Träningshörlurar

- Bäst i test

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Bästa träningshörlurar

Jaybird vista 2

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa träningshörlurarna

Träning är ett självklart sätt att fysiskt underhålla och få sin kropp att må bra. Men för många människor är det minst lika viktigt för det psykiska och mentala att hålla igång sin träning. Ett par träningshörlurar är ett sätt för många att stänga ute allt annat ljud och bara fokusera på sin träning. För andra handlar det om att kunna få igång adrenalinet i kroppen genom att spela sina favoritlåtar på högsta volym. Oavsett anledning är det viktigt att ha ett par riktigt bra träningshörlurar när du tränar.

Vi som grundat Prylkollen.se är själva träningsfantaster och en av oss innehar till och med en licens som personlig tränare. Vi vet hur viktigt det kan vara att få ha den där timmen av träning ute i löparspåret eller inne på gymmet. Att kunna göra det med de bästa träningshörlurarna gör upplevelsen bara ännu bättre. Därför har denna undersökning att försöka hitta marknadens bästa träningshörlurar varit en minst sagt intressant process. Vi har här som alltid scannat marknaden efter objektiva tester på träningshörlurar av olika typer: In-ear hörlurar, around ear hörlurar (även kallat on-ear hörlurar) och klassiska små hörlurar som exempelvis vanliga Earpods och den trådlösa varianten, Airpods.

Bästa träningshörlurar in-ear

Bästa träningshörlurar over-ear

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ PRYLKOLLEN
Prylkollen är skapad för att hjälpa dig som konsument att ta välgrundade beslut vid inköp av produkter. Vårt mål är helt enkelt att ge dig bästa möjliga produkt. Våra betygsättningar och analyser är alltid objektivt styrda och vi tar inte emot några gåvor eller ersättningar för att betygsätta produkterna. 
Alla åsikter Prylkollen och våra skribenter ger är subjektiva och det är inte säkert att du håller med. Prylkollen.se är en kostnadsfri plattform för dig som besökare och finansieras istället genom samarbetslänkar till våra partners. Du som besökare påverkas inte av dessa länkarna.

Så valde vi ut bästa träningshörlurar

När vi tittade igenom marknaden för att hitta de bästa träningshörlurarna insåg vi att de allra bästa hörlurarna är de som även kan användas till vardags. Få hörlurar av riktigt bra kvalité är endast gjorda för träning. Det lyfts ofta fram att tillverkarna då slarvat med ljudkvalitén om hörlurarna endast tagits fram för att användas under träning. Vi har därför valt att titta bredare när vi letar träningshörlurar.

Genom se över flera typer av träningshörlurar i denna guide för att kunna ge dig marknadens bästa träningshörlurar. Det innefattar följande kategorier:

 • Bästa träningshörlurar in-ear
 • Bästa träningshörlurar over ear
 • Bästa träningshörlurar löpning

Vi har då i vår research haft i åtanke att dessa träningshörlurar skall kunna användas både inomhus och utomhus, vid aktiviteter som löpning och i gymmet.

Innehållsförteckning

Jaybird vista 2

Specifikation:

 • Vattentåligt: Ja (IP68)
 • Anslutning: Trådlös (Bluetooth 5.0 v2)
 • Batteritid: 6 timmar
 • Laddningstid: Fem minuters laddning ger en timmes lyssnande
 • Räckvidd: 10 meter

Pris jaybird vista 2

Den oerhört populära Jaybird Vista har här fått en uppgradering värdig sin föregångare. Jaybird Vista 2 är de trådlösa in-ear hörlurarna som klarar det mesta. Den nya versionen av hörlurarna är en tåligare och mer komplett variant av originalet.

Hörlurarna är perfekt anpassade för utomhusklimat och mer slitna miljöer. Hörlurarna är i sig vattentåliga enligt IP68 och laddnings fodralet eller etuin är numera utrustad för att klara stänk och damm enligt IP54-standarden. Med en uppspelningstid på totalt 6-8 timmar nonstop och en total batteritid på 24 timmar.

Passformen i Jaybird Vista 2 är utmärkta, förutom gummiplupparna som sätts i öronen, kommer även vingar som sätter sig inuti örat. Det gör att hörlurarna lämpar sig perfekt för träningen och sitter på plats såväl under gympasset som löpturen. Detta hjälper även till när det kommer till ljudet, det skapar en täthet i örat som förbättrar ljudupptagningen. Ljudmässigt håller Jaybird Vista 2 hög kvalité. Den täta ljudbilden skapar en perfekt kombination med ett riktigt bra bastryck, som kommer ge dig den motivationen du behöver under träningen.

