KROPPSTRIMMER

Marknadens bästa KROPPSTRIMMER

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Hälsa & Skönhet » KROPPSTRIMMER

BÄSTA KROPPSTRIMMER

Modet kring att ha hår på kroppen och kring underlivet går snabbt fram och tillbaks. Är det inne nu eller är det ute? Det är nog fortsatt en fråga som splittrar väldigt många. Men en sak är säker, skall du inte ha hår på kroppen bör du använda dig av en kroppstrimmer för att avlägsna det. En kroppstrimmer är anpassad för att kunna ta bort hårstrån hela vägen ned till roten, eller behålla en längd om du önskar behålla en viss behåring.

Det finns naturligtvis hygieniska skäl för att använda en dedikerad kroppstrimmer, snarare än hårtrimmer eller skäggtrimmer. Kroppstrimmer finns i alla olika storlekar utrustade med olika egenskaper. En del är lite kraftigare och speciellt avsedda för att klara av att avlägsna alla typer av hårstrån. Andra är mindre och lättare att manövrera i svåråtkomliga områden.

Därför har vi därför samlat kroppstrimmer i olika prisklasser som kommit ut som bäst i test. All information och testresultat är hämtat från varierande källor som ni kan läsa mer om längst ned på sidan.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA KROPPSTRIMMER

Kroppstrimmer har blivit mer och mer en populär produkt, framförallt har den vuxit bland män de senaste decenniet. Då många unga män idag väljer att avlägsna håret på många delar av kroppen. Bland annat ryggen, bröstet, magen och kring underlivet. När vi valde ut den bästa kroppstrimmern på marknaden har vi haft detta i åtanke. Det har tillsammans med objektiva tester och kundomdömen resulterat i de kroppstrimmer som vi längre upp på sidan har presenterat.

Utmaningen med omdömen som är lämnade av konsumenter är att det finns en känsla att man vill rättfärdiga sitt personliga inköp. Samt att konsumenter vanligtvis är mer benägna att rapportera felaktigheter på produkter, snarare än fördelarna. Å andra sidan är det också en av de positiva delarna med konsumenters omdömen. Det ger en tydliga besked om produktens kvalité över tid och eventuella gemensamma problem som inte dyker upp under ett test. Med ett tillräckligt stort underlag anser vi att det finns slutsatser att dra av lämnade betyg och recensioner, tillsammans med eventuella tester.

Vårt mål i slutändan är alltid att vägleda er till rätt produkter och ge de bästa rekommendationerna inför era eventuella inköp.

BÄST I TEST KROPPSTRIMMER

Kroppstrimmer bäst i test

REMINGTON G5000 - G5 GRAPHITE SERIES

  • 4,3 stjärnor på Amazon (ca 1100 st)
  • 4,5 stjärnor på Elgiganten
  • Favorit bland omdömen

STOR FAVORIT!

Bästa kroppstrimmer

PHILIPS ONEBLADE PRO FACE AND BODY

  • 4,6 stjärnor på Amazon (14 000 st)
  • 4,4 stjärnor på Pricerunner (444 st)
  • 4,4 stjärnor på NetOnNet (41 st)
  • 4,3 stjärnor på Elgiganten (316 st)

UTMÄRKT ALTERNATIV!

Bäst i test kroppstrimmer

PHILIPS SERIES 3000 BODYGROOMER

  • 4,4 stjärnor på Amazon (4000 st)
  • 4,2 stjärnor på Pricerunner (392 st)
  • 4,3 stjärnor på Elgiganten (69 st)

KÖPGUIDE KROPPSTRIMMER

Är du less på kroppsbehåringen, eller kanske använder du idag en rakhyvel för att bli av med håret på kroppen? Att göra en investering i en kroppstrimmer kommer knappast göra dig besviken om du idag använder en rakhyvel för att göra arbetet.

När det kommer till att göra sig av med hår på kroppen finns det idag flertalet olika uttryck, intimrakning, body grooming och hårborttagning. Principen för alla dessa är densamma och en kroppstrimmer är en utmärkt produkt för att få jobbet gjort.
Kroppstrimmer har blivit allt mer populärt bland både män och kvinnor. Många kvinnor använder idag också en epilator för att trimma kroppsbehåringen, framförallt kring bikinilinjen. En kroppstrimmer till skillnad från en epilator rycker inte hårstrån, utan klipper/kapar av dem. En kroppstrimmer upplevs därför oftast som ett mer skonsamt sätt att hålla din kroppsbehåring i trim.

Användningsområde
Bra att tänka på innan du köper en kroppstrimmer, är till vilken nytta den skall tillföra. Vilka behov har du av din kroppstrimmer. Hur ofta tror du att du kommer att behöva den? Det styr mycket vilken typ av trimmer som du bör köpa. Använder du din kroppstrimmer dagligen kan det vara värt att lägga lite extra pengar på den för att få en längre hållbarhet och fler funktioner. Är behovet av användningen inte speciellt stort kan en enklare och billigare variant vara mer behövligt för dig.

