slangvinda

- Bäst i test

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Gardena RollUp M/L

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Vilken är den bästa slangvindan?

För att förenkla bevattningen av dina växter och träd i din trädgård finns något som kallas för slangvinda. Vi som tidigare använt oss av en klassisk vattenslang som man själv rullar upp på en krok eller ett väggfäste vet att det kan driva en till vansinne. Det finns alltså en produkt som gör att du enkelt och bekvämt kan vattna din trädgård utan att behöva stå ut med trassel och slang liggandes runt hela tomten. En slangvinda är inte en högteknologiskt produkt men innehåller många tekniska delar som också är avgörande för att din slangvinda ska fungera så som det är tänkt. När vi har genomsökt och analyserat marknaden och utbudet av slangvindor kan vi konstatera att det finns gott om olika modeller, stilar och inte minst prisklasser. Vad bör du då tänka på när du köper en slangvinda och vilket slangvinda ska du välja? Det svaret kommer vi att ge dig i denna guide där vi listat de bästa slangvindorna på marknaden utifrån pris, funktion, användarvänlighet och design.

För att ge dig om kanske inte har jättebra koll på vad en slangvinda är och varför man ska investera i en sådan så vill vi börja med att förklara detta på ett enkelt sätt. En slangvinda är helt enkelt en trädgårdsslang eller vattenslang som är inkapslad i ett form av hölje som du fäster på fasaden av ditt hus. En slangvinda förenklar bevattning processen för dig och du slipper trassel och fälla krokben på dig själv. Teknologin som används är att vindan är invirad i en kassett som gör att du att du kan dra ut slangvindan till önskad längd och sedan med hjälpa en en lätt ryckning i slangen så viras den automatisk in igen. På så sätt slipper du ha onödig slang liggandes i din trädgård och det blir lättare att både vattna och att hålla rent. Den här typen av teknologi är också det vi kan se skilja sig mellan de olika fabrikaten och modellerna på marknaden. En bristfällig teknologi och kassett gör att din slangvinda inte fungerar på det sätt som den är avsedd för att göra. Därför är det viktigt att du investerar i rätt slangvinda som uppfyller sin funktion och som håller över tid.

På senare tid har det blivit lite av en fluga att pyssla om sitt hem med allt var det innebär. Detta resulterar i att det ställs högre krav på tillverkarna att skapa nya produkter som tillgodoser våra behov och som underlättar för oss i vardagen. En slangvinda är ett bra exempel på en sådan produkt som blivit otroligt populär och som fler och fler investerar i. I vår guide har vi valt ut de tre bästa slangvindorna på marknaden baserat på tester som gjort, omdömen och kundrecensioner. Vi hoppas du ska uppskatta denna läsning och att det hjälper dig i ditt köp av en vinda.

UTMÄRKT VAL!

Slangvinda bäst i test

KÄRCHER CR 5.335 35M

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ PRYLKOLLEN
Prylkollen är skapad för att hjälpa dig som konsument att ta välgrundade beslut vid inköp av produkter. Vårt mål är helt enkelt att ge dig bästa möjliga produkt. Våra betygsättningar och analyser är alltid objektivt styrda och vi tar inte emot några gåvor eller ersättningar för att betygsätta produkterna. 
Alla åsikter Prylkollen och våra skribenter ger är subjektiva och det är inte säkert att du håller med. Prylkollen.se är en kostnadsfri plattform för dig som besökare och finansieras istället genom samarbetslänkar till våra partners. Du som besökare påverkas inte av dessa länkarna.

Så valde vi ut bästa slangvinda

Det finns idag väldigt få tester som gjort på slangvindor vad vi kunnat hitta. Vi i Villa gjorde en test av slangvindor 2016 men sedan dess har mycket hänt med såväl utvecklingen som våra behov. Vi har därför analyserat de slangvindor som finns att tillgå på markanden och läst på om olika tillverkare samt vad dem använder för tekniker och material när dem producerar just slangvindor.

Produkterna har inte testats av oss själva utan vi sammanställer omdömen och recensioner från ett tiotal olika platser. Informationen som tillverkarna presenterar om produkterna är också något som har gåtts igenom för att hitta bästa möjliga slangvindor.