Sammanfattningsvis är Jaybird Vista 2 en perfekt uppgradering på dess föregångare. Föregångaren Jaybird Vista är också den en testvinnare som bland annat utnämnts till:
Bästa träningshörlurar av Pricerunner
Högsta betyg av M3
Rekommenderad produkt av Ljud & Bild (4 av 6 stjärnor)

Jaybird Vista kan du köpa här

Sony WF-1000XM3

Specifikation:

 • Vattentåligt: Ja
 • Anslutning: Trådlös (Bluetooth 5.0 v2)
 • Batteritid: 8 timmar
 • Laddningstid: 10 minuters laddning ger 90 minuters lyssnande
 • Räckvidd: 10 meter

Pris Sony WF-1000XM3

Sony WF-1000XM3 har ett av de krångligaste namnen på marknaden, men de kompenserar det med en fantastiskt produkt. Flertalet tester tyder på att detta är marknadens bästa true-wireless hörlurarna på marknaden. De får bland annat högsta betyg i både M3 och Ljud & Bild:s tester. Samt högsta betyg (5 av 5 stjärnor) i TechRadar:s test av hörlurarna.

Sony WF-1000XM3 är utrustade med ett fantastiskt ljud och en aktiv brusreducering som enkelt kan ställas in i tillhörande app. I appen kan du anpassa en ovanligt stor mängd av inställningarna för att få dem perfekt anpassade efter dina behov.
Ljudet beskrivs på flera platser som det bästa på marknaden där Sony lyckats fånga en snärt i basregistret som inte skådats kring in-ear hörlurar tidigare. Perfekta träningshörlurar för att få igång adrenalinet inför ett hårt träningspass.

Lurarna är inte så fullt vattentäta som man kan önska i ett par “allväders” hörlurar. Utan de klarar en begränsad vattenmängd, men inte dränkas i det.

Batterilösningen som Sony lyckats få fram är också den framhävande. Laddningsfodralet hos de flesta hörlurar har en tendens att snabbt ladda ur och inte riktigt nå dess fulla potential. Men Sony har hittat en lösning här som gör att laddningsfodralet inte ligger och förlorar batterier medan du använder hörlurarna. Vilket är otroligt användbart om du behöver använda hörlurarna stora delar av dagen.

Hörlurarna är stilrena, om än något klumpiga i storleken. Vilket också är i princip det enda som lyfts fram som negativt med dessa hörlurarna. Storleken bidrar nämligen också till att vinddraget kan höras under tillfällen. Vilket gör hörlurarna främst anpassade för träning som inte behöver ske med högt vinddrag.

Jabra Elite 75t

Specifikation:

 • Vattentåligt: Nej, tål stänk (IP55)
 • Anslutning: Trådlös (Bluetooth 5.0 v2)
 • Batteritid: 7,5 timmar
 • Laddningstid: 15 minuters laddning ger 60 minuters lyssnande
 • Räckvidd: 10 meter

Pris Jabra Elite 75t

Jabra Elite 75t är ett komplett par in-ear hörlurar som fungerar perfekt som träningshörlurar, både i gymmet, löparspåret eller annan aktivitet. Jabra var tidigt ute med true wireless hörlurar och har i princip alltid kunnat leverera när de släpper nya hörlurar. Jabra Elite 75t har blivit en stor favorit bland många och får toppbetyg i många tester som gjorts. Ljud & Bild lyfter fram som “marknadens bästa trådlösa hörlurar utan aktiv brusreducering” och får högsta betyg. Även konsumentbetygen på flera stora sajter vittnar om att Jabra Elite 75t är ett par riktigt bra trådlösa träningshörlurar.

Vad är det som gör Jabra Elite 75t så bra? Trots att de inte har en aktiv brusreducering är den passiva brusreduceringen riktigt bra. Ljudet i hörlurarna är riktigt bra både för samtal, musik och ljudböcker och liknande. Jabra som ägs av bolaget GN Store Nord, som är mest kända för att tillverka hörapparater och headsets för kontor. Har tyvärr ett lite tråkigt rykte om sig som ett tråkigt företag och lite väl dammigt. Därför har många tyvärr bortsett från kvalitén som Jabra kan leverera. Tack vare den erfareneheten och forskningen kan Jabra leverera ett par träningshörlurar av högsta kvalitet till en rimlig summa pengar.

