INFRAVÄRMARE

Marknadens bästa INFRAVÄRMARE

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Trädgård & Verktyg » INFRAVÄRMARE

BÄSTA INFRAVÄRMARE

Infravärmare, även kallad terrassvärmare eller altanvärmare är en slags uppvärmningsmaskin som ofta kommer till användning för oss som bor och lever i det nordiska klimatet. En infravärmare kan användas både inomhus och utomhus och uppfyller funktionen att ge rummet eller uteplatsen värme även under kallare perioder. sommarmånaderna är begränsade och i synnerhet väldigt kortvariga för oss som lever i Sverige. Det är heller inte helt säkert att det är så pass varmt ute som vi önskar och hoppats på. För att förlänga sommaren och kunna njuta av att sitta ute med vänner och familj fler dagar om året utan att frysa så är en infravärmare en utmärkt produkt att investera i. En infravärmare har förmågan att värma upp ett kyligt rum eller uteplats vilket skapar en mysig och behaglig plats att umgås på, utan att du behöver göra avkall på miljön eller yttre förhållanden. 

Det finns en uppsjö av olika infravärmare på marknaden idag vilket ger dig som konsument möjlighet att hitta en som matchar exakt dina behov. Allt från dem mest traditionella värmarna som är väggmonterade och som du enkelt startar med en knapptryckning till golvstående varianter som är slaggfria och som kan rotera för att skapa cirkulation i värmefördelningen. Samtliga modeller och varianter avger värme och skapar en behaglig miljö. Dock är vissa infravärmare mer kraftfulla än andra så därför är det viktigt att du tänker igenom dina behov och hur rummet och omgivningen ser ut för att hitta en modell som fungerar för ditt ändamål. 

Vi på prylkollen.se har på denna sida tagit fram en guide för att ge dig som konsument svaret på vilken som är den bästa infravärmaren på marknaden. Vi vet att det är en djungel av produkter och modeller där ute och för att underlätta ditt köp så har vi listat våra favoriter efter att analyserat marknaden och produktutbudet som finns.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA INFRAVÄRMARE

När vi tagit fram denna guide har vi gått igenom flertalet olika recensionssidor, granskat produktutbudet som finns att tillgå, samt betygsättningar för det olika modellerna. Detta gör att skapa en guide som underlättar din köpprocess och där du förhoppningsvis via vår sida kan hitta en modell som faller dig i smak. 

Som vi varit inne på tidigare så finns det mängder av varianter och modeller att tillgå. En del infravärmare går att köpa för endast ett par hundralappar medans andra är betydligt mer välkomponerade och anpassade för kontinuerlig användning samt högre prestanda. Senaste nämnde är givetvis också dyrare men håller bättre samt ger en bättre värmespridning och temperatur i rummet. 

En annan aspekt som vi tagit hänsyn till när vi valt ut de bästa infravärmare är utseende, användarvänlighet och funktion. Dessa parametrar är ofta avgörande när du ska köpa en infravärmare, man vill helt enkelt ha en värmare som givetvis avger en skön värme men som samtidigt är snygg att ha framme och som är enkel att styra. Vi har dessutom tagit fram favoriter i det olika kategorierna, golvstående infravärmare och väggmonterade infravärmare. Just för att ge dig en insyn och ett beslutunderlag kring dem båda alternativen. 

BÄST I TEST!

infravärme bäst i test

VEITO Blade 2000 black

Specifikation
 • Tippskydd och överhettningsskydd
 • 2 års garanti
 • Fjärrkontroll
 • Vattensäker IP-55
 • Kapacitet för rum upp till 25 kvm
 • Livslängd för värmeelement: 10 000 timmar
 • 4,4 i betyg på Pricerunner.se (132 st röster)
 • Bästa premiumval Pricerunner 2021

BÄSTA GOLVSTÅENDE!

Bra infravärmare

VEITO CH1800 RE

Specifikation
 • Timerfunktion och överhettningsskydd
 • 2 års garanti
 • Fjärrkontroll
 • Kapacitet för rum upp till 20 kvm
 • Livslängd för värmeelement: 10 000 timmar
 • 4 nivåer av temperaturinställning

BÄSTA MULTIFUNKTIONELLA!

bästa infravärmare

OZONA Heatflow Beat Svart

Specifikation
 • Steglös värmeinställning
 • Effektiv värme
 • Inbyggd musikspelare
 • Partybelysning
 • Fjärrkontroll och kan styras via app
 • Timerfunktion
 • Uppvärmningsyta: ca 10-12 m2
 • Livslängd: upp till 5000 timmar
 • IP65 för användning utomhus och inomhus
 • Väggfäste ingår

KÖPGUIDE INFRAVÄRMARE

Infravärmare är en teknisk produkt som där branschen ständigt står i utveckling. Med bakgrund av detta så är det viktigt att just du gör din research innan du bestämmer dig för en produkt. Faktorer som värmeförmåga, effekt, IP-klass, tillverkningsmaterial och andra väsentliga parametrar kan kraftigt skilja sig från produkt till produkt. Vi på prylkollen.se vill gärna hjälpa dig på traven och lyfta fram några delar som vi anser är extra viktigt att känna till och tänka på innan du lägger band på din nya infravärmare. 

