Air conditioner hemma

Airconditioner_hemma_prylkollen.se

Vi som lever och bor i Sverige är tvungna att lära oss att hantera olika väderförhållanden och kraftigt varierande temperaturer. Många upplever nog att det kan kan bli väldigt varmt under somrarna när värmeböljorna sveper in över landet och värmer upp våra hem. Många hus idag är dessutom väldigt bra isolerade vilket innebär att värmen har en tendens att stanna kvar i hushållet och därigenom höga temperaturen kraftigt. För att få ner temperaturen och uppnå ett behagligare inomhusklimat så är en Air conditioner hemma att rekommendera. En Air conditioner är en slags avkylnings anordning som transporterar ut kall luft i rummet på ett effektivt sätt. Idag finns det många olika modeller och varianter av Air conditioner som är anpassade för hemmet och som klarar av att kyla både större och mindre utrymmen. En Air conditioner är en bra investering för dig som upplever att inomhustemperaturen är för hög under perioder och därför behöver en produkt som på ett effektivt och snabbt sätt kan kyla ner utrymmen i hushållet.

 

Vilken Air conditioner ska man ha hemma?

Vilken modell som passar dig och ditt hushåll bäst kan såklart variera. Vilken Air conditioner som passar ditt hem bäst beror på en rad olika parametrar. Hur vill du kunna styra produkten, hur stort utrymme är det som ska kylas ner? Hur ofta kommer du att använda din Air conditioner? Detta är exempel på viktiga frågeställningar som du bör tänka igenom innan du införskaffar en luftkylare. Vi på prylkollen har dock gjort en övergripande testguide för att lista de bästa portabla AC på marknaden. Ta gärna del av vår guide och få tips och råd kring vad du behöver tänka på när du ska köpa en Air conditioner samt vilka produkter som både vi och marknaden anser som de allra bästa. 

Det finns alltså modeller som kostar mer men som också har bättre förmåga att kyla ner ett större rum/utrymme. Det finns också billigare modeller som passar bra för dig som kanske inte kommer använda din AC lika frekvent. En del modeller kan också helt eller delvis styras via en app som kopplas upp mot din smarta enhet.

 

Vad kostar en Air conditioner hemma?

Priset för en Air conditioner varierar kraftigt och det beror lite på vad du menar med en Air conditioner. Det är ett brett samlingsnamn av produkter som har förmågan att kyla ner ett rum eller ett utrymme. På marknaden hittar vi idag allt från Portabla AC, bordsfläktar, golvstående luftkonditionerar, väggmonterade air conditioner som kopplar upp på befintligt system i hemmet. Som du här är produkterna många och dem varierar också i effektivitet, av kylningsförmåga, användarvänlighet samt prisbild. Det dyraste modellerna är de Airconditioner som monteras på väggen i hemmet och som kopplas upp på ditt befintliga värmesystem. Den här typen av luftkonditionering är en långsiktig investering som är för dig som ser ett återkommande behov av att få ner inomhustemperaturen. En sådan typ av Air Conditioner kostar mellan 8000-25000kr inkl installation. Är du däremot ute efter en luftkonditionering som inte är fast monterad så rekommenderar vi en portabel AC. En portabel AC är en luftkylare som är enkel att flytta runt i hemmet och som inte monteras på en specifik plats. Den fungerar på så sätt att du monterar en frånluftsslang mellan kylaren och ut genom fönstret eller dörren vilket gör att maskinen omvandlar den varma luften utomhus till kall luft inomhus. Utvecklingen för portabla AC har kommit väldigt långt och på det allra flesta modeller så hittar man smarta funktioner, bra kylkapacitet och till rimligt priset. Dock brukar det vara en otroligt stor åtgång på dessa produkter i samband med att värmen börjar nå vårt land och då behöver du vara redo att fatta ett beslut om du ska få en.

 

Tips på hur du kyler hemmet

  • Förhindra ljusinsläpp och gassande sol genom fönsterpartier. Direkt solljus mot fönster bidrar till en ökad inomhustemperatur. Dra därför för fönster med gardiner, persienner eller liknande när det är soligt och varmt ute. 
  • Undvik att ha på elektronik som inte används. Elektronik alstrar värme vilket kan höja temperaturen i hemmet. Stäng därför av datorer, TV-apparater, ugn etc som inte används. 
  • Öppna dörrar och fönster så att du får en bra luftcirkulation i hemmet. De flesta hus idag är väldigt bra isolerade vilket innebär att värmen har svårt att ta sig ut. Korsdrag och öppna fönster är därför effektivt för att få en bra cirkulation på luften. 
  • Investera i solskydd på uteplatsen. En markis, ett parasoll eller ett solsegel är produkter som ger dig en behaglig och skuggigt plats att vistas i. 
  • Komplettera ovan med att investera i en Air conditioner eller portabel AC. Under de allra varmaste perioderna så räcker det oftas inte med att göra ovan punkter. Du behöver komplettera med en produkt som på ett effektivt sätt kan kyla ner hemmet och få ner temperaturen.
(Visited 144 times, 1 visits today)
Posted in

prylkollen

SENASTE INLÄGGEN