I den tillhörande appen kan du dessutom sätta upp inställningarna så att ljudet blir precis så som du vill ha det. Hörlurarna stänger ute allt ljud i princip utan att behöva ha aktiv brusreducering. Vill du ha ljud från omgivningen kan du enkelt ställa in det genom att aktivera HearThrough-funktionen i hörlurarna.

Hörlurarna är små och smidiga och upplevs inte alls lika klumpiga som en del andra på marknaden, exempelvis Sony WF-1000XM3.

Batteritiden på hörlurarna är enligt Jabra 7,5 timmar, men flera stora tester påstår snarare 6 timmars batteritid. Med laddning i fodralet får du dock upp till 30 timmars aktivt lyssnande. Med snabbladdnings funktionen får du en timmes batteritid efter bara 15 minuters aktiv laddning.

Sammanfattningsvis är Jabra Elite 75t grymma träningshörlurar, men också perfekta för vardagen. Det enda som vi känner är lite negativt är hur vattentåliga de är. De har en IP55 klassificering, vilket innebär vattenstänk och dammskydd i stort sett. Det är något snålt om du är ute och springer mycket i regn exempelvis. Men inga problem som sagt om de är ute en kort stund i vått väder.

Jabra Elite 75t har även fått en uppgradering i form av modellen Jabra Elite 85t som M3 lyfter fram som ett lyft med dessutom aktiv brusreducering.
Jabra Elite 85t hittar du här

Adidas RPT-01 Wireless

Specifikation:

 • Vattentåligt: Svettålig (IPX4)
 • Anslutning: Trådlös (Bluetooth 5.0 v2)
 • Batteritid: 40 timmar
 • Laddning: USB-C laddningskabel

Pris Adidas RPT-01 Wireless

Adidas har tillsammans med företaget bakom hörlurarna Zound Industries fått fram ett par riktigt bra hörlurar, specialiserat för träning. Zound Industries som faktiskt har sitt huvudkontor i Sverige, ligger även bakom hörlurar från Marshall och Urbanears. Det finns med andra ord bra förutsättningar för att leverera träningshörlurar av kvalitet.

Adidas RPT-01 är ett par on-ear hörlurar, dvs de sätts utanpå öronen och omsluter inte dem helt om vi skall vara exakta kring definitionen. Men de är ändå ett par riktigt bra träningshörlurar som verkligen håller vad de utlovar. De är lätta (200 gram) och små, och sitter verkligen riktigt bra på huvudet.

Hörlurarna är utrustade med en riktigt smidig fyrkantig knapp ovanpå den högra hörselkåpan. Genom att hålla in den knappen sätter du på hörlurarna, då hör du ett ljud som bekräftar påslagningen och lurarna hittas enkelt via Bluetooth. Med samma knapp kan du sedan styra uppspelningen av musik. Genom att dra uppåt/nedåt kan du ändra ljudvolymen, dra framåt/bakåt för att byta låt i spellistan och tryck på den för att pausa, samt starta musiken. På den vänstra hörselkåpan kan du själv programmera upp till tre funktioner, till exempel för att starta telefonens röstassistent.

Ljudet i hörlurarna är enligt många en kopia av Marshalls, vilket inte är speciellt förvånande med tanke på att tillverkaren är densamma. Men rakt igenom är hörlurarna perfekt anpassade för en vardag fylld av modern musik. I den tillhörande appen kan du dessutom styra inställningarna, genom bland annat sex olika förinställningar.

Sony WH-1000XM4

Specifikation:

 • Vattentåligt:
 • Anslutning: Trådlös (Bluetooth 5.0 v2)
 • Batteritid: 38 timmar
 • Laddning: USB-C laddningskabel

Pris Sony WH-1000XM4

Sony har även lyckats lyfta fram ett par till riktigt bra träningshörlurar (även de med krångligt namn), i form av Sony WH-1000XM4. Lurarna anses bland annat av renommerade Ljud & Bild vara marknadens bästa och får såklart toppbetyg. Även TechRadar, M3 och PC Tidningen lyfter fram kvalitén i hörlurarna och ger den höga betyg. Det som särskilt lyfts fram och som Sony numera gjort sig kända för är dess brusreducering. Som en uppföljare på succén Sony WH-1000XM3, har man återigen lyckats lyfta fram ett par hörlurar som levererar högsta klass och petar ned sin föregångare från tronen.

