DROPPSLANG

Marknadens bästa DROPPSLANG

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Trädgård & Verktyg » DROPPSLANG

BÄSTA DROPPSLANG

Vi är nog många som både uppskattar och ser tjusningen i att gå runt och påta i trädgården under den varma delen av året. Men ibland kan det också infalla sig en stress i att man måste få saker gjorda och att tiden inte riktigt räcker till, exempelvis som att vattna häcken eller växterna. Med hjälpa av en droppslang så behöver du inte längre känna några måsten utan du kan lämna över ansvaret till din droppslang som vattnar din trädgård utan någon som helst mänsklig delaktighet. När värmen börjar slå in och trädgården börjar brunka så är det allt som oftast väldigt mycket saker som måste tas hand om och för de flesta av oss är tiden den avgörande faktorn. Man hinner sällan med allt som man gärna skulle vilja ta tag i. Därför tycker vi att en droppslang är en fantastiskt bra produkt som underlättar för dig och som dessutom vattnar dina växter med rätt mängd vatten.

En droppslang kan liknas med en vanlig traditionell vattenslang förutom att den innehåller mängder med små hål som fördelar ut vatten till dina växter. Placera droppslangen i önskad rabatt eller häck och koppla sedan enkelt in droppslangen i din vattenutkastare, därefter vrider du på vatten och sen kommer droppslangen att automatiskt pulsera ut vatten till dina växter. Tekniken gällande droppslangar har gått framåt enormt mycket den senaste tiden och den stora marknadsledaren och innovatören i området får man ändå konstatera är Gardena som kommer otroligt långt i utvecklingen. Här kan man hitta mängder med smarta bevattningslösningar och droppslangar som går att koppla till maöverpaneler där du kan ställa in önskad bevattningsmängd, hur ofta det ska vattnas och när det ska vattnas. Detta sparar väldigt mycket tid för både dig som husägare samtidigt som det försäkrar att dina växter får tillräckligt med vatten för att överleva och må bra. Det finns givetvis även andra aktörer på marknaden som erbjuder droppslangar och vi vill med denna guide ge dig information kring vilka droppslangar som är bäst samt vad som kan vara viktigt att tänka på när du köper en droppslang.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA DROPPSLANG

Tittar man på utbudet och tillverkarna av droppslangar så kan man ganska snabbt konstatera att Gardena både leder utvecklingen och har störst marknadsandelar inom området. Det har dock kommit upp en del andra tillverkare som erbjuder droppslangar dock inte med samma utbud och tillbehörssystem som Gardena erbjuder. Därför är det viktigt att man tänkt igenom hur man vill kunna använda sin droppslang samt hur avancerat system man tror sig ha behov utav.

Vi har valt ut de bästa droppslangarna genom att kartlägga marknadsutbudet och produkterna som finns att tillgå samt tagit del av kundomdömen och recensioner för det olika produkterna. Vi som skriver detta bor själva i hus och har just droppslang i vår trädgård och är ganska väl insatta i området. Vi har också försökt hitta objektiva och professionella tester som gjorts på droppslangar men tyvärr inte kunnat hitta några relevanta. När vi valt ut de bästa droppslangarna så har vi utgått från några kriterier som vi anser är viktiga för dig som konsument – pris, kvalitet, användningsområde samt enkelheten i produkten. För visst är det så att vi köper en droppslang för att få en hållbar och självgående produkt som ska underlätta vardagen för oss som husägare. Bortsett från droppslangar så finns det mängder av smarta lösningar som går att koppla på produkten för att få ett smart och automatiskt bevattningssystem, detta vill vi också slå ett slag för och visa upp för dig. Det är som sagt inget man måste köpa när man inhandlar en droppslang men det kan underlätta väldigt mycket och göra att du kan slappna av på ett helt annat sätt.

BÄST I TEST DROPPSLANG

Droppslang bäst i test

GARDENA DROPPSLANG STARTPAKET PLANTRADER MICRO-DRIP SYSTEM

Specifikation

Gardenas patenterade system
Finns i många olika längder
Möjlighet för påbyggnad
Hög kvalitet

UTMÄRKT ALTERNATIV!

Bästa droppslang

FUKTSLANG GARDENA 15 M

Specifikation

15 meter slang
Bevattningshål var 30 cm
Kan förlängas
Enkel att installera

LÅNG RÄCKVIDD!

Bäst i test droppslang

FUKTSLANG HORTUS 30 METER

Specifikation

30 meter slang
Enkel att installera
vattensnål bevattning

TIPS TILLBEHÖR!

