Vattentätheten spelar givetvis en avgörande roll för produkten och det är något som bara måste fungera.

FAQ

Nedan hittar du en samling av de vanligaste frågorna kring vattentäta ryggsäckar.

Vad kostar en vattentät ryggsäck?

Priset för en vattentät ryggsäck varierar beroende på vilken modell samt märke du tittar på. Storleken och materialen som används för att tillverka ryggsäcken spelar givetvis också in här. Det finns idag både billiga och lite dyrare alternativ att tillgå beroende på hur dem ska användas samt hur dina behov ser ut. I regel kan man väl säga att en ryggsäck som är vattentät kostar någonstans mellan 300-2000kr.

Vilken vattentät ryggsäck är bäst?

Enligt oss på Prylkollen.se samt utifrån den slutsats vi gjort så skulle vi säga att Silva 360 Orbit Waterproof Backpack 18L är den bästa vattentäta ryggsäcken på marknaden. Den ringar in allt du kan tänkas behöva i en ryggsäck och är dessutom väldigt tilltalande sett till design och utseende. 

Finns det risk att en vattentät ryggsäck läcker in vatten?

Givetvis finns det alltid en risk med detta. Men marknadsför och säljer du ryggsäckar som ska vara vattentäta så är det också det, inte minst om man tittar på kända och etablerade tillverkare. Det som däremot kan göra att ryggsäcken läcker in är om du slarvar med att försluta ryggsäcken på ett korrekt sätt. 

Källa

Professionella och objektiva tester av vattentäta ryggsäckar på marknaden var i detta läget i stort sett obefintligt. Utbudet av tillräckligt underlag för kundrecensioner var inte heller tillräckligt stort för att vi skulle kunna få oss en bra uppfattning om produktens kvalité. Därför har vi valt med denna produkt att skapa oss en helt egen uppfattning kring produkten. Den är baserad på hundratals recensioner och en gedigen research av produkternas specifikationer och övrig information från tillverkaren.