Dessa är inte specifikt skapade för att vara träningshörlurar som Adidas RPT-01, men vi väljer ändå att lyfta dem så här pass högt i vår värdering av dem. Vill man kunna stänga ute allting annat när man exempelvis går på gymmet, eller är i löparspåret. Då finns det inga bättre hörlurar på marknaden. Hörlurarna omsluter hela öronen och är vad marknaden kallar over-ear hörlurar. De sitter perfekt på huvudet och har bekväma mjuka kuddar som sveper in öronen på ett fint sätt utan att skava.

På öronkåporna har du knapparna där du kan styra hörlurarna. På vänster kåpa hittar du “Custom” knappen som tillåter dig styra brusreduceringen och insläppet av omgivningsljud. Det är också den knappen som möjliggör aktivering av Google Assistent och Amazon Alexa.
Men det som verkligen sticker ut med dessa hörlurar är funktionen “Speak-To-Chat”.
Genom att ställa in en röstidentifiering i appen kommer hörlurarna känna av när du börjar prata med någon och stänger av ljudet. Med andra ord behöver du inte pausa eller stänga av musiken. Hörlurarna känner av din röst, pausar uppspelningen och släpper in omgivande ljud.

Sammanfattningsvis finns det inte mycket negativt att lyfta kring dessa hörlurar. Det är att de inte är vattentäta och något stora. Vilket gör dem kanske mer anpassade för inomhusträning (gymmet exempelvis) snarare än löparspåret.

Jabra Elite 85h

Specifikation:

 • Vattentåligt: Ja
 • Anslutning: Trådlös (Bluetooth 5.0 v2)
 • Batteritid: 41 timmar
 • Laddning: USB-C laddningskabel

Pris Jabra Elite 85h

Jabra som bland annat gjort sig kända för att år efter år nu leverera in-ear hörlurar som ständigt utmanar jättarna. De har även här lyckats med detta genom att ta fram around-ear hörlurarna Jabra Elite 85h. Ett par större hörlurar med samma höga kvalité och med en aktiv brusreducering. Hörlurarna får höga betyg i samtliga test som vi går igenom och användarna verkar tycka likadant om vi ser till betygen på Amazon & Pricerunner.
Jabra har här tagit fram ett par snyggt designade, helt svarta hörlurar perfekt anpassade för träning och vardag. Brusreduceringen har fyra olika lägen; Commute, In Public, In Private och My Moment (personlig inställning). Vilket gör att du enkelt kan anpassa den efter platsen som du befinner dig på. I den medföljande appen kan du enkelt ordna samtliga inställningar för hörlurarna.

Hörlurarna är inte utrustade med en av/på knapp, men de har däremot den fiffiga inställningen att de automatiskt stängs av när de fälls ihop. När du sedan fäller upp dem igen, aktiveras hörlurarna. En detalj som ändå sticker ut jämfört med många av konkurrenterna.

Andra funktioner som lyfts fram med Jabra Elite 85h är Hear Through funktionen som förstärker ljudet från omgivningen. Samt Smart Sound funktionen som automatiskt anpassar ljudet efter omgivningen.

Sammantaget får Jabra Elite 85h toppbetyg och ses som en utmanare till storföretagens värstingmodeller. Men priset lyfts som aningen högt när den presenterades på marknaden runt 3000 kr. Idag är priset dock betydligt mycket lägre (under 2000 kr) och därför än mer prisvärd.

Bästa träningshörlurar löpning

Aftershokz Aeropex

Specifikation:

 • Vattentåligt: Ja (IP67)
 • Anslutning: Trådlös (Bluetooth 5.0 v2)
 • Batteritid: 8 timmar
 • Laddningstid: 2 timmar
 • Räckvidd: 10 meter

Pris Aftershokz Aeropex

Många har idag inte hört talas om hörlurar som leder in ljud via benledningsteknik ännu. Men för de som hört talas om det och hunnit testa det, är övertygade om att det är framtiden. Aftershokz Aeropex är ett par revolutionerande träningshörlurar som bokstavligen inte sitter i dina öron. Hörlurarna är perfekt anpassade som träningshörlurar vid löpning och annan typ av träning som kräver stor rörlighet.

