VATTENTÄT HÖGTALARE

Marknadens bästa VATTENTÄT HÖGTALARE

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Teknik & Internet » VATTENTÄT HÖGTALARE

BÄSTA VATTENTÄTA HÖGTALARE

Är du på jakt efter en högtalare som tål vatten så har du kommit helt rätt! Vi kommer här ge dig matnyttig information om produkten, ge dig ett bra köpunderlag samt presentera marknadens bästa vattentäta högtalare. Tidigare så har teknikrelaterade produkter och vatten varit en extremt dålig kombination. Faktum är att idag hittar vi mängder av teknikprodukter såsom högtalare som faktiskt är vattentäta och som gör att dess användningsområden blivit allt bredare. En vattentät högtalare är perfekt för att ha med sig till stranden, till poolen eller varför inte under camping utflykten med vänner. Oavsett resmål, utomlands eller i Sverige så kommer produkten garanterat att liva upp livets alla ögonblick. Utvecklingen av vattentäta högtalare samt andra liknande produkter har gått väldigt snabbt och efterfrågan har blivit allt större. Vi lever ett allt mer mobilt liv där vi transporteras mellan olika platser. Därför är det både en bra investering för din plånbok samt en trygghet för dig som ägare att ha en produkt som passar bra för livets alla tillfällen, oavsett om du står i vattnet eller ligger på stranden. Som ni hör är användningsområdena många och det allra flesta vattentäta högtalare är idag bärbara och bluetooth kompatibla. Det innebär att det är en smidigt och enkel produkt att bära med sig som dessutom tar väldigt lite plats i din packning. Trots storleken kan vi konstatera att du med all säkerhet inte kommer bli besviken på ljudet som pumpas ut från högtalaren. Vi hoppas du kommer uppskatta vår guide och att den kommer ge dig ett värdefullt underlag i ditt köp av en ny vattentät högtalare. Enjoy!

SÅ VALDE VI UT BÄSTA VATTENTÄT HÖGTALARE

Enligt forskning som gjorts finns det bevisat att musik har en positiv inverkan på våra sinnen och gör oss i regel gladare. Musik är helt enkelt för alla och att med hjälp av smarta och innovativa produkter kunna möjliggöra musiklyssnande även på platser som tidigare inte varit möjligt anser vi på Prylkollen.se är faktastiskt. En vattentät högtalare behöver nödvändigtvis inte användas i nära koppling med vatten utan kan lika bra användas i hemmet eller på jobbet. Men faktum är att köper du en vattentät högtalare så breddas användningsområdena drastiskt och du får en glädjespridare att bära med dig vart du än går. Det har nog inte undgått någon att utbudet av teknikprodukter och inte minst högtalare har fullkomligt exploderat. Med bakgrund av detta kan det vara svårt för dig som konsument att orientera dig i teknikdjungeln och hitta rätt produkt för dina behov. Därför har vi skapat en guide där vi analyserat marknaden på vattentäta högtalare. Vi har gått igenom kundrecensioner, omdömen samt satt oss in i produkten för att kunna ge dig ett bra beslutsunderlag samt tips på vattentäta högtalare som vi anser är dem bästa på marknaden.

BÄST I TEST!

bästa vattentäta högtalare

JBL Clip 6

Specifikation
 • Vattentät och dammtålig (IP67)
 • Kan paras ihop med flera högtalare
 • Lång batteritid (12 h)
 • Laddningstid 2,5h
 • Bluetooth kompatibel
 • Partyboost funktion
 • Knappar på högtalaren
 • Kraftigt bas
 • 4,6 av 5 stjärnor på Elgiganten (77 st röster)
 • 4,7 av 5 stjärnor på JBL.se (434 st röster)

FANTASTISK HÖGTALARE

vattentät högtalare

B&O Beosound Explore trådlös högtalare

Specifikation
 • True360 ljud
 • Damm- och vattentät
 • Batteritid på hela 27 timmar
 • Medföljer USB kabel för laddning
 • Kraftfull bas
 • Bluetooth
 • 5 av 5 stjärnor på Elgiganten
 • 4,4 av 5 stjärnor på Amazon (480 st röster)

BÄSTA ULTRABÄRBARA

vattentät högtalare bäst i test

JBL Clip 4 Portabel Bluetooth-högtalare

Specifikation
 • Vatten- och dammtät (IP67)
 • Lång batteritid (10 h)
 • Karbinhake för upphängning
 • Bra ljudkvalitet
 • ultrabärbar
 • USB-kabel för laddning
 • Bluetooth
 • 4,6 Av 5 stjärnor på Pricerunner.se (687 st röster)
 • 4,4 av 5 stjärnor på Elgiganten (107 st röster)

KÖPGUIDE VATTENTÄT HÖGTALARE

En köpguide och att läsa på om produkten innan köp är något vi anser är viktigt, inte minst när det handlar om teknik relaterade produkter. Trots att de flesta högtalarna till utseendet är lika så kan det skilja sig mycket i hur högtalaren är konstruerad samt hur effektiv den är i olika mätningar. Därför är det som alltid bra att du funderar på hur och i vilken omfattning du tänkt använda din vattentäta högtalare samt vad du är villig att betala för den. Priset kan skilja kraftig mellan olika modeller och oftast får du vad du betalar för.

