HUNDVÄSKA

Marknadens bästa HUNDVÄSKA

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Husdjur » HUNDVÄSKA

BÄSTA HUNDVÄSKA

När det har blivit dags för dig och din fyrbenta vän att ge er ut på äventyr, då är det bra att se till att ni har en bra hundväska. En hundväska fungerar som ett perfekt alternativ för att transportera mindre hundar på flyget, tåg, bussen eller bara på långa skogspromenader. Bland hundväskorna finns det ett flertal olika alternativ beroende på aktivitet och storlek på din hund.

Det finns hundväskor som är mer anpassade för transport i flyg exempelvis och hundryggsäckar som är bättre lämpade för promenader där hunden inte orkar gå själv. Många mindre hundar har extremt korta ben och därmed inte samma ork som större hundar att gå långa sträckor, vid exempelvis hiking.

Prylkollen älskar husdjur och tillbehör till våra små vänner. Därför har vi undersökt i denna guide vilka hundväskor som är bäst på marknaden.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA HUNDVÄSKA

Hundväskor är en bred kategori i våra ögon, då den baseras till en början ifrån ett individuellt perspektiv. Hur stor hund du har och vilken typ av resa som skall genomföras. Olika hundväskor fyller olika ändamål och hundar. Men när vi började söka igenom marknaden efter den bästa hundväskan, valde vi att hitta de tre bästa hundväskorna som kan fylla så många ändamål som möjligt.

Vi började med att leta efter den bästa hundväskan som flest personer rekommenderat och som uppfyllde de kravställningar som vi ställt: Kvalité, funktionalitet, bekvämlighet och pris. Då föll vårt val på hundväskan från Sherpa, som är ett perfekt val vid exempelvis flygningar.

Sedan tittade vi närmare på vad för funktioner som den väskan saknade och som andra hundväskor kunde tänkas ha. Där vi snabbt konstaterade att axelremmar för att bära på axlarna var en funktion. Den andra funktionen var möjligheten att rulla väskan och slippa bära den på axlarna eller i händerna.

Denna produktkategori saknade i stort sett objektiva tester från testhus, så vår källa till information i denna guide är baserad på kunskap från leverantörer, återförsäljare, och bloggare.

BÄSTA HUNDVÄSKA

Hundväska bäst i test

Sherpa Deluxe Transportväska

Specifikation

Transportväskornas Rolls Royce
Godkända flygkabinväska
Kan fästas i bilbälte
Tre olika storlekar (S, M & L)

BÄSTA HUNDRYGGSÄCK

Hundryggsäck bäst i test

Trixie Hundryggsäck

Specifikation

Viktkapacitet upp till 12 kg
Öppning upptill & framifrån
God ventilation för hunden
Smidig ryggsäck att bära

BÄSTA RULLVÄSKA

Bäst i test hundväska

Trixie Elegance Trolley Hundväska

Specifikation

Upp till 10 kg
Utfällbart handtag & hjul
Möjlighet att bära som ryggsäck
Öppning fram & upptill

KÖPGUIDE HUNDVÄSKA

När du tittar på att investera i en hundväska behöver du först klargöra för vad för resa som du skall genomföra. Samt vad för resor som du kommer troligtvis genomföra framöver med din hund. Olika hundväskor passar olika typer av resor eller transporter. En del väskor är mer anpassade för att bäras i skogen eller långa promenader. Andra passar perfekt för en flygplats eller på ett tåg.

Bortsett från behovet så finns det en del andra saker som är viktiga att tänka på när du köper en hundväska:

Storlek & vikt 
Se till att säkerställa att vikten på väskan eller ryggsäcken du köper är anpassad för din hunds vikt. En del väskor klarar så lite som 6 kg och andra upp till 15 kg. Känner du dig osäker så väg din hund innan du investerar i en hundväska. Det handlar om din hunds säkerhet. Klarar väskan vikten av din hund, bör också storleken passa. Men för säkerhetsskull bör du även undersöka detta.

Bekvämlighet
Detta kan vara svårt att säkerställ vid köp online, genom att du inte kan “känna & klämma” på väskan på samma sätt. Men det finns gott om recensioner online om produkterna, så läs dem. Hundägare har en tendens att vara väldigt kritiska till om hundens bekvämlighet. Så är de inte nöjda med sittdynan i väskan, lär det finns en kritisk recension till detta.

Utformning
Design är självklart en viktig del för många som köper en hundväska, men vi har valt att istället från vårt perspektiv fokusera på utformningen. Där vi anser att du bör se till att den är smidigt först och främst att bära på det sätt som du önskar (i händerna, på axlarna eller genom att rulla). Sedan att det finns fack, fodral och liknande för att kunna ta med nödvändigheter såsom hundgodis, bajspåsar och vatten.

Öppningar
Är din hund en sådan som gillar att vara med och titta vart ni är påväg. Se då till att det antingen finns öppningar, exempelvis upptill för den att kunna sticka ut huvudet. Alternativt att den nöjer sig genom att kunna se ut genom näten. Låter du din hund sticka ut huvudet, kan det vara en god idé att ha ett koppel i väskan som du fäster hunden i. Många hundryggsäckar och väskor har detta redan när du köper dem.

FAQ

Vanliga frågor och funderingar kring hundväska eller transportväska för hundar.

Får man ha en hundväska på flyget?

Ja hund i kabinen i en hundväska räknas som ett handbagage, vilket de flesta flygbolag tillåter. Dock behöver du säkerställa att hundväskan är godkänt storleksmässigt som handbagage. Vår testvinnare Sherpa Deluxe Transportväska är ett exempel på hundväska som är godkänt som handbagage.
Ni kan bland annat läsa mer om att flyga med hund här på SAS hemsida.

Får man ha hund i ryggsäck?

Ja du får ha en hund i ryggsäck, så länge det finns luftcirkulation och sedan bör ryggsäcken vara anpassad för att bära hund i den, som en hundryggsäck.

Kan hunden hoppa ur hundryggsäcken?

Ja självklart finns alltid en risk att hunden hoppar ur din hundryggsäck. Dock går det att säkerställa att de inte gör det. Först och främst genom att köpa en väska med öppningar som stängs ordentligt, genom exempelvis en dragkedja. Sedan är många hundväskor försedda med ett kort koppel som är fäst i väskan. Genom att fästa detta koppel i hundens halsband kan inte hunden hoppa ur väskan.

 

Källa

Vi har använt oss av ett flertal källor för att säkerställa att vi har fått fram tillräckligt med information att sammanställa denna köpguide. Nedan är en lista på de källor vi främst använt oss av.

https://www.zoo.se/tips-rad/cms/tips-rad/hund/flyga-med-hund.html

https://www.sas.se/reseinfo/sarskilda-resebehov/resa-med-djur/

https://vovve.net/