UPPBLÅSBART SPABAD

Marknadens bästa UPPBLÅSBART SPABAD

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Trädgård & Verktyg » UPPBLÅSBART SPABAD

BÄSTA UPPBLÅSBARA SPABAD

Att investera i en bubbelpool eller jacuzzi kan vara både ett omfattande arbete och väldigt kostsamt. Dessutom finns oftast en osäkerhet kring hur ofta bubbelpoolen kommer att utnyttjas av familjen under året. Ett uppblåsbart spabad kan därför vara ett utmärkt alternativ att börja med åtminstone. Det är betydligt mycket kostnadseffektivare än att köpa en helt ny jacuzzi och placera exempelvis på sin altan. Du undviker dessutom en hel del kringkostnader som vanligtvis glöms bort. Exempel på det är någon som installerar bubbelpoolen eller jacuzzin samt/eller en elektriker. Dessutom behöver du inte permanent bygga om någonting när du väljer en uppblåsbar bubbelpool/jacuzzi, vilket kan kräva en arbete och pengar för att göra. 

Utbudet av uppblåsbara spabad har ökat markant de senaste åren och kvalitén på dem blir bara bättre och bättre. Det gör att du kan hitta ett rätt oavsett vilken prisklass som du söker i. Vi på Prylkollen.se har sökt igenom marknaden inför kommande säsong för att de bästa uppblåsbara spabaden för dig.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA UPPBLÅSBART SPABAD

I vår research på marknaden efter uppblåsbara spabad har vi gått igenom recensioner, tester och betygsättningar från ett flertal källor (se “Källor” längst ned på sidan). Där vi genom denna research har skapat oss en bild av vilka spabad som är bäst på marknaden. 

När det kommer till billiga uppblåsbara spabad kan du komma undan med ett par tusenlappar i kostnad. De mer avancerade och lyxiga spabaden kostar vanligtvis någonstans mellan 6 000-12 000 kronor på dagens marknad. Märke, storlek och eventuella specialinställningar, som exempelvis belysning i botten gör att priserna skiljer sig enormt. 

När vi valde ut de bästa uppblåsbara spabaden har vi utgått från att det åtminstone skall finns en lyxigare variant samt en mer kostnadseffektiv variant av spabaden. Detta för att ge dig en betydligt bättre valmöjlighet av bästa uppblåsbara spabad, anpassad för din budget. 

BÄST I TEST!

Uppblåsbart spabad bäst i test

Spabad M-Spa P-CA049 Camaro Premium

Specifikation

4 personer
Självuppblåsande
700 liter volym
Maxtemperatur 42°C
Antifrysfunktion (kan användas ned -30°C)

SNYGGAST DESIGN!

Bästa uppblåsbara spabad

Bestway Spabad Lay-Z-Spa Helsinki Airjet

Specifikation

5-7 personer
1123 liter volym
Maxtemperatur 40°C
Freeze Shield (Frostskydd)
Snygg design

BÄSTA UPPBLÅSBARA SPABAD BUDGET!

Bäst i test uppblåsbart spabad

Lay-Z Spabad Miami AirJet

Specifikation

2-4 personer
669 liter volym
Maxtemperatur 40°C
Freeze Shield (Frostskydd)

KÖPGUIDE UPPBLÅSBART SPABAD

Viktigt att tänka på när du letar efter ett uppblåsbart spabad är att först och främst sätta en budget och ambitionsnivå. Som nämnt tidigare finns det gott om alternativ idag på marknaden, i flera olika prisklasser. Att ungefär veta sin prisklass ger dig större möjlighet att direkt kunna avgränsa din sökning. Här nedan har vi samlat några av de delar och funktioner som är extra värt att titta på när du skall köpa ett uppblåsbart spabad. 

Premium eller budget
Övergripande kan de uppblåsbara spabaden delas upp i två olika kategorier, premium eller budget. Sedan finns det en del av spabaden som hamnar i ett vägskäl mittemellan dessa. Men det finns enkla varianter av ett uppblåsbart spabad, som exempelvis Lay-Z Spabad Miami AirJet. Det finns till och med betydligt enklare varianter, men risken med dessa är att det snarare börjar likna en uppblåsbar barnpool än ett spabad. Spabaden i premiumklassen är betydligt mer robusta och är byggda med kraftfullare material för att hålla längre. Därför är det viktigt att du under din köpresa också funderar kring hur länge du önskar att ha det uppblåsbara spabadet. Är det en tillfällig lösning för att senare titta på en platsbyggd jacuzzi eller liknande, då kanske inte premium-klassen är nödvändig.

Temperatur
Spabaden har först och främst olika möjligheter till uppvärmning. De allra flesta ligger någonstans runt 40°C under normala väderförhållanden i maxtemperatur. När det kommer till hur fort det tar att värma upp spabaden kan det skilja sig, det handlar oftast om mellan 1,2-2°C per timme.