Den revolutionerande tekniken är svår att förstå om du inte sett det tidigare, så kika gärna in videoklippet längre ned. Men för att enkelt förklara tekniken så placeras hörlurarna precis framför öronen och inte i öronen. Det gör att ljudet inte leds direkt in via trumhinnan. Istället leds ljudet direkt via skallbenet, från kindbenet in i örat och sedan vidare till innerörat. Det gör att du är väl medveten om din omgivning eftersom trumhinnan lämnas fri. Perfekt när du är i löparspåret men vill fortsatt vara medveten kring omgivningen.

Förutom den revolutionerande tekniken är hörlurarna vattentäta genom att de klarar ca 30 minuter under vatten. Vilket innebär att de oavsett skyfall klarar av att leverera. Designen på hörlurarna är dessutom perfekt anpassade för löpträning, cykling eller liknande. Eftersom de inte är in-ear hörlurar on-ear gör att de alltid sitter bra runt huvudet. Du behöver aldrig oroa dig för att de kommer ramla av.

Enda minuset kring dessa hörlurarna är att basen och ljudet inte kommer upp i samma kvalité som ett par brusreducerande in-ear hörlurar. Men de är som sagt perfekt för dig som vill vara medveten om omgivningen under löpturen.

Köpguide träningshörlurar

Har det blivit dags för dig att köpa ett par dedikerade träningshörlurar att ha med dig ut på löpturen eller att ha på dig på gymmet? Den stora våg av träning och mode inom träning har medfört ett rejält utbud på marknaden när det kommer till träningshörlurar. Det finns idag en uppsjö av olika modeller och varianter på träningshörlurar. Alla anpassade för lite olika typer av träning. Vi har här sammanställt de viktigaste punkterna enligt oss som du bör se över innan du väljer att investera i ett par träningshörlurar.

Typ av träning

När det kommer till träningshörlurar är det viktigt att först fastställa typen av träning du skall göra när du använder dem. En del träningshörlurar är bättre anpassade för exempelvis löpning utomhus. Där det är viktigt att hörlurarna sitter ordentligt och inte är känsliga för stötarna som uppkommer under löpningen. Det är också bra om den typen av hörlurar är vattentäta. Hörlurar som används på gymmet är vanligtvis mer fokuserade på att stänga ute övrigt ljud, men ställer inte lika höga krav på exempelvis att sitta hårt åt i öronen. Där fungerar exempelvis over-ear hörlurar lika bra som övriga hörlurar.

Passform

Ett par träningshörlurar behöver sitta bra och du vill inte under din träning behöva trycka till eller justera hörlurarna hela tiden. Därför är det viktigt att du hittar en passform på hörlurarna som passar just dig. Är det in-ear hörlurar som du är ute efter, kan det vara bra att se till att de levereras med öronproppar i din storlek. En del träningshörlurar är utrustade med en “vinge” för att ytterligare fästa runt örat. På det sättet trycker den på i bakkant av örat och fixerar hörlurarna ytterligare.

Med eller utan sladd

Trådlösa hörlurar har en stor fördel i samband med träning. Oavsett om söker träningshörlurar för löpning, gym eller något annat är sladdfria hörlurar att föredra. För ett par år sedan var trådlösa hörlurar ingen större hit. Det var problem med uppkopplingen mellan telefonen och hörlurarna, samt batteritiden var extremt begränsad. Idag finns inte de problemen på samma sätt och trådlösa hörlurar har en stor fördel gentemot hörlurar med sladd. Det negativa kring trådlösa hörlurar i samband med träning är just batteritiden, den är inte obegränsad. Använder du hörlurarna hela dagen i ända utan att ladda dem kommer de ta slut.

Brusreducering

När du söker träningshörlurar är brusreducering en egenskap som är intressant att titta extra på. Brusreducering är en funktion i träningshörlurarna som också är en av de funktioner som företagen upplevs satsa mest på. Brusreducering innebär att hörlurarna stänger ute ljud från omgivningen. En bra egenskap på exempelvis ett gym där det är mycket liv och rörelse runtomkring. Brusreduceringen upplevs också ge ett klarare ljud eftersom allt annat ljud stängs ute. På en del avancerade träningshörlurar kan du välja själv hur hög brusreducering som du önskar ha.