Vattentät
Föredrar du dig att raka dig i duschen? Då kan det vara värt att köpa en kroppstrimmer som tål vatten. Många föredrar att raka sig i duschen, både när det kommer till kroppsbehåring och ansiktsbehåring. Då är det bra att dubbelkolla att din kroppstrimmer är vattentålig och klarar av att genomföra trimningen i duschen.

Att raka kroppen när du duschar har inte bara fördelen av att du avlägsnar allt hår på en gång slipper städningen efteråt. Hårstråna blir också mjukare när de blir fuktiga och kan därför förenkla processen när avlägsnar dem.

Tål din kroppstrimmer inte vatten kan du även ta en dusch innan du rakar dig för att hårstråna skall bli mjukare.

Användarvänlighet
En kroppstrimmer kan vanligtvis användas för hela kroppen, bortsett från ansikte och håret Där rekommenderas det snarare att du använder en skäggtrimmer och en hårtrimmer, som är mer anpassade för de kroppsdelarna. Men övriga kroppen kan en kroppstrimmer se till att göra arbetet. Därför är det bra att tänka på hur den skall användas innan du köper en kroppstrimmer. Det kan exempelvis vara så att du önskar att använda den kring dina intima delar. En rekommendation då kan vara att ha en kroppstrimmer som inte har ett för stort rakhuvud, det kan då bli svårt att komma åt ordentligt. En kroppstrimmer som har möjlighet att anpassa hastigheten är också en smidig funktion när du behöver komma åt på mer intima områden.

Batteri
Batteritiden på trimmers är alltid en viktig faktor, speciellt kroppstrimmers. Att raka delar av kroppen kan vara extremt besvärligt om trimmern måste vara inkopplad med sladd i uttaget. Flexibiliteten blir inte lika hög och du kommer bli väldigt begränsad i användningen av din kroppstrimmer.

Kroppstrimmer finns att köpa både med inbyggt uppladdningsbart batteri och som har en aktiv användningstid på ca 45 – 120 min. Det finns också en del mindre och billigare varianter där du köper externa batterier, t.ex. AAA-batterier som den då går på. Använder du din kroppstrimmer i relativt hög utsträckning är ett uppladdningsbart batteri att rekommendera. Både för att ha större kontroll över återstående batteritid, då de vanligtvis har batteriindikator. Samt flexibiliteten att själv kunna ladda batterierna i din kroppstrimmer.

FAQ

Samling av vanliga frågor och svar om kroppstrimmer.

Kan jag använda en skäggtrimmer för kroppshår?

Har du lite längre hår på kroppen kan du säkert använda en skäggtrimmer för att trimma ned håret. Men en skäggtrimmer är främst skapad för att underhålla skägg och kan därför inte riktigt utföra jobbet på rätt sätt. En kroppstrimmer eller epilator är alltid att rekommendera vid grooming.

Hur trimmar jag könshåren?

Det finns flertalet sätt att göra sin intimrakning och därmed avlägsna könshåren. Bland både män och kvinnor är det populärt idag att trimma könshåren runt underlivet. Det kan göras med rakhyvel, epilator, rakapparat eller en kroppstrimmer. Att göra det med rakhyvel innebär alltid en risk för att skära sig, därför är oftast en trimmer ett bättre alternativ. En epilator är vanligt att använda bland kvinnor för att avlägsna hår på benen. Det finns många som även använder det kring underlivet, men i och med att det rycker hår så kan det upplevas mer smärtsamt.

Vad är det bästa sättet att raka eller trimma mitt kroppshår?

Oavsett vilken kroppsdel som det har blivit dags att raka, bröstet, armhålorna eller kanske dags att ta itu med de där ljumskarna. Då är duschen en väldigt effektivt plats att genomföra din trimning på. Hårstråna blir mjukare av vattnet och du kommer direkt att tvätta bort allt hår som du rakat av. Irritationen gentemot huden kan många gånger uppfattas som mindre också när du gör det i duschen. Framförallt när det gäller känsliga områden, där det krävs att du är långsam, försiktig och stadig på handen.

Har du en vattentät kroppstrimmer eller rakapparat, var inte blyg för att använda rakkräm, den kan hjälpa dig att glida igenom håret lättare.

 

Källor

Professionella och objektiva tester av kroppstrimmers är idag relativt få. Därför har vi i våra eftersökningar använt oss av flertalet olika källor kopplade till konsumenter, förutom dessa tester.

Test kroppstrimmer – gq-magazine.co.uk – 2021
Tidningen GQ Magazine har i juni 2021 genomfört sitt beprövade test kring de bästa kroppshår trimmarna för att städa upp bröstet, benen och allt däremellan.
Läs mer om testet.

Test av Philips Series 3000 Bodygroomer av t3.com
Läs mer om det här

Prisjakt & Pricerunner
Dessa sajter är Sveriges två största sajter när det kommer till prisjämförelser och produktinformation. Här samlas tiotusentals recensioner och betyg angående produkter. Det ger en bra grund tillsammans med flera stora e-handlares samlade recensioner kring produkterna.

Amazon
Världens idag absolut största e-handelsplats med tillgänglighet sedan 2020 även i Sverige. Detta gör det till en väldigt intressant källa att hämta recensioner och omdömen då de samlar idag in miljontals omdömen om produkter.

Konsumentomdömen 2021
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.