Robotdammsugare

- Bäst i test

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

NEATRO BOTVAC CONNECTED D7

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Vilken är den bästa robotdammsugaren?

En produkt som på senare tid tagit våra svenska hushåll med storm är ingen mindre än robotdammsugaren. En robotdammsugare börjar mer och mer att ersätta den traditionella dammsugaren med sladd som funnits i våra hem i generationer. En robotdammsugare är en dammsugare som städar våra hem utan att du själv behöver ha kontroll över den. Den är uppbyggd med intelligent teknik som gör att den trådlöst kan städa av ytorna i ditt hem utan någon som helst mänsklig närvaro. Robotdammsugaren har kommit att revolutionera branschen och visat vad som är möjligt när det kommer till intelligenta maskiner/produkter i våra hem. En robotdammsugare känner av ytorna i ditt hem som ska dammsugas och kan enkelt styras via en förprogrammering alternativt manuellt. Detta är för många både lyxigt och tidsbesparande då man själv slipper lägga tid och energi på att dammsuga hemmet. Här får du istället en dammsugare som ser till att hålla golvet rent 24 timmar om dygnet, helt fantastiskt om du frågar oss.

När robotdammsugaren lanserades i Sverige så var fortfarande tekniken väldigt ny och relativt oprövad samtidigt som att produkten var väldigt dyr.. Idag hittar vi robotdammsugare i var och varannat hem och utvecklingen och tekniken bakom maskinen har också blivit betydligt mycket bättre. Man förstår verkligen varför produkten blivit så populär som den blivit och säkerligen har den också förhindrat en del onödiga diskussioner och bråk som normalt brukar uppkomma vid just städning av hemmet.

Marknaden för robotdammsugare är idag enorm, oavsett som du bor i lägenhet, villa eller radhus kan du ha en robotdammsugare hemma. Detta har också medfört att fler tillverkare gett dig in i kampen om att ta fram de mest innovativa och bästa robotdammsugarna som tillgodoser konsumenternas behov. Fler aktörer och tillverkare på marknaden har också gjort att utbudet av robotdammsugare ökat och därmed ser vi idag en uppsjö av olika modeller samt prisnivåer. Dem flesta robotdammsugare är anpassade att klara av att städa en viss area. En robotdammsugare med kapacitet att städa en större yta kostar i regel mer än en robotdammsugare med kapacitet att städa en mindre yta. Detta i kombination med innovativa funktioner och annan betydande användarvänligheten är ofta det som styr prisbilden.

Vi har här genomsökt både objektiva tester från experter och kundomdömen för att kunna presentera den bästa robotdammsugaren för dig. Vi har lagt stort vikt framförallt kring priset, dvs vad får du för pengarna och hur rimlig kostnaden är för just denna produkt. Vi har även lagt stor vikt vid effekten av robotdammsugaren, dvs hur bra den faktiskt städar. Att köpa en robotdammsugare är en relativt dyr investering och därför är det viktigt att har ett bra och tydligt underlag när du köper en sådan. Då får du förhoppningsvis en robotdammsugare som städar effektivt och som håller över tid, vilket då kommer vara en bra investering för både sig och familjen.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ PRYLKOLLEN
Prylkollen är skapad för att hjälpa dig som konsument att ta välgrundade beslut vid inköp av produkter. Vårt mål är helt enkelt att ge dig bästa möjliga produkt. Våra betygsättningar och analyser är alltid objektivt styrda och vi tar inte emot några gåvor eller ersättningar för att betygsätta produkterna. 
Alla åsikter Prylkollen och våra skribenter ger är subjektiva och det är inte säkert att du håller med. Prylkollen.se är en kostnadsfri plattform för dig som besökare och finansieras istället genom samarbetslänkar till våra partners. Du som besökare påverkas inte av dessa länkarna.

Så valde vi ut bästa robotdammsugare

Den gamla hederliga och traditionella dammsugaren börjar suddas ut mer och mer i våra hushåll runt om i Sverige. Vi ska inte säga att den helt blivit ersatt av robotdammsugaren men att den tar över mer och mer råder det inga som helst tvivel om. Det finns såklart väldigt många fördelar med en robotdammsugare och som vi kan se det finns det faktiskt ingen nackdel i jämförelse med den traditionella dammsugaren. Med en robotdammsugare får man helt plötsligt mer tid för annat, man slipper ägna tanken åt att golvet måste dammsugas och likaså att utföra jobbet. Robotdammsugarna som finns på marknaden idag är dessutom otroligt välutvecklade och intelligenta vilket gör att dem går att styras efter olika behov och önskemål. Dessutom kan man lita på att robotdammsugarna gör jobbet. Utformade med effektiva borstar, moppfunktioner, navigationssystem etc så blir också resultatet väldigt bra.

