MJÖLKSKUMMARE

Marknadens bästa MJÖLKSKUMMARE

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Hem & Hushåll » MJÖLKSKUMMARE

BÄSTA MJÖLKSKUMMARE

Vi lever i en tid då det blivit allt mer vanligt att sätta guldkant på tillvaron med lyxiga prylar och inte minst olika typer av köksmaskiner. Trots att de flesta av oss uppskattar en god middag ute på en fin restaurang eller en god kopp kaffe på ett trevligt cafè så spenderar vi trots att större delen av vår lediga tid i hemmet. Varför då inte ta in lyxen i ditt hem och i det här fallet kunna unna dig en extra god kopp kaffe med skummad mjölk?
Idag går det faktiskt att få den där perfekta koppen kaffe som du tidigare bara trott varit möjlig att få på ett café, mycket tack vare mjölkskummaren. En mjölkskummare är precis som det låter, en liten behändig maskin som skummar mjölken till den perfekta konsistens. Många är vi idag som föredrar mjöl i vårt kaffe och traditionellt sett så har vi hällt upp en kylskåpskall mjölk direkt i kaffet. Vilket absolut är gott, men med en mjölkskummare får du både lyxigare och godare kopp kaffe.

Mjölkskummaren är dessutom en liten och smidig produkt som tar upp minimal plats i ditt kök. Du kan enkelt förvara den i ett skåp eller i en låda och för dig som vill ha den framme på exempelvis en köksö eller på en bänkskiva så finns det idag väldigt snygga modeller som blir en inredande detalj i ditt kök.

En mjölkskummare kan man använda för privat bruk för att som sagt få en extra god och lyxig kopp kaffe. Den är också väldigt trevlig att ha när man exempelvis har släkten eller vänner över på fika. Att då kunna erbjuda gästerna en god kopp kaffe med skummad mjölk kommer garanterat visa sig uppskattat från gästerna. Det tar oftast inte mer än någon minut att få mjölken skummad vilket gör att den är väldigt enkel och inte alls tidskrävande att använda.

Idag finns det ett brett utbud av olika mjölkskummare på marknaden och likaså i olika prisklasser. Rent generellt sett så får du mycket för pengarna när du köper en mjölkskummare. Sätt det exempelvis i förhållande till vad en kopp kaffe latte kostar ute på ett cafè.

Här nedan har vi samlat en guide för dig som är ute efter en mjölkskummare. Guiden är framtagen på så sätt att vi samlat olika mjölkskummare i diverse prisklasser samt dem som kommit ut som bäst i test. All information och testresultat är hämtad från varierande källor vilket du också kan läsa mer om längre ner på sidan.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA MJÖLKSKUMMARE

Väldigt stor andel av Sveriges befolkning dricker idag kaffe i någon form. Vissa föredrar det klassiska bryggkaffet och gärna utan mjölk eller socker. Andra är mer för en god kopp latte eller en cappuccino. Oavsett vad du föredrag så är en mjölkskummare något som är bra att ha i hemmet och som garanterat kommer förgylla ögonblick när det vaknas kaffe. En mjölkskummare passar perfekt oavsett om du har avsikt att använda den själv eller om du vill kunna plocka fram den vid specifika tillfällen som exempelvis när man har släkt eller vänner över på fika. Detta är en produkt som man kanske inte alltid tänker på att man behöver men när man väl har den i sitt ägo så ställer man sig själv frågan varför man inte köpt en tidigare.
Att kunna göra sin alldeles egna och perfekta kaffe latte en lördagsmorgon är väldigt svårslaget. Nu behöver du helt enkelt inte ta dig till ett kaffe och lägga en förhållandevis stor summa pengar på en kaffe latte. Köp istället en mjölkskummare och gör dina egna favoritdrycker hemma. Det kommer både att spara dig tid och pengar och vi kan lova att resultatet kommer bli minst lika bra.

Vi har tagit fram denna guide till dig som just är ute efter att köpa den bästa mjölkskummaren på marknaden. Vi analyserat olika tester som gjorts samt gått igenom recensioner och omdömen för att höra vad konsumenterna själva säger om produkten. I vår guide hittar du mjölkskummare som alla håller en väldigt hög nivå och som är otroligt populära på marknaden. Dessutom hittar du här produkter i olika prisklasser vilket gör att det förhoppningsvis ska finnas någon som både passar dina behov och din plånbok.

BÄSTA MJÖLKSKUMMARE!

Mjölkskummare bäst i test

MELITTA CREMIO MJÖLKSKUMMARE

Specifikation

Dekra-GS-testad ur säkerhetssynpunkt
Kapacitet för 100-150 ml skummad mjölk
Kapacitet för 100-250 ml för varm mjölk
Diskmaskinsäkert lock och visp
Non-Stick behållare

  • 4,8 stjärnor på NetOnNet (13 röster)
  • 3,7 stärnor på Pricerunner (313 röster)
  • Favorit bland omdömen

STILREN OCH SNYGG!

Bästa mjölkskummare

Bodum Bistro Elektrisk Mjölkskummare

  • 4 stjärnor på Åhlens (7 röster)
  • 4,4 stjärnor på Pricerunner (573 röster)

MJÖLKSKUMMARES ROLLS ROYCE!

Bäst i test mjölkskummare

SEVERIN Spuma 3586 mjölkskummare

  • 4,6 stjärnor på Amazon (664 röster)
  • 4,5 stjärnor på Pricerunner (167 röster)

KÖPGUIDE MJÖLKSKUMMARE

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på när du köper en mjölkskummare. Vi har därför sammanställt några av dem viktigaste delarna som du bör tänka igenom så att du köper en mjölkskummare som passar dina önskemål och behov.