Att värma upp och klara kyl är en annan egenskap som kan vara viktig att kontrollera. Det är en underbar känsla att krypa ned i en varm bubbelpool under vinter när det är minusgrader ute. Men inte alla uppblåsbara spabad klarar av minusgrader, så se till att dubbelkolla det innan du köper spabadet. 

Storlek
Precis som alla dessa produkter finns de uppblåsbara spabaden i olika storlekar, där man främst pratar om antalet personer som får plats. De normalstora spabaden rymmer vanligtvis 4-5 vuxna personer, men det finns betydligt mindre och större spabad också. Lägg ambitionsnivån här på en rimlig nivå. Har ni ofta folk över och är 6-8 personer som återkommande skall vara i spabadet, då behöver ni en större variant. Men är det rimligare att det är du och din partner som skall använda spabadet. Då kan det vara rimligare med en mindre variant av de uppblåsbara spabaden.

Underhåll
Ett av de mer krävande momenten kring pooler och spabad som ofta glöms bort, är just underhållet av dem. Det krävs en del arbete att underhålla sitt spabad, och de uppblåsbara spabaden är inga undantag. Den kräver rengöring och skötsel för att kunna användas under längre perioder. Se till att läsa på eller be om information hur du rengör och underhåller just ditt spabad på bästa sätt. Tillverkarna har alltid en tydlig guide eller instruktioner kring hur just deras spabad skall underhållas för att hålla så länge som möjligt.

FAQ

Nedan hittar du en samling av de vanligaste frågorna kring uppblåsbara spabad.

 

Hur bra är uppblåsbara spabad?

Ett uppblåsbart spabad kan fungera minst lika bra som en fast förankras jacuzzi eller bubbelpool. Det uppblåsbara spabadet har alla funktioner och möjligheter att tillfredsställa de behov som du kan tänkas ha kring ditt badande. Allt från funktioner, hållbarhet och rengöring, till att klara av höga minusgrader på vintern. 

Vilket uppblåsbart spabad är bäst?

Vår favorit bland uppblåsbara spabad är Spabad M-Spa P-CA049 Camaro Premium. Ett perfekt alternativ till en rimlig kostnad för dig som söker efter lite lyx i vardagen och vill ha det bästa uppblåsbara spabadet. 

Hur lång tid tar det att värma upp ett spabad?

Räkna med att ett uppblåsbart spabad tar upp till 24 timmar att värma upp till en temperatur över 30 grader (vilket vanligtvis är önskvärt). Spabaden värms upp ca 1,2-2°C per timme, beroende på modell och temperatur i luften. 

Hur underhåller jag ett uppblåsbart spabad?

Ett uppblåsbart spabad behöver rengöras, underhållas och bytas vatten på ett par gånger per år för att hållas rent. Precis som en bubbelpool eller jacuzzi. Varje modell och märke har egna rekommendationer beroende på material och funktioner i spabadet. 

Hur ofta byter man vatten i uppblåsbart spabad?

Vattnet bör bytas 2-4 gånger per år i ditt uppblåsbara spabad. Beroende på framförallt hur ofta du badar, hur många ni är som badar och vilken modell du har på spabadet. 

 

Källor

I vår research har vi inte kunnat hitta några uppdaterade tester från objektiva aktörer kring just uppblåsbara spabad. Vi har därför själva fått gräva kring kundrecensioner, kundbetyg och produktblad för att skapa oss en bild av de bästa uppblåsbara spabaden. 

Nedan hittar du en förteckning av några av de större och mer omfattande sidorna där vi funnit information om produkterna.

 

Prisjakt & Pricerunner
Dessa sajter är Sveriges två största sajter när det kommer till prisjämförelser och produktinformation. Här samlas tiotusentals recensioner och betyg angående produkter. Det ger en bra grund tillsammans med flera stora e-handlares samlade recensioner kring produkterna.

Amazon
Världens idag absolut största e-handelsplats med tillgänglighet sedan 2020 även i Sverige. Detta gör det till en väldigt intressant källa att hämta recensioner och omdömen då de samlar idag in miljontals omdömen om produkter.

Kundomdömen och recensioner av Lay-Z Spabad Miami AirJet på Amazon
https://www.amazon.co.uk/Lay-Z-Spa-AirJet-Massage-Inflatable-Technology/dp/B08DJBCL7M/ref=sr_1_2?crid=7TIGJAIZCT0I&keywords=Lay-Z+Spabad+Miami+AirJet&qid=1643807731&s=outdoors&sprefix=lay-z+spabad+miami+airjet%2Coutdoor%2C99&sr=1-2

Kundomdömen och recensioner av Bestway Spabad Lay-Z-Spa Helsinki Airjet på Amazon
https://www.amazon.co.uk/Lay-Z-Spa-Helsinki-Inflatable-Technology-Heating/dp/B08DJ9J4DR/ref=sr_1_5?crid=7TIGJAIZCT0I&keywords=Lay-Z+Spabad+Miami+AirJet&qid=1643807731&s=outdoors&sprefix=lay-z+spabad+miami+airjet%2Coutdoor%2C99&sr=1-5