Vi har med denna guide velat samla marknaden bästa och mest populära robotdammsugare för att ge dig som konsument och blivande ägare ett bra beslutsunderlag.
När vi valde ut bästa robotdammsugare 2021 vägde vi in alla delarna kring att ha en robotdammsugare hemma. Effektivitet, kapacitet, funktioner, design, jag det mesta har vi försökt väva in och kartlägga. Valet av robotdammsugare är baserat på tester från flertalet olika källor, samt mängder av recensioner och omdömen.

Innehållsförteckning

NEATRO botvac CONNECTED D7

Pris NEATRO BOTVAC CONNECTED D7

Den här robotdammsugaren har fått otroligt fina omdömen och recensioner och är en storfavorit bland konsumenterna. Den har också blivit utsedd att vara den bästa robotdammsugaren för för djurägare enligt sajten produktexperter.se. NEATRO BOTVAC CONNECTED D7 är en innovativ och effektiv robotdammsugare med de senaste teknikerna.
Den är framtagen med en unik D-formad design vilket gör att den effektivt kommer åt hörn och trånga utrymmen på ett effektivt sätt. Genom en förinställd LaserSmart teknik så städar den stora utrymmen i ditt hem med ett otroligt bra resultat. Den läser effektivt av ditt hem och skapar en karta/planritning som den sedan följer för att täcka av alla utrymmen. Den är även utrustad med ett ultra effektivt filter som gör att den fångar upp 99% av alla allergier och dammkvalster vilket gör att ren och hälsosamt luft att andas i.

Det här är en väldigt intelligent robotdammsugare med många funktioner och inställningar tillgängliga. Du kan exempelvis ställa in så att robotdammsugaren oftare bearbetar zooner i hemmet som är mer benägna att bli smutsiga såsom under matbordet. Du kan även välja att avgränsa om du inte vill att robotdammsugaren ska dammsuga vissa områden. NEATRO BOTVAC CONNECTED D7 är också utrustad med en större huvudborste vilket innebär att den fångar upp smuts och damm mer effektivt.

NEATRO BOTVAC CONNECTED D7 dammsuger lika effektivt på nattetid som dagtid. Detta med anledning av dess LaserSmark teknik som gör att Robotdammsugaren ser i mörkret.
Genom våra analyser och vår kartläggning så är detta en robotdammsugare som verkar fungera otroligt bra samtidigt som den säljs till ett rimligt pris. En Robotdammsugare med de funktioner och tekniker man behöver samt priset gör denna till väldigt köpvärd.

Fördelar med NEATRO BOTVAC CONNECTED D7
– LaserSmart-teknik som avläser och kartlägger husets utrymmen för bästa resultat.
– Virtuella avgränsningar.
– Extra rengöring av problemområden.
– Upp till 120 minuters batteritid.
– Effektiv på att fånga upp allergier och dammkvalster.

ROBOROCK S6 MAXV

Pris ROBOROCK S6 MAXV

RoboRock S6 MaxV är enligt vår kartläggning den bästa robotdammsugaren enligt kategorin premium. RoboRock S6 MaxV är en beprövad och prisad robotdammsugare från tillverkaren Xiaomi vars produkter varit och är omåttligt populära på marknaden. Mycket med anledning av dess innovativa utföranden, funktioner och kvalitet. Man har även tagit design i beaktning och lyckats ta fram robotdammsugare som både håller väldigt hög kvalitet men som också är visuellt tilltalande. RoboRock S6 MaxV är framtagen med en stilren design och en imponerande prestanda. Den har extraordinärt bra batteritid på hela 3 timmar och är väldigt effektiv på att undvika hinder utan att ge avkall på städningen intill. Den har dessutom en väldigt stark sugkraft på hela 2500 kpa. Som på de flesta robotdammsugare kan du också ställa in prioriterade områden som ska städas oftare samtidigt som du kan avgränsa områden som du inte vill att robotdammsugaren ska komma åt. Detta styr du enkelt via en app där även fler inställningar och funktioner kan skötas.
Ett riktigt kraftpaket till robotdammsugare som kommer göra underverk i ert hem.

RoboRock S6 MaxV är en interlligent maskin utrustad med 2 kameror för att kunna upptäcka hinder så bra som möjligt. Detta gör att den enkelt kan känna av exakt vart i hemmet den är någonstans och kan utifrån det omdirigera väg om det krävs. Den har även ett LDS-navigeringssystem som gör den både snabb och effektiv att navigera.