BEVATTNINGSKONTROLL GARDENA FLEX 1890-34

Specifikation

Smart bevattningstimer
Lättläst LCD-skärm
Möjliggör automatisk bevattning
Tidsbesparande

KÖPGUIDE DROPPSLANG

En droppslang utsätts frekvent för yttre påfrestningar såsom kyla, frost, snö etc och därför är det av högsta vikt att du köper en droppslang som håller god kvalitet och som är tillverkad i ett hållbart material. Köper man exempelvis en droppslang till sin häck och som dessutom är nedgrävt under jord så vill man helst undvika att behöva gräva upp den för att den gå sönder, eller för den delen köpa en ny. Det finns därför några saker som kan vara bra för dig som konsument att känna till när du ska köpa en droppslang. Nedan har vi samlat de viktigaste områdena som vi rekommenderar dig att ha i beaktning.

Kvalitet
Som vi varit inne och berört så är kvaliteten på droppslangen avgörande för att den ska hålla över tid. Det finns idag två olika varianter på droppslangar, en som man placerar ovan jord och en som är anpassad för att kunna placeras under jord. En droppslang är en utomhusprojekt och med anledning av vård nordiska klimat så behöver den tåla yttre påfrestningar oavsett väderförhållande. Därför är det väldigt viktigt att du köper en droppslang som är tillverkad med hållbara och slitstarka material och helst från en tillverkare som har beprövade och omtyckta produkter.

Längd på droppslangen
Hur lång behöver din droppslang vara? Det är en frågeställning som du bör ha svaret på. Droppslangar finns nämligen i många olika längder beroende på användningsområde. Det finns idag droppslangar på 30 meter som vanligtvis används där du planterat häck då dessa sträckor kan vara väldigt långa. Sedan finns det mindre längder om användningsområdet exempelvis är för rabatter.

Användningsområde
Är du ute efter ett bevattningssystem som är skalbart och som kan byggas ut med tiden eller behöver du bara en droppslang för den lilla rabatten? Beroende på vad och hur du tänkt använda din droppslang så är det viktigt att du läser på om produkten så att den matchar dina behov och önskemål. Gardena har exempelvis ett system som kallas för Micro Grip som är ett skalbart och innovativt bevattningssystem för dig som är ute efter det lilla extra. Vi kommer lite längre ner att beröra just detta system och hur det kan nyttjas.

Pris
Ett vanlig fel man gör när man handlar produkter är att man stirrar alldeles för mycket på priset. Det handlar givetvis inte om att du ska köpa den dyraste produkten och att den alltid är bäst. Men när det kommer till droppslangar som behöver hålla hög kvalitet för att hålla länge så är priset inte allt. Läs istället på om produkten och bilda dig en uppfattning kring hur den utformats och om den fått bra omdömen sedan tidigare.

FAQ

Här har vi sammanställt frågor och svar som ofta ställs kring droppslangar.

 

Vad är en droppslang?

En droppslang är en en vattenslang som innehåller små hål för effektiv och enkel bevattning av växter. När vattnet strömmar igenom slangen trängs vattnet ut i det små hålen och på så sätt får dina växter den mängd vatten de behöver för att överleva och må bra.

Hur använder man en droppslang?

En droppslang använder man i trädgården för att vattna växter och mindre träd. Det finns olika typer av droppslangar för olika användningsområden.Du kan exempelvis använda en droppslang i rabatten för att själv slippa stå och vattna alternativt längs häcken för att få en smidig och effektiv bevattning.

Vilken droppslang är bäst?

De bästa droppslangarna som finns att tillgå på marknaden hittar vi hos tillverkaren Gardena. Gardena har kommit väldigt lång i utvecklingen och har mängder med innovativa droppslangar och bevattningssystem som håller otroligt hög kvalitet. Droppslangen som går under Micro-Drip system är stor favorit och som dessutom finns i olika längder.

Vad kostar en droppslang?

Det beror helt på vilken längd du är ute efter som från vilken tillverkare. Men de kortaste droppslangarna går att hitta för runt hundralappen och längre droppslangarna ligger på ca 500kr. Så för ett par hundralappar kan du köpa en droppslang.

 

Källa

Professionella och objektiva tester av droppslangar på marknaden var i detta läget i stort sett obefintligt. Utbudet av tillräckligt underlag för kundrecensioner var inte heller tillräckligt stort för att vi skulle kunna få oss en bra uppfattning om produktens kvalité. Därför har vi valt med denna produkt att skapa oss en helt egen uppfattning kring produkten. Den är baserad på hundratals recensioner och en gedigen research av produkternas specifikationer och övrig information från tillverkaren.