Innehållsförteckning

Gardena RollUp

pris Gardena RollUp

Gardena RollUp M/L är otroligt populär och storsäljande slangvinda. Slangvindan är av modell väggmonterad och inrullningen sker med hjälp av ett lätt drag. Gardena RollUp M/L är en slangvinda med 25 meter lång trädgårdsslang vilket gör att den passar in i det flesta hem och trädgårdar. Tack vare dess välutvecklade låspunkter och innovativa fjäderteknik så drar du enkelt ut slangen utan några större motstånd och inrullningen sker utan krångel på nolltid. Tillverkaren Gardena är lite av trädgårdsbranschens Rolls Roycs och det visar dem verkligen i den här slangvindan. En teknologi som håller högsta nivå och där smarta integrerade lösningar gör det enkelt och lättanvändligt för dig som konsument.
Gardena har här använt sig av tekniken RollControll där man byggt in en integrerad slangstyrning vilket hindrar att slangen ska trassla och vika sig. Det medföljande vägg beslaget är gediget och enkelt att montera och gör att din vinda kan vridas 180 grader. Den rörliga leden i väggfästet gör att du smidigt och bekymmersfritt kan röra dig fritt med trädgårdsslangen. Gardena RollUp M/Lär tillverkad med ett högkvalitativt material vilket skyddar slangvindan från både UV-strålning och frost. Den är dessutom utrustad med stöldskydd så att slangen alltid är säker En innovativ och minimalistisk design som passar in i det flesta hem och trädgårdar kombinerat med en teknik som håller högsta kvalitet.

Gardena RollUp M/L är en slangvinda som har allt man kan tänkas behöva och som gör det enkelt för dig att sköta bevattningen i din trädgård. Du slipper böja dig ner, bli blöt samt onödigt trassel. Låt istället vindan ta hand om detta så att du kan lägga tid och energi på att dina växter får den näring de behöver.

KÄRCHER CR 5.335 35M

Slangvinda bäst i test

Pris KÄRCHER CR 5.335 35M

Förutom Gardena så är Kärcher en utav de mest kända och välrenommerade tillverkaren av trädgårdsartiklar. Faktum är att Kärcher tagit stora marknadsandel på senare tid och levererar produkter av högsta kvalitet. Tittar vi närmre på deras otroligt populära slangvinda KÄRCHER CR 5.335 35M så hittar vi en vinda praktiskt och välutvecklad slangvinda med de senaste teknikerna. Slangvindan utvecklad med en automatiskt slangupprullning vilket innebär att du genom ett lätt drag ser till att trädgårdsslangen återgår till sitt ursprungsläge. Tack vare dess integrerade slangbroms så säkerställs det att slangen dras in på ett kontrollerat och säkert sätt, helt utan trassel. Detta är en innovativt utvecklad produkt där man komprimerat produkten för att den ska ta så lite plats som möjligt i din trädgård. När du köper KÄRCHER CR 5.335 35M så medföljer stabila och lättmonterade väggfästen som gör att slangvindan lättmanövrerat kan vrida sig 180 grader. På så sätt kommer du enkelt åt där du ska vattna utan att behöva kämpa med att få slangen på rätt ställe. Den här vindan levereras med hela 35 meter lång trädgårdsslang vilket gör att den tillgodoser de flestas behov. Oavsett om du har behov av den längden slang eller inte så är det alltid att rekommendera att du köper lite längre slang istället för en som är för kort.

KÄRCHER CR 5.335 35M är en snygg, modern och funktionell slangvinda som passar in i det flesta hemmen. En otroligt väl utvecklad teknik som gör det enkelt för dig att använda produkten.

Hozelock Auto Reel 40M

Pris Hozelock Auto Reel 40M

Den här slangvindan från Auto Reel levereras med hela 40 meter lång trädgårdsslang. Slangen håller hög kvalitet och är stark, tålig och veckfri vilket gör det enkelt för dig att hantera vindan. Hozelock Auto Reel 40M är försedd med en kraftig fjäder som gör det enkelt för vindan att rulla upp slangen efter användning. Det enda du behöver göra är dra lite lätt i slangen och därefter kommer tar dess patenterade och automatiskt upprullningssystem över. Slangvindan är också utrustad med spärrmekanismen vilket gör att du smidigt kan låsa slangen vid önskad längd. Hozelock Auto Reel 40M är en hållar vinda som är utvecklad med UV-beständig polypropen vilket skyddar vindan från väder och vind samt ökar livslängden på den. När du köper den här vindan så medföljer ett starkt och robust väggfäste som gör att slangvindan sitter där sen ska. Det medföljer även tillbehör för att kunna montera vindan på ett korrekt sätt. När vintern börjar smyga sig på kan du enkelt plocka bort slangvindan från väggfästet och vinterförvara den på ett mer optimalt ställe vilket också gör att vindan kommer att hålla över tid. Auto Reel har även byggt in ett integrerad barnlås i vindan vilket motverkar att barn leker med slangen och att den istället används för det som den är skapt för.