Det har varit ganska mycket diskussioner och fokus på borsten och dess material. RoboRock S6 MaxV är uppdaterad med den seneste tekniken vad gäller borste och levereras med en tätare borste än någonsin. Sidoborstarna är dessutom ersatta med silikon-borstar som ger ett mer effektivt insamlande av smuts och damm. Dammsugaren undviker föremål ner till 5 cm breda och 3 cm höga vilket innebär att den letar sig runt föremål som annars riskerat att fastna i maskiner. Den har en förmåga att effektivt fånga upp allergier och dammkvalster i hemmet vilket gör det lättare och mer hälsosamt att andas.

RoboRock S6 MaxV har även en moppningsfunktion och en extra stor vattentank med kapacitet på 300 ml. Du bestämmer hur effektivt den ska moppa, på vilka golv och precis som med dammsugaren i vilka områden den ska moppa.


Fördelar med Roborock S6 MAXV
-Upp till 3 timmar batteritid
-Moppfunktion med stor vattentank
-Extra rengöring av problemområden.
-Styrs via app
-Kartläggning av upp till 4 olika våningar.
-Undviker hinder effektivt

ECOVACS DEEBOT OZMO 920

Pris ECOVACS DEEBOT OZMO 920

Detta är en komplett och effektiv robotdammsugare som dessutom vunnit fler utmärkelser “mest prisvärd”. Populär bland konsumenterna tack vare dess effektiva rengöring i kombination med priset som får ses som väldigt prisvärt. ECOVACS DEEBOT OZMO 920 är vad man brukar kalla Evovacs nya flaggskepp som tagit marknaden med storm. Den här robotdammsugaren har en väldigt stark sugförmåga på 1500 PA och ett intelligent navigationssystem som kallas för Smart Navi 3.0. ECOVACS DEEBOT OZMO 920 är utrustad med hela tre olika sugkrafter vilket städar hemmet på ett effektivt och snabbt sätt. Den är även en av det bästa robotdammsugarna på marknaden när det kommer till att ta sig över hinder och trösklar i hemmet. Roboten hanterar trösklar och dörr steg på upp till 2 cm.
Det intelligenta och smarta navigationssystemet gör det möjligt för dig att lagra upp till 3 olika kartor för en effektivare rengöring. Därför kan du med trygghet lämna ECOVACS DEEBOT OZMO 920 och låta den göra jobbet när du inte är hemma. En annan fördel med den här robotdammsugaren är att den fuktar golvet vilket gör att den effektivare får bort fläckar som kan vara svårt att gå bort genom vanlig dammsugning.

Något annat som blivit väldigt populärt med DEEBOT OZMO 920 är att den helt kan styras via din smarta telefon. Du kopplar enkelt upp via en app där du sedan kan styra robotdammsugaren och dess funktioner. Du kan bland annat ställa in zooner som du vill att robotdammsugaren ska prioritera lite extra samt om det är vissa områden i hemmet som inte ska städas. Allt detta samt många andra funktioner hittar du enkelt och tydligt via appen.

DEEBOT OZMO 92 levereras också i en vinnande och stilren design som varit mycket uppskattade bland konsumenterna. En väldigt trevlig robotdammsugare till ett bra pris gör att vi gott kan rekommendera den.

Fördelar med Ecovacs Deebot Ozmo 920
– Kraftig sugförmåga
– Moppfunktion
– Styrs via app
– Kan hantera trösklar upp till 2 cm
– Välutvecklat navigationssystem
– Undviker hinder effektivt

Att tänka på när du köper en robotdammsugare

Det finns givetvis en mängd saker som kan vara bra att känna till och tänka på när du ska köpa en robotdammsugare. Därför har vi nedan samlat vad vi tycker är dem viktigaste sakerna att tänka på.

Sugförmåga

Det säger sig självt, ju högre sugförmåga en dammsugare har desto bättre blir resultatet. Detta ä givetvis också något som gäller för robotdammsugare. Det finns idag mängder av olika fabrikat och modeller på marknaden och sugförmågan hos dessa kan skilja sig väldigt mycket. Man brukar säga att en robotdammsugare med bra sugförmåga ska ligga mellan 1000-2000 PA. Detta är med andra ord ett riktmärke du bör ha koll på.

Borstens material

En detalj som kan vara lätt glömma eller inte alls tänka på är borstens material. Det finns idag robotdammsugare med olika material på borsten och beroende på material kan det påverka både resultat och livslängd. Vi rekommenderar att du tittar på en robotdammsugare med sillikon-borstar. Det håller bättre och minimerar risken att saker fastnar.