Bluetooth kompatibilitet
Den senaste versionen av Bluetooth kallas för Bluetooth 5 och det allra flesta nya högtalarna på marknaden innehar just den funktionen. Det skiljer sig inte särskilt mycket mellan Bluetooth 5 och Bluetooth 4 förutom att Bluetooth 5 har en annan förmåga att överföra data mellan två sammankopplade enheter. Men oavsett så är det en förutsättning att din vattentäta högtalare är kompatibel med Bluetooth så du enkelt kan koppla upp högtalaren till din smarta telefon och därigenom styra musiken.

Batteritid
Batteritiden är givetvis en viktigt aspekt när man ska köpa en bärbar och vattentät högtalare. Den mobila högtalaren har man ofta med sig till stranden, poolen, skogen, campingen etc vilket gör att man sällan har närhet till laddstation. För att undvika plötslig tystnad och att batteriet laddar ut så är det en god ide att köpa en produkt med hög batteritid. En bra batteritid för en bärbar högtalare är mellan 10-15 timmar. En av våra produkter här i guiden (BEOSOUND EXPLORE från Bang & Olufsen) har en batteritid på hela 27 timmar.

Laddningstid
Det är inte bara batteritiden som är viktig utan hur lång tid det tar att ladda högtalaren till max är också en faktor som spelar in i helhetsbetyget. Hamnar man i ett läge där högtalaren laddat ut vill man gärna att det ska gå snabbt att ladda upp den igen. De bra högtalarna har en laddningstid på mellan 2-3h.

Ljudkvalitet
Ljudnivån eller ljudkvaliteten på bärbara högtalare brukar benämnas som frekvensomfång. Drar man ett snitt över marknaden så ligger det flesta välrenommerade högtalare på ett frekvensomfång mellan 50 Hz -20 kHz. Det resulterar i ett bra och kvalitativt ljud för en så pass liten högtalare. Vill du försäkra dig om att du får en vattentät högtalare med bra ljud så rekommenderar vi dig att köpa en från de kända och populära tillverkarna såsom JBL, Bang & Olufsen, Sony mf.

Vattentäthet
Som vi varit inne på så är teknik och vatten en dålig kombination i största allmänhet. Men genom att köpa en vattentät högtalare så tål alltså högtalaren kontakt med vatten och därigenom har du större användbarhet av produkten. Värt att nämna är att det finns olika klassificeringar på vad man kallat vattentäthet. En del högtalare tål att bli nedsänkta under vattnet medans andra produkter endast tål begränsad kontakt med vatten. Så vet du med dig att du kommer vilja ha din högtalare i poolen eller vid strandbrynet så bör du försäkra dig om att du köper en som tål den utsattheten.

Design
Utseendet på dessa produkter spelar en allt större roll i vilken produkt som vi faktiskt attraheras av och slutligen köper. Det allra flesta tillverkare är idag medvetna om att det är så och därför läggs stor vikt i att ta fram produkter som håller hög designklass. Utseende och design handlar i slutändan om personligt tycke och smak men med tanke på det breda utbudet som finns är vi säkra på att du kan kombinera både en snygg och funktionell högtalare.

FAQ

Samling av vanliga frågor och svar om vattentäta bluetooth högtalare.

Vilken Bluetooth högtalare är bäst?

Utifrån vår analys av marknaden erbjuder tillverkaren JBL dem bästa bluetooth högtalarna. Vår guide har riktat sig som vattentäta modeller där samtliga innehar Bluetooth funktion. Vinnaren i vår guide är JBL Flip 6 som är en kraftfull, vattentät och Bluetooth kompatibel högtalare.

Hur länge kan en vattentät högtalare vara under vatten?

Trots att högtalaren är vattentät är tanken inte att man ska ha högtalaren under vattnet. Hur bra högtalaren är på att klara av kontakt med vatten skiljer sig dock från modell till modell. I regel är samtliga vattentäta modeller gjorde för klara av kontakt med vatten en kortare stund men det finns undantag. JBL Flip 6 är exempelvis en av det tåligaste modellerna på marknaden som klarar av att vara under vattenytan på en meters djup i hela 30 sekunder. 

Hur bra är ljudet på en vattentät högtalare?

Det allra flesta vattentäta högtalare producerar ett väldigt bra ljud, speciellt från de etablerade tillverkarna som har ljud artiklar som sin huvudverksamhet. En högtalare som är vattentät är inte på något sätt sämre än en högtalare som inte tål vatten. Ljudeffekten är densamma med skillnaden att man kapslat in högtalaren i vattentäta material som skyddar kärnan. Trots att det flesta bärbara vattentäta högtalare är små sett till storleken så klarar de av att leverera ett ljud som till om med lämpar sig bra på fest.

Källor

Konsumentomdömen
Vi har inte kunnat hitta något objektivt test som gjort på just vattentäta högtalare. Däremot har vi samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.