Uppvärmningsyta
Infravärmare kan skilja sig mycket när det kommer till just värmeförmåga och dess förmåga att värma upp ett utrymme. Vissa modeller är anpassade för mindre ytor medans andra klarar av att värma upp en större yta. Därför är det viktigt att du noga läser på om produktens uppvärmningskapacitet och hur många kvadratmeter den klarar av att hantera. Köper du en värmare med mindre kapacitet än rummet storlek så är risken stor att du inte kommer få den effekt du önskar samt att dina elkostnader kommer att skjuta i höjden med anledning av att värmaren behöver gå på högvarv hela tiden.

Användarvänlighet
Tekniker går snabbt framåt och så även när det kommer till infravärmare. Idag hittar vi en hel del modeller med smarta och ibland också multifunktionella funktioner. Som alltid när vi köper en produkt så behöver produkten vara användarvänlig och enkel att använda annars är risken stor att vi inte kommer nyttja produkten i samma utsträckning. Det finns idag värmare som helt och hållet kan styras via din iPhone, Ipad eller annan typ av smart enhet genom att koppla upp värmaren till en app via Bluetooth. På så sätt kan du enkelt manövrera produkten och dess inställningar samtidigt som du alltid bär styrenheten med dig, dvs mobilen. Titta också efter möjligheter till att anpassa värmen efter önskat behov om om produkten har överhettningsskydd vilket kan vara bra för att undvika att det inträffar en olycka.

Tillverkningsmaterial
Infravärmare är framförallt en produkt som används för utomhusbruk vilket ställer vissa krav på produktens material och utförande. En produkt som skall monteras utomhus behöver vara IP-klassad för just utomhusbruk. Detta betyder att produkten uppfyller det krav och regler för att stå pall mot väder och vind etc. Har produkten inte denna klassning så är risken stor att den kommer gå sönder, rosta eller börja krackelera, vilket man givetvis vill undvika. Så innan du köper en värmare, gör klar för dig själv vart du ska ha den placerad och titta därefter om produkten är anpassad för ändamålet.

Garanti
En bra infravärmare kostar ett par tusenlappar men ska också hålla ett bra tag framöver. Det allra flesta tillverkare ger idag garantier på dess värmare, oftas rör det sig om 2 år. Vi anser att det alltid är bra att köpa produkter från tillverkare som ger ut garantier. Detta bygger trovärdighet och visar att tillverkaren kan stå bakom sina produkter och därigenom lämna garantier om det skulle inträffa något.

FAQ

Nedan hittar du en samling av de vanligaste frågorna kring infravärmare.

Hur bra värmer en infravärmare?

En bra infravärmare har kapacitet att kunna värma upp rummet eller ytan på ett väldigt effektivt sätt. Det finns idag många olika varianter och modeller av infravärmare, både billiga och dyrare varianter. Det modeller som är vägghängda och som kostar lite mer klarar av att värma upp ytor på ca 30-50 kvadratmeter. 

Vad är en infravärmare?

En infravärmare är en uppvärmningsanordning som är konstruerad för att värma objekt runt omkring sig med hjälp av infraröd strålning. I vissa modeller används halogenlampor som värmekälla. Oftast använder man en infravärmare för att värma upp ett uterum, en plats på altanen eller runt en sittgrupp för att på så sätt förlänga sommaren. 

Vad kostar en infravärmare?

Priset på infravärmare varierar kraftigt beroende på modell, tillverkare och kapacitet. Beroende på vad du är ute efter och hur stort utrymme du har behov av att värma så kan priset som sagt skilja sig. Det mest kraftfulla modeller på marknaden kostar runt 3000-4000kr. Billigare varianter såsom golvstående infravärmare kostar mellan 500-2000kr. 

Källor 

I vår research har vi inte kunnat hitta några uppdaterade tester från objektiva aktörer kring just infravärmare. Vi har därför själva fått gräva kring kundrecensioner, kundbetyg och produktblad för att skapa oss en bild av de bästa uppblåsbara spabaden. 

Nedan hittar du en förteckning av några av de större och mer omfattande sidorna där vi funnit information om produkterna. 

Prisjakt & Pricerunner
Dessa sajter är Sveriges två största sajter när det kommer till prisjämförelser och produktinformation. Här samlas tiotusentals recensioner och betyg angående produkter. Det ger en bra grund tillsammans med flera stora e-handlares samlade recensioner kring produkterna.