Batteritid

Batteritiden, dvs hur länge som dina träningshörlurar går att använda utan att behöva laddas är ytterligare en egenskap som vi anser viktig. Det kan oftast upplevas som en mindre viktig egenskap, då vi många gånger tränar aktivt 1-2 timmar endast, vilket de flesta hörlurar klarar utan problem. Men det är extremt bekvämt om du slipper ladda dina hörlurar efter varje träning. Är du dessutom en maratonlöpare eller liknande, då tränar du under längre perioder och behöver vara säker på att batteritiden är tillräcklig i dina träningshörlurar.

Anlutningen till mobil

Idag ansluts alla hörlurar till mobilen som självklart är en väldigt uppskattad funktion om du skall ha trådlösa hörlurar när du tränar. Men några funktioner som är smidiga att ha när du letar träningshörlurar är att kunna göra nedan utan att behöva använda telefonen.

 • Svara i telefon och lägga på samtalet
 • Höja & sänka volymen
 • Pausa musik och välja nästa låt

Bästa träningshörlurar

FAQ

Vanliga frågor om träningshörlurar.

Vilka träningshörlurar är bäst?

När det kommer till de bästa träningshörlurarna på marknaden är vi en aning splittrade. Det är jämnt skägg mellan Jaybird Vista 2 och Sony WH-1000XM4. Men om vi blir tvungna att välja ett par träningshörlurar som är bäst på marknaden, då får det bli Jaybird Vista 2.

Vilka träningshörlurar passar bäst för löpning?

Bästa träningshörlurarna för löpning är de revolutionerande Aftershokz Aeropex som använder sig av benledningsteknik för att spela upp ljudet. Vi anser att de är de bästa träningshörlurarna på marknaden för dess hållbarhet och komfort. Sedan anser vi att det är ett stort plus vid löpning att du är medveten om omgivningen. Det är en smaksak om man vill ha hörlurar som stänger ute allt ljud. Men för vår del är det en säkerhetsfråga att kunna vara medveten om omgivningen när du är ute och springer. Då är Aftershokz Aeropex de bästa på marknaden för löpning.

Vilka träningshörlurar är bäst vid träning? In-ear, on-ear eller around-ear?

När det kommer till typen av hörlurar som är bäst, så är det en personlig smaksak. En del personer föredrar in-ear hörlurar, medan andra kan inte ens använda det. När det kommer till träningshörlurar så finns det flera aspekter att ta hänsyn till, såsom; Vattentålighet, hållbarhet, ljudet (såklart) och insläppet av ljud från omgivningen. Det finns träningshörlurar som passar alla parter, oavsett vilken typ av hörlurar du väljer.

Källor

Nedan ser du en samling av de källor som vi använt för att sammanställa marknadens bästa träningshörlurar.

Test trådlösa hörlurar av M3 – 2020-11-18
https://m3.idg.se/2.1022/1.660468/test-tradlosa-horlurar

Test bästa hörlurar för bäst av M3 – 2021-05-27
https://m3.idg.se/2.1022/1.551771/stort-test-horlurar-for-basta-ljudet

Test in-ear hörlurar av Pricerunner – 2021-09-18
https://www.pricerunner.se/test/horlurar-in-ear

Test bästa hörlurar för löpning TechRadar – 2021-08-10
https://global.techradar.com/sv-se/best/basta-horlurar-for-lopturen

Test bästa träningshörlurarna Expressen – 2020-03-03
https://www.expressen.se/halsoliv/traning/test-basta-tradlosa-traningshorlurarna/

Test bästa trådlösa hörlurarna Prisjakt – 2021-09-23
https://www.prisjakt.nu/topplistor/topplista-basta-tradlosa-horlurarna

Test bästa trådlösa in-ear-hörlurarna Prisjakt – 2021-08-26
https://www.prisjakt.nu/topplistor/topplista-basta-tradlosa-inearhorlurarna

Test bästa hörlurarna för löpning Prisjakt – 2021-09-27
https://www.prisjakt.nu/topplistor/topplista-basta-horlurarna-for-lopning

Prisjakt & Pricerunner
Dessa sajter är Sveriges två största sajter när det kommer till prisjämförelser och produktinformation. Här samlas tiotusentals recensioner och betyg angående produkter. Det ger en bra grund tillsammans med flera stora e-handlares samlade recensioner kring produkterna.

Amazon
Världens idag absolut största e-handelsplats med tillgänglighet sedan 2020 även i Sverige. Detta gör det till en väldigt intressant källa att hämta recensioner och omdömen då de samlar idag in miljontals omdömen om produkter.

Konsumentomdömen 2021
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.