Kapacitet
Det finns mängder av olika varianter och modeller av mjölkskummare på marknaden. Givetvis är dem alla olika varandra på ett eller annat sätt. Någon som kan skilja från mjölkskummare till mjölkskummare är just kapaciteten, dvs hur mycket mjölk dem faktiskt rymmer. Därför bör du tänka igenom vad avsikten med din mjölkskummare är. Är det bara en person som ska ha skummad mjölk så räcker det givetvis med en mjölkskummare med mindre kapacitet. Ska du däremot ha en mjölkskummare för att kunna bjuda hela tjocka släkten på en utomordentligt god kopp kaffe, ja då bör du leta efter en mjölkskummare med större kapacitet.

Funktioner
Funktioner är även någon som kan skilja mellan mjölkskummare. Vanligtvis hittar vi fler och mer avancerade funktioner hos mjölkskummare i den högre prisnivån. Vill du exempelvis kunna ställa in temperaturen själv för att få mjölken skummad exakt så som du vill ha det bör du leta efter en mjölkskummare med just den funktionen. Vill du dessutom kunna ha möjligheten att skumma både varm och kall mjölk så är även det en funktion som finns att tillgå. Mjölkskummare som vi sammanställt i vår guide ovan innehåller flertalet bra och rekommenderade funktioner som kan vara bra att ha. Förhoppningsvis hittar du en favorit bland dem.

Design & Utseende
Design och utseende är något som blivit allt mer viktigt och avgörande när vi handlar produkter, Nuförtiden vill vi inte bara ha funktionella produkter som gör det dem ska utan vi letar också efter snygga och utseendemässigt tilltalande produkter som passar i våra hem. Detta gäller givetvis också mjölkskummare där vissa just vill ha en snygg och designinspirerad mjölkskummare som kanske kan pryda köksbänken eller varför inte köksön. Smaken är som baken som är du ute efter just detta så finns det mängder av mjölkskummare som faktiskt är väldigt snygga.

Temperaturer
Temperatur är något som är centralt i en mjölkskummare. Med rätt uppnådda temperatu får du och den perfekt skummade mjölken. En del mjölkskummare har funktioner där du själv kan ställa in önskad temperatur medans andra har förinställda program. Man brukar säga att den perfekta temperaturen för skummad mjölk ska ligga mellan 60-65 grader. Blir mjölken varmare än så riskerar den att förlora i smak.

Användningsområden
Det säger sig självt att en mjölkskummare är till för att skumma varm mjölk. Men det finns faktiskt andra användningsområden som en mjölkskummare kan vara bra att ha till. En del mjölkskummare som finns på marknaden kan nämligen skumma kall mjölk vilket är perfekt för desserter och bakverk. Så fundera på vad du ska ha din mjölkskummare till. Det behöver inte skilja så mycket i pris för att kunna nyttja den till fler användningsområden.

FAQ

Samling av vanliga frågor och svar om mjölkskummare.

Vilken mjölkskummare är bäst?

Den bästa popcornmaskinen på marknaden är Severin Spuma 3586 mjölkskummare. Det är en otroligt populär mjölkskummare med mängder av topprecensioner. Det är också den mjölkskummare utformad på ett innovativt och smart sätt med dem funktioner du kan tänkas behöva. Resultatet är enastående. Även dem andra mjölkskummare vi nämnt ovan är mjölkskummare som håller väldigt hög kvalitet.

Vad är en mjölkskummare?

En mjölkskummare är en köksmaskin som skummar mjölk. Den skummade mjölken används oftast i kaffedrycker såsom cappuccino, caffe latte, macchiato. En mjölkskummare kan även ha fler användningsområden såsom till desserter eller bakverk då vissa mjölkskummare även kan skumma kall mjölk.

Bästa mjölken att skumma?

Vill du få till en perfekt skummat mjölk bör du använda dig av kylskåpskall mjölk och det fungerar utmärkt använda sig av en standard mjölk. Det rekommenderas dock att mjölken har en fetthalt på 3% för att få bästa resultat. Högre fetthalt och mer protein binder nämligen luftbubblorna vilket ger ett perfekt mjölkskum. Det går även bra att skumma annan typ av mjölk som havremjölk, sojamjölk etc.

Vad kostar en mjölkskummare?

En mjölkskummare kan kosta allt från några hundra kronor upp till strax öve tusen kronor. Det beror helt på vad det är fö typ av mjölkskummare  samt hur avancerad den ska vara. Priset styrs ofta av fabrikat, kapacitet och funktioner. Sen beror det också på om du ska ha en elektriskt eller manuell mjölkskummare, dem två varianterna skiljer sig rejält i pris.

Källor

Professionella och objektiva tester av mjölkskummare finns det väldigt få utav. Vi har i våra eftersökningar använt oss av flertalet olika källor kopplade till konsumenter, förutom dessa tester.

Prisjakt & Pricerunner
Dessa sajter är Sveriges två största sajter när det kommer till prisjämförelser och produktinformation. Här samlas tiotusentals recensioner och betyg angående produkter. Det ger en bra grund tillsammans med flera stora e-handlares samlade recensioner kring produkterna.

Amazon
Världens idag absolut största e-handelsplats med tillgänglighet sedan 2020 även i Sverige. Detta gör det till en väldigt intressant källa att hämta recensioner och omdömen då de samlar idag in miljontals omdömen om produkter.

Konsumentomdömen 2021
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.