CAMPINGDUSCH

Marknadens bästa CAMPINGDUSCH

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Träning & Fritid » CAMPINGDUSCH

BÄSTA CAMPINGDUSCH

När sommaren står runt hörnet och camping är överst på To-do listan, då finns det en hel del planering som är tvunget att göras innan ni ger er ut på vägarna. En av måste produkterna att ha med sig under sin sommarsemester är en campingdusch. Campingduschen hjälper dig att kunna hålla ordning på din personliga hygien, oavsett om du är ute mitt ute i vildmarken.

Utmaningarna är många under en campingsemester och att hålla sig ren och fräsch utan tillgång till en dusch är en av dem. Med en campingdusch har du möjligheten på ett smidigt och enkelt sätt duscha och tvätta av dig. Utan att för delen behöva släpa med dig stora saker som tar onödig plats i ett redan begränsat utrymme.

Prylkollen.se älskar smarta prylar som kan förbättra upplevelsen i naturen och campingduschen är en sådan produkt. Vi har därför sett till att söka igenom marknaden efter den bästa campingduschen som går att hitta.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA CAMPINGDUSCH

Campingduschar kommer i en del olika uppsättningar och det finns som de flesta andra produkter, mer eller mindre avancerade. De mer avancerade campingduscharna går att köpa med uppladdningsbara litiumbatterier eller motsvarande. Medan det finns enklare lösningar med handpump för att få igång duschen och på så sätt tvätta dig. De allra mest avancerade campingduscharna på marknaden drivs med gasol. Skillnaden mellan dessa produkter är ganska stor beroende på vilken kostnadsnivå som du är beredd att ligga på. Den gasdrivna campingduschen går att hitta för ett par tusenlappar, medan de enklare duscharna finns tillgängliga för ett par hundralappar.

Variationen är därmed relativt stor mellan de olika modellerna. Vi har därför valt att se det från bägge perspektiven. Med andra ord både de personer som söker en väldigt enkel campingdusch för att bara skölja av sig. Samt de personer som är beredda att spendera lite mer pengar för att få en mer avancerad campingdusch med fler funktioner.

De delar som vi framförallt haft i åtanke när vi valt ut bästa campingdusch är funktionaliteten, hur enkel produkten är att använda ute i naturen. Hur mycket behöver du ladda den om den är uppladdningsbar?
En annan funktion som är smidig är hur snabbt den kan bli uppvärmd av solljus. Många av campingdusharna värms nämligen upp av värmen från solen. Men det kan skilja hur lång tid de behöver för att värma upp vattnet.

BÄST I TEST CAMPINGDUSCH!

Campingdusch bäst i test

LIBERRWAY CAMPINGDUSCH

Specifikation

Uppladdningsbart batteri
Jämnt och bra vattentryck
Enkel att fästa
3 års garanti

  • 4,5 av 5 stjärnor på Amazon (ca 900 st)

SMIDIG CAMPINGDUSCH!

Bästa campingdusch

LASERBEAK CAMPINGDUSCH

Specifikation

Batteridriven
Ställningsbart vattenflöde
Inbyggt vattenfiltreringssystem
60 minuters aktiv duschtid

  • 4,5 av 5 stjärnor på Amazon (ca 886 st)

LÄNGST DUSCHTID!

Bäst i test campingdusch

LIEBMAYA CAMPING DUSCHSET

Specifikation

80 minuter batteritid
Smidigt fäste
3 LED-lampor
AV/PÅ knapp

  • 4,3 av 5 stjärnor på Amazon (ca 200 st)

TRYCKPUMPS DUSCH!

Tryckpumpsdusch

TRYCKPUMPSDUSCH SUNWIND

Specifikation

Helt fri från elektricitet
Enkel att använda
Flera användningsområden

ENKEL OCH KOSTNADSEFFEKTIV!

CAMPINGDUSCH SUNWIND HELIOS 20 L

Specifikation

Kostnadseffektiv
Enkel design
Uppvärmningsbar
Hängs enkelt upp i gren

KÖPGUIDE CAMPINGDUSCH

En campingdusch är en oerhört smidig produkt att ha med sig husbilen, husvagnen eller när du är ute och tältar. Med den kan du underhålla din personliga hygien även när du inte har tillgång till rinnande vatten. Men innan du väljer att köpa en campingdusch har vi identifierat ett par punkter att titta närmare på inför ditt köp.

Typ av campingdusch

Innan du köper en campingdusch är det rekommenderat att tänka till vilken typ av campingdusch som du är intresserad av. Det finns nämligen olika typer av campingduschar som självklart har sina för och nackdelar. Samt att de kommer i olika prisklasser.
Om vi grovt sammanfattar campingduschar så finns de i följande kategorier;
Batteridrivna, gasoldriven & manuella.

Manuell campingdusch

De manuella campingduschar är otroligt enkla i sin design och dess funktioner. Vanligtvis är det en påse eller säckliknande som fylls med vatten. Den hängs sedan upp i ett träd och vattnet rinner sedan ut i slangen tack vare gravitation.

En annan modell är campingdusch med pump, där du pumpar och skapar tryck i behållaren. På det sättet behöver du inte hänga den i ett träd eller liknande, utan behållaren kan stå kvar på marken.

Batteridriven campingdusch

En campingdusch som drivs av el har vanligtvis uppladdningsbara litiumbatterier som ser till att duschens funktioner fungerar. Fördelen är att du inte behöver hänga upp vattenpåsen/tanken och förlita dig på gravitationen som med en manuell. Men det kräver att du har batterier uppladdade hela tiden, och det kan bli en utmaning om du är borta en längre stund i naturen. En del batterier tar längre tid än andra att ladda upp.

Gasoldriven campingdusch

Den gasoldrivna campingduschen benämns även som genomströmningsvärmare. Denna typ av campingdusch fungerar utmärkt där du har tillgång till någon form av rinnande vatten. Tillexempel trädgårdsslangen, då kopplas den enkelt in tillsammans med gasen. Då kan du få kallt iskallt brunnsvatten varmt och skönt när du duschar. Den är dock inte speciellt inte behändig och enkel att ha med sig, därför har vi bland annat valt att inte ta någon sådan som bästa campingdusch.

Storlek behållare

En viktig aspekt som sparar dig en hel tid är behållarens storlek. Dvs hur mycket vatten som du kommer kunna rymma i din campingdusch. Är du ensam, kommer det att fungera utmärkt med en mindre behållare runt 20 liter. Är ni däremot en hel familj kan det vara värt att titta närmare på de med större behållare.

Uppvärmning av vattnet

Det är sällan kul att duscha i iskallt vatten och därför har de flesta campingduschar möjlighet till att värma upp vattnet. De utnyttjar vanligtvis solljuset och behåller sedan värmen i påsen eller behållaren. Titta närmare hur lång tid den behöver ligga i solen, samt om det finns någon uppfattning hur länge den behåller sin värme.

Pris

Prissättningen på campingduschar skiljer sig relativt mycket. Därför anser vi att de är en viktig faktor här när du skall köpa en campingdusch. Värdera ert behov av att duscha och ta sedan ett beslut därifrån om det är värt att endast ta det enklaste och billigaste. Eller om ni önskar en mer avancerad campingdusch som troligtvis ger er en behagligare upplevelse.

FAQ

Här har vi sammanställt frågor och svar som ofta ställs kring campingdusch.

 

Vad är en campingdusch?

En campingdusch är en portabel dusch som du kan använda utan att behöva ha tillgång till rinnande vatten. Duschen är en enkel konstruktion vanligtvis och de manuella campingduscharna består av en behållare för vatten och en slang. Perfekt när du är ute i naturen utan tillgång till rinnande vatten. Eller om du är på en camping där du vill undvika de gemensamma duscharna.

Hur varmt blir vattnet med en campingdusch?

De flesta campingduschar värms upp tack vare att de helt enkelt ligger i solen och på det sättet drar materialet till sig värme. Vattnet kan bli extremt varmt under sommarmånaderna genom att bara ligger i solen på detta sätt. Se till att känna på vattnet innan du ställer dig i duschen.

Hur mycket vatten rymmer en campingdusch?

Campingduscharna som finns på marknaden rymmer mellan 10 och 40 liter. De flesta behållarna rymmer ca 20 liter vatten.

Måste alla campingduschar hängas upp?

Nej, campingduschar finns i olika modeller. De batteridrivna eller pumpbara kan stå på marken när du skall duscha. Det är endast de manuella campingduscharna där gravitationen behöver göra jobbet som campingduschen behöver hängas upp.

Källa

Utbudet av professionella tester av campingduschar var väldigt få. Därför har vi valt att själva sätta oss in extra mycket i produkterna själva. Genom att läsa mängder av specifikationer. Det tillsammans med omdömen och recensioner online är källan till den betygsättning som vi på Prylkollen.se valt.