PERKULATOR

Marknadens bästa PERKULATOR

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Hem & Hushåll » PERKULATOR

BÄSTA PERKOLATOR

Är sugen på att göra kunna tillreda exklusivt och utsökt kaffe hemma utan att behöva ta dig till ett cafe? Då finns lösningen här för dig. Med en perkulator tillreder du det bästa tänkbara kaffet på ett snabbt och enkelt sätt. Du behöver alltså inte längre sukta efter den där fikan på stan då du beställer in en rykande varm och himmelsk god kopp kaffe på ett cafe. Med en perkulator kan du brygga sensationellt gott kaffe i ditt hem, helt utan krångel. Många anser nämligen att det bästa kaffet är det som tillreds i en perkulator och varför folk har den uppfattningen ska vi reda ut närmare.

En perkulator är för många en okänd produkt som man aldrig har hört talas om. Men för att ge dig lite historia så uppfanns världens första perkolator redan 1818 av fransmannen Laurens och det var först 1865 som amerikanen James H. Nelson fick patent för världens första perkolatorbryggare. Så det är i grunden en gammal produkt som givetvis utvecklats med åren och som fortfarande är väldigt populär på marknaden. För att förklara produkten så kan man säga att det är en blandning av en kaffebryggare och en kaffekokare som till utseendet liknar en termos. Den stora skillnaden mellan en perkulator och en vanlig kaffebryggare är att i en perkulator så passerar vattnet kaffet flera gånger vilket ger extra god smak. En perkulator är enkel att använda och kräver således ingen planering eller tid. Du sätter enkelt på bryggaren med hjälp av en knapptryck och därefter hettas vattnet upp och börjar strömma genom kaffefiltret tills dess att vattnet nått kokpunkten. När kaffet är klart stängs bryggaren automatiskt av och kaffet är redo att serveras. En annan stor fördel med en perkulator är att den likt en termos behåller värmen vilket gör att kaffet som kvarstår i behållaren inte svalnar eller bränns fast.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA PERKULATOR

För att sammanfatta detta och ge dig som konsument svaret på vilken som är den bästa perkulatorn på marknaden så har vi kartlagt utbudet, omdömen samt tagit del av mängder med produktrecensioner. Vi insåg ganska snabbt att utbudet på perkolatorbryggare är väldigt stort och det finns idag många tillverkare som producerar och säljer produkten. Av den anledningen så förstår vi att det kan vara en utmaning för dig som konsument att veta vilken produkt man ska köpa och vad som faktiskt skiljer dem åt. Priset på perkolatorbryggare ligger i ett ganska jämnt spann oavsett vilken fabrikör du tittar på och drar man ett snitt så skiljer det hundralappar när vi jämför produkterna. Det är ofta storleken på bryggaren som gör att priset kan skilja en del. 

När det kommer till funktioner så har vi valt att lägga fokus på snabbheten i produkten. När vi är sugna på kaffe så vill vi gärna att det ska gå fort och därför anser vi att det är fördelaktigt om perkulatorn kan brygga aromrikt kaffe på en kort tid. Andra funktioner som vi tittat på är just avstängningsfunktion och förmåga att bibehålla värme i behållaren. Som alltid har vi också vägt in delar som design, kapacitet och helhetsupplevelse av produkten i stort. 

Tyvärr har vi inte kunnat hitta något objektivt och professionellt test som gjort på perkolatorbryggare. Av den anledningen så har vi gjort vår egen research och kartlagt kundrecensioner, omdömen samt läst på om det olika tillverkarna. Vi hoppas du ska finna vår guide intressant och att det ska ge dig ett bra beslutunderlag när du ska inhandla din nya perkulator.

BÄST I TEST!

bäst i test perkolator

C3 Perkulator Borstat stål 6kp

  • 4,3 av 5 stjärnor på Pricerunner (106 röster)

UTMÄRKT ALTERNATIV!

Perkulator bäst i test

C3 Perkulator Svart 10kp

STILREN PERKULATOR!

Bra perkulator

Bialetti Venus - Percolator 235 ml - Intense blue

  • 3,9 av 5 stjärnor på Pricerunner (2354 röster)

PERFEKT I NATUREN!

bästa perkulator utomhus

Petromax Tea And Coffee Percolator

KÖPGUIDE PERKULATOR

En perkulator är en teknisk pryl men som inte är allt för en avancerad maskin. Dock som alltid när man köper produkter som drivs via teknik och el så ställer det givetvis krav på framställning och kvalitet för att produkten ska hålla över tid och fungera på ett felfritt sätt. Det finns en del saker som kan vara bra för dig att känna till när du inhandlar din perkolatorbryggare, både sett till funktionalitet och utseende. Nedan har vi listar några delar som vi anser är viktiga för dig att ta del av och fundera kring innan du köper din produkt.

Kapacitet
Hur stor bryggare du ska köpa beror givetvis på hur mycket kaffe du kan tänkas behöva brygga vid ett specifikt tillfälle. Det är såklart inte alltid man har behov av att brygga en stor behållare med kaffe, men när tillfälle uppstår så kan det vara skönt att möjligheten finns där. Oftast så kokar man kaffe till sig själv eller sin familj vilket innebär att man inte behöver en särskilt stor perkulator. Med kapacitet menar vi just hur mycket kaffe som perkulatorn klarar av att brygga vid ett tillfälle. Tänkt igenom användningsområdet och välj en bryggare som matchar dina behov.

Värmehållning
En stor fördel med perkolatorbryggare är just att den kan liknas med en termo och inte bara tilldela utsökt kaffe. Att kunna bibehålla värmen i behållaren gör att vi minskar svinnet av kaffe och en god påtår finns alltid nära till hands. Dock kan varmhållningen skilja från modell till modell så läs därför på hur din perkulator klarar av att hålla värme.

Design
När vi inhandlar produkter så är design och utseende en väldigt viktig parameter. Likaså är det när vi köper köksmaskiner som många gånger kommer pryda en köksbänk eller i alla fall så synlig på ett eller annat sätt. Det gör att vi inte bara ser det funktionella i produkten utan ser kombinationen med en snygg och läcker design väldigt värdefull. Det finns idag en hel del perkulatorer som är framtagna med design och estetik i fokus. Därför är det enkelt för dig att hitta en bryggare som uppfyller dina önskemål om såväl funktion som design.

Automatiskt avstängning
Att din perkulator ska inneha automatiskt avstängning är inte bara viktigt sett ur ett brandskydd perspektiv utan kan också vara viktigt sett till din elförbrukning. Köksmaskiner rent generellt har en tendens att förbruka ganska mycket el under användning och därför vill man gärna inte ha dem på i onödan. Det är dessutom bättre för klimatet och miljön om vi inte förbrukar el som inte används till något vettigt. Som ni hör så är det ur många perspektiv viktigt med en automatiskt avstängning och det är en funktion som du inte bör göra avkall på.

Såhär brygger du kaffe i en perkulatorbryggare – Steg för steg
Steg 1
Avlägsna kaffebehållaren med tillhörande sil och stigarröret från bryggaren samt Lyft på locket.

Steg 2
Fyll på med kallt vatten tills vattnet når gräns anvisningen på perkulatorn. Tillsätt rätt mängd vatten i förhållande till antal koppar.

Steg 3
Placera kaffebehållaren i perkulatorn med tillhörande stigarrör, utan sil.

Steg 4
Nu är det dags att tillsätta önskad mängd kaffe. Ett riktmärke är ungefär 1 msk kaffe per kopp som skall serveras. Bäst resultat och smak får du genom att använda bryggkaffe, dvs inte kokkaffe!

Steg 5
Placera silen på kaffebehållaren och slut locket på kannan. Starta sedan bryggaren.

Steg 6
Kaffet är klart och redo att serveras! Genom att lampan på perkulatorn tänds vet du att kaffet är klart.

FAQ

Samling av vanliga frågor och svar om perkulator.  

Vilken perkulator är bäst?

Den bästa perkulatorn är på marknaden är enligt oss C3. Det är en komplett och prisvärd perkulator som har alla de funktioner man kan tänka behöva och vilja ha. Funktioner som många andra modeller inte har och enkel att använda.

Vad är en perkulator?

En perkulator är en sorts kaffebryggare som till utseendet liknar en termos. Den kan även benämnas som en kaffekokare. En perkulator är en praktiskt bryggare som sägs tillreda det bästa kaffet, mycket tack vara dess teknologi då bryggaren cirkulerar vattnet mellan kaffefiltret flertalet gånger och på så sätt sätter extra god aromatisk smak på kaffet. 

Vilket kaffe ska man använda i en perkulator?

Det är att rekommendera att använda vanligt traditionellt bryggkaffe i en perkulator. Visa använder kokkaffe men resultatet och framförallt smaken blir inte densamma som med bryggkaffe. 

Vad kostar en perkulator?

Det finns idag ett stort utbud av produkten på marknaden och det gör också att priset skiljer sig beroende på vilken modell du tittar på. Framförallt varierar priset beroende på storlek. Men mellan 400-1000 SEK får du betala för produkten beroende på storlek och fabrikat.