Popcornmaskin

- Bäst i test

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Champion Popcornmaskin
Retro CHPCM120

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Vilken är den bästa popcornmaskinen?

Popcorn har sedan länge varit ett populärt snacks i svenskarnas hushåll. Kanske har det mycket att göra med att man på något sätt ser charmen och mysfaktorn med att ta med sig “biokänslan” in i sitt hem. Popcorn är också ett gott och förhållandevis nyttigt snacks faller dem flesta i smak. Att införskaffa sig en popcornmaskin bär många fördelar med sig. Du slipper bland annat köpa på dig antingen färdigpoppade popcorn i butik, eller påsar med popcornkärnor som är avsedda för micron eller kastrullen. Vilket i längden kan bli kostsamt för din plånbok. Med en popcornmaskin kan du istället köpa på dig en stor påse med popcornkärnor som du förvarar i ditt skafferi och när väl suget uppstår så är det bara till att starta maskinen. 

Ur ett längre perspektiv så är det faktiskt en investering för plånboken att införskaffa en popcornmaskin. För att inte tala om resultatet och smakupplevelsen – Visst blir det en annan känsla att poppa dina popcorn i sin alldeles egna popcornmaskin!

Det finns idag ett brett utbud av olika typer av popcornmaskiner i alla typer av prisnivåer. Det flesta popcornmaskiner uppfyller givetvis sin funktion i att kunna poppa popcorn, men sen finns det även en del popcornmaskiner som vi vill lyfta fram lite extra och där resultatet och helhetsupplevelsen faktiskt är slående. 

Här nedan har vi därför samlat en guide för dig som är ute efter en popcornmaskin. Guiden är framtagen på så sätt att vi samlat olika popcornmaskiner i diverse prisklasser samt dem som kommit ut som bäst i test. All information och testresultat är hämtad från varierande källor vilket du också kan läsa mer om längre ner på sidan. 

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ PRYLKOLLEN
Prylkollen är skapad för att hjälpa dig som konsument att ta välgrundade beslut vid inköp av produkter. Vårt mål är helt enkelt att ge dig bästa möjliga produkt. Våra betygsättningar och analyser är alltid objektivt styrda och vi tar inte emot några gåvor eller ersättningar för att betygsätta produkterna. 
Alla åsikter Prylkollen och våra skribenter ger är subjektiva och det är inte säkert att du håller med. Prylkollen.se är en kostnadsfri plattform för dig som besökare och finansieras istället genom samarbetslänkar till våra partners. Du som besökare påverkas inte av dessa länkarna.

Så valde vi ut bästa popcornmaskinen

Vi har noga scannat av marknaden och analyserat olika tester som gjorts på popcornmaskiner. Som vi nämnt tidigare på den här sidan så finns det en hel del popcornmaskiner att tillgå. Men vårt mål och tanke är att ge er en guide som sammanställer bästa popcorn maskinerna som visat sig vara bäst i test. Vi har också tänkt på andra faktorer som ofta är viktiga för konsumenten, dvs design och helhetsupplevelsen av maskinen. När vi beslutat oss om vilka popcornmaskiner som ska finnas med i vår topplista så har vi framförallt utgått från dessa kriterier.

Funktionalitet

Alla vill vi ha en popcornmaskin som fyller sin funktion och som poppar goda popcorn. Därför har detta varit en självklarhet när vi listar dem bästa popcorn maskinerna på marknaden.

Utseende/design

För väldigt många spelar design/utseende en stor roll när vi köper en köksmaskin. Många av oss ser inte bara maskiner för den maskin den faktiskt är utan också som ett smycke som kan lyfta och pryda köket. Därför har vi valt att även lägga fokus på att hitta den med funktionellt och utseendemässigt tilltalande popcorn maskinerna som förhoppningsvis ska falla dig i smak.

Omdömen/recensioner

En anna viktig parameter att titta på när vi får fram de bästa popcorn maskinerna på marknaden är givetvis att läsa och analysera omdömen/recensioner. Detta är ett bra sätt att få en bild om hur konsumenter upplever produkten. Och produkter som har många positiva omdömen brukar i regel vara bra. Sen går man inte stirra sig helt blind på recensioner med tanke på att vi som personer oftast klagar på när något är mindre bra och när något verkligen är bra så har man en tendens att inte säga något allt.
Men som sagt en bra måttstock att väga in när vi analyserat dessa popcornmaskiner.

Vårt mål i slutändan är alltid att vägleda er till rätt produkter och ge de bästa rekommendationerna inför era eventuella inköp. Och vi hoppas givetvis att ni ska tycka om och uppskatta produkterna som vi sammanställt enligt ovan.

Innehållsförteckning

Champion Popcornmaskin Retro CHPCM120

Fördelar med Champion popcornmaskin

 • Popcorn på bara några minuter
 • Inbyggd belysning
 • Lucka på framsidan för enkel åtkomst
 • Mått för popcorn och olja medföljer
 • Snygg och klassisk design

Pris Champion Popcornmaskin Retro CHPCM120

Vem vill inte skapa sin egen biokänsla hemma? Med Champion popcornmaskin gör du drömmer till verklighet. Champion popcornmaskin är en klassisk och vansinnigt snygg popcornmaskin som passar in i vilket kök som helst. Med dess klassiska design och en känsla av retro blir den inte bara en snygg inredningsdetalj i ditt hem utan också en favorit för såväl barn som vuxna som älskar popcorn.

Det är enkelt att poppa popcorn med Champion Popcornmaskin. Det enda du behöver göra är att se till att popcornmaskinen har ström, därefter fyller du på med olja, popcornkärnor och önskad mängd smör i den silvriga kastrullen. Låt sedan popcornmaskinen göra jobbet och se hur popcornen poppar över och landar i den den stora behållaren när dem är färdiga. När maskinen slutat poppa är det bara att vara redo med skålen. Champion Popcornmaskin har en stilren och integrerad lucka i fronten som du öppnar för att komma åt popcornen. Fyll på önskad mängd i skålen och var inte rädd för att behålla en del popcorn kvar i behållaren. Behållaren håller nämligen popcornen lagom varma vilket innebär att du kan komma tillbaka och fylla på med resten och fortfarande få känslan och smakupplevelsen av nypoppade popcorn.

Champion popcornmaskin är en favorit hos många och vi förstår verkligen varför. Dels dess klassiska utseende som tar en tillbaka till den där biografen man själv hängde på som barn samt dess gammalmodiga pop teknik med behållaren i mitten vilket gör att du ser hur popcornen trillar ner i behållaren när dem är