Hozelock Auto Reel 40M är en robust och välutvecklad slangvinda som håller hög kvalitet. En patenterad slang som är framtagen med en trelagerkonstruktion och som gör det enkelt för dig att vattna dina trädgårdsväxter bekymmersfritt.

Att tänka på när du köper slangvinda

Precis som för det flesta produkterna vi köper så är det att föredra att tänka igenom sitt köp och sina behov innan man lägger vantarna på en produkt. Detta gäller givetvis också när du ska köpa en slangvinda. För det första är slangvinda en produkt som man gärna vill ska hålla över tid och för det andra så handlar det om valuta för dina pengar. Idag ser vi en hel del olika slangvindor på marknaden från olika tillverkare, några mer välkända än andra. Bara för att en tillverkare inte är lika känd betyder det såklart inte att dem levererar bra produkter. Dock så kanske det är än mer viktigt att man läser på och ser vad man faktiskt får för pengarna. Vi har nedan listat några punkter som kan vara bra för dig att tänka igenom när du ska köpa en slangvinda.

Väggbeslag

En slangvindan är oftast väggmonterad vilket innebär att den monteras på din fasad med hjälp av väggfästen. Det är väldigt viktigt att väggfästena är robusta och stabila så att dina slangvinda inte riskerar att ge vika från väggen. Detta kan både resultera i en trasig vinda och en söndrig fasad vilket man helst vill undvika.

Kassetten

Kassetten som slangen ligger i bör vara så lätt som möjligt för att göra det enkelt för dig att flytta slangvindan när det behövs. Inuti kassetten bör fjädrarna vara starka och tåliga för att din slangvinda ska hålla över tid. Dåligt utvecklade fjädrar kan resultera i att din vinda tappar funktionen och då kan du lika gärna ha en vanligt traditionell vattenslang.

Vinterförvaring

En trädgårdsslang transporterar vatten vilket betyder att den kan frysa till is under de kallaste månaderna och specifikt under vintern. För att undvika att din slangvinda ska ta skada och spricka så rekommenderas det att du alltid plockar bort vindan från väggfästet och vinterförvarar den på ett mer optimalt ställe, exempelvis i ett förråd.

Slangen

Slangen är en central del i en slangvinda och därför är det otroligt viktigt att slangen håller måttet. Idag finns det tyvärr vindor där slangen är alldeles för klen och riskerar att gå sönder efter en kort tids användning. Slangen bör också vara utvecklad för att inte ge vika eller trassla in sig. Köp därför en slangvinda som har en välutvecklad och bra slang, det kommer underlätta för dig i längden.

Hållbarhet

Det bästa slangvindorna på marknaden är oftast utvecklade med UV-beständigt skydd vilket innebär att det ökar livslängden på vindan. Ett sådant här typ av skydd minimerar risken för att plasten ska spricka och tappa färg vilket gör att den ser tråkig ut och kan gå sönder. Därför bör du köpa en slangvinda som är utrustad med bra material och skydd för väder och vind.

Slangvinda test

FAQ

Samling av vanliga frågor och svar om slangvinda.

Vilken slangvinda är bäst?

Den bästa slangvindan på marknaden är Gardena RollUp. Det är en komplett vinda som håller hög kvalitet och som dessutom är utvecklad med det absolut senaste teknologierna. Gardena är den mest populära tillverkaren av trädgårdsprodukter och här har man även tagit fram den mest populära slangvindan på marknaden. 

Hur använder man en slangvinda?

En slangvinda används för att göra det enkelt för dig att vattna dina växter och träd i din trädgård utan att behöva ha slang liggande på tomten och riskera att snubbla. En slangvinda används genom att den inkapslade slangen dras ut till önskad läng och därefter låser sig med hjälp av smarta låsfunktioner. När du är använt klar slangen så drar du lite lätt i den och vindan rullar automatiskt upp slangen. 

Vad kostar en slangvinda?

Priset på slangvindor varierar ganska kraftigt. Det finns billiga och lite dyrare modeller att tillgå. Lägger du lite mer pengar på en vinda så får du i det flesta fall också en produkt som är bättre utvecklad och som kommer att hålla längre. Ett exempel på detta är Gardena och Kärscher som erbjuder slangvindor av högsta kvalitet men som är något dyrare än de andra fabrikaten. 

Hur sätter man fast en slangvinda?

En slangvinda sätts fast på fasaden med hjälp av ett väggfäste som vanligtvis ingår när du köper vindan. Var noga med att du monterar vindan på rätt sätt så att den säkert sitter där den ska. Ofta brukar monteringen av slangvindor vara väldigt simpel.

 

Källor

Nedan ser du en samling av de källor som vi använt för att sammanställa marknadens bästa slangvinda.

Konsumentomdömen 2021
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.