Batteritid

Köper du en robotdammsugare så vill du att den ska vara ute på golvet och “”göra jobbet” större delen av tiden och inte ladda i sin dockstation. Därför bör du titta och jämföra batteritiden på robotdammsugarna. En hög batteritid innebär att din robotdammsugarna kan göra rent golvet i ett svep utan att behöva åka och ladda frekvent.

Moppfunktion

En robotdammsugare köper man i första hand för att den ska dammsuga golvet på damm och annat smuts. Men idag finns det mängder av robotdammsugare som även har en så kallad moppfunktion vilket innebär att dem kan avge en liten mängd vatten på golvet när dem gör rent. Detta innebär att robotdammsugaren även kan få med sig vissa fläckar och liknande som en vanlig dammsugare inte hade kunnat få bort.

Styrning

En robotdammsugare kan manövreras och styras på olika sätt. Vissa robotdammsugare har en display där du programmerar den efter önskemål och behov. Sen finns det andra som kan styras via en app direkt från din smartphone. Tänk därför igenom hur du själv skulle vilja styra din robotdammsugare för att göra din vardag så enkel som möjligt.

Placering i hemmet

Trots att en robotdammsugare mestadels av tiden går runt och gör rent golvet så behöver den emellanåt någonstans att laddas. Det innebär att du bör tänka igenom vart du ska ha din robotdammsugare i hemmet. Dockstationen där robotdammsugaren laddas behöver vara anslutet till ett eluttag och därför bör den placerar i närheten till ett sådant. En bra plats är också där den inte är i vägen och riskerar att trampas på.

Robotdammsugare test

FAQ

Samling av vanliga frågor och svar om steamer.

Vilken robotdammsugare är bästa?

Enligt tester, recensioner och omdömen online är RoboRock S6 MaxV den bästa robotdammsugaren på marknaden. Det finns självklart flera andra bra alternativ, bland andra de två som vi också presenterar i denna guide: ECOVACS DEEBOT OZMO 920 och NEATRO BOTVAC CONNECTED D7.

Kan robotdammsugare gå över trösklar?

Det finns robotdammsugare som klarar att ta sig över trösklar bättre än andra. Bor du i ett hem med många trösklar bör du därför välja en robotdammsugare som är mer anpassad fö just detta. Det finns idag robotdammsugare som kan ta sig över trösklar upp till 2cm.

Hur laddar man en robotdammsugare?

När du köper en robotdammsugare så medföljer en laddningsstation. Laddningsstationen ansluts till ett vägguttag som därmed gör det möjligt för robotdammsugaren att laddas. Välj en bra placering för laddningsstationen i ditt hem där den inte är i vägen.

Hur fungerar en robotdammsugare?

Dem flesta robotdammsugarna fungerar på samma sätt. Du programmerar robotdammsugaren efter dina behov och det gör du oftast via en display alternativt via en app. Du kan själv bestämma vilka områden som robotdammsugaren ska dammsuga samt hur ofta och när den ska städa.

Vad kostar en robotdammsugare?

En robotdammsugare mellan 4000-15000 kr, vilket är ett ganska brett prisspann. I det lägre prisspannet hittar du enklare modeller med mindre funktioner. Vilket kan passa dig som bor i en mindre lägenhet. I det högre prisspannet så hittar vi robotdammsugare med mängder av intelligenta funktioner samt i regler bättre kapacitet och rengöringsförmåga på grund av en mer utvecklad och påkostad teknik.

Varför ska man köpa robotdammsugare?

Dem flesta av oss lever idag i en stressig och intensiv tillvaro där vardagen kan vara svår att få ihop. Genom att investera i en robotdammsugare så låter du dig själv avlastas med en syssla som många av oss kan se som både tråkig och jobbig. Du kan istället lägga tiden det skulle ta att dammsuga på något helt annat.

 

Källor

Professionella och objektiva tester av robotdammsugare finns det idag relativt många utav.. Vi har i eftersökningar använt oss av flertalet olika källor kopplade till konsumenter, förutom dessa tester.

Test Robotdammsugare – “Stor guide Elon”
Elon har 30 juli 2021 genomför en stor test guide av dem bästa robotdammsugarna på marknaden.
Läs mer om testet.

Prisjakt & Pricerunner
Dessa sajter är Sveriges två största sajter när det kommer till prisjämförelser och produktinformation. Här samlas tiotusentals recensioner och betyg angående produkter. Det ger en bra grund tillsammans med flera stora e-handlares samlade recensioner kring produkterna.

Konsumentomdömen 2021
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.