UPPBLÅSBART BADKAR

Marknadens bästa UPPBLÅSBART BADKAR

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Hem & Hushåll » UPPBLÅSBART BADKAR

BÄSTA UPPBLÅSBARA BADKAR

Har du länge drömt om ett varmt och avslappnande bad i hemmet men inte riktigt känt att du haft plats för ett vanligt badkar. Eller kanske du drömmer om att kunna ta ett spontant bad på altanen under en ljummen sommarkväll? Då är ett uppblåsbart badkar garanterat produkten du saknar i ditt liv. Ett uppblåsbart badkar är en flexibel och behändig produkt som innebär att även dem som inte riktigt har utrymme eller för den delen råd med ett vanligt badkar kan avnjuta ett skönt bad i hemmet. Fördelarna är givetvis många med uppblåsbara badkar – du kan exempelvis placera badkaret exakt där du känner att du vill bada, när du har badat klart är det enkelt att montera ner badkaret samt så sparar du en hel del pengar på att köpa en uppblåsbar modell. Det är helt enkelt en otrolig användarvänlig produkt som passar såväl vuxna som barn och till och med husdjur. Det finns idag ett ganska begränsat utbud sett till uppblåsbara badkar på marknaden. Det finns badkar som är större för att passa en vuxen människa samt mindre varianter som lämpar sig bra för barn eller kanske husdjur. Med tanke på det begränsade utbudet så har vi noga analyserat de produkter som finns att tillgå och därigenom korat våra testvinnare. Vi hoppas du kommer bli nöjd med ditt köp av ett uppblåsbart badkar som garanterat kommer förgylla många av dina kvällar framöver.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA UPPBLÅSBART BADKAR

Uppblåsbara badkar är en uppstickare och en favorit hos dem som har en i sina ägor. Dock är det många som inte känner till produkten och alla dess fördelar. Det allra flesta människor och inte minst vi svenskar har en förkärlek till att bada. På somrarna vill vi kunna ta ett svalkande dopp och under vinterhalvåret vill du kunna tappa upp ett varmt och stämningsfullt bad. Dock är det få av oss som har plats i badrummet för ett vanligt badkar eller för den delen råd att lägga flera tusenlappar på ett fast badkar. Därför anser vi att den här produkten är fantastisk och öppnar dörrar för alla typer av människor. Som vi varit inne på tidigare så är utbudet begränsat och objektiva tester som gjorts på uppblåsbara badkar är vad vi kunnat se obefintliga. Därför har vi granskat det produkter som finns på marknaden och valt att kategorisera vår guide i två områden, enligt nedan. 

Bästa uppblåsbara badkar för vuxen
Vi har korat testvinnare för vuxna lämpar sig bra för såväl badrummet som för trädgården.

Bästa uppblåsbara badkar för barn
När det kommer till uppblåsbara badkar för barn så har vi hittat en riktig favorit som garanterat kommer bli barnen likväl som de vuxnas stora favorit i hemmet.

BÄST I TEST VUXNA

Uppblåsbart badkar Tubble Royal

Specifikation
 • Mjuka kanter
 • Avkopplande bad för 1-2 personer
 • Elektrisk pump blåser upp badet på en minut
 • Isbad eller varma bad upp till 45 grader.
 • 5 av 5 stjärnor på smartasaker.se (35 röster)

BÄST I TEST BARN

Bästa uppblåsbara badkar

Uppblåsbart Badkar

Specifikation
 • Tre separata luftventiler för maximal stabilitet
 • Blåses enkelt upp med luftpump (medföljer ej)
 • Total längd: ca 147 cm
 • Total bredd: ca 80 cm
 • Höjd (exkl huvudkudden): ca 42 cm
 • Badkaret rymmer ca 145-150 liter
 • 5 av 5 stjärnor på partykungen.se (250+ röster)

KÖPGUIDE UPPBLÅSBART BADKAR

Vi har nedan sammanställt relevanta punkter som kan vara bra för dig som ska köpa ett uppblåsbart badkar att känna till. Som alltid när vi ska investera i nya produkter så är det bra samla på sig värdefull information som leder till ett bra avvägt köp. 

Storlek
Storleken är något som varierar mellan olika modeller och spelar naturligtvis en avgörande roll beroende på hur du tänkt använda ditt badkar. Är du ute efter ett badkar till vuxna så bör du rimligtvis leta efter en större variant så att du sitter bekvämt. Det stora modellerna har en innerdimension på ca 130 cm sett till längden och bredden ligger någonstans runt 56 cm. Gillar du närhet och inte har något emot att bada lite trångt så kan du med fördel bjuda ner ytterligare en person i badet.

Hållbarhet
Beroende på hur du tänkt använda ditt uppblåsbara badkar så kan det vara viktigt att se över hållbarheten och materialvalen hos produkten. Vet du med dig att du kommer att använda badkaret utomhus där risken för ojämnheter och vassa föremål är stor så bör du välja ett badkar som är mer slitstarkt. Dock så ska man komma ihåg att detta är en produkt för avkoppling och lugn och ska användas därefter.

Användarvänlighet
En del uppblåsbara badkar är bättre och mer avancerat utvecklade än andra. Det finns vissa varianter som innehar inbyggda funktioner för uppblåsning som både går enkelt och snabbt. Vet du med dig att du kommer att använda ditt badkar flitigt så bör du rimligtvis välja en modell som är enkel och smidig att använda och där du inte behöver känna att det blir ett stort projekt varje gång du ska bada. Vill passa på att slå ett slag för tillverkaren Tubble som på ett innovativt och kvalitativt sätt producerar förstklassiga badkar.

FAQ

Här nedan har vi sammanställt vanliga frågor och svar kring uppblåsbara badkar.

Vad kostar ett uppblåsbart badkar?

I jämförelse med ett vanligt badkar är ett uppblåsbart badkar en relativt billig investering. Givetvis beror priset på modell, kvalitet, storlek samt andra faktorer. Men generellt sett så kan man säga att ett badkar av det uppblåsbara slaget kostar mellan 500-1800kr. 

Vilket uppblåsbart badkar är bäst?

Utifrån vår analys och uppfattning så är det tillverkaren Tubble som tillverkar de bästa uppblåsbara badkaren. En testvinnare i vårt test är deras modell Royal som kan användas både inomhus och utomhus samt lämpar sig bra för 1-2 personer. 

Hur rengör man ett uppblåsbart badkar?

När man rengör ett uppblåsbart badkar så behöver man vara lite försiktigt så att man inte gör hål i plasten. Det finns specifika rengöringsmedel som är framtagna för just produkten och som går att köpa som tillbehör där du köper badkaret. Annars rekommenderas svamp eller trasa och ett rengöringsmedel likt yes.

Källor

Konsumentomdömen
Vi har inte kunnat hitta något objektivt test som gjort på just uppblåsbara badkar. Däremot har vi samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.

Hemsidor
smartasaker.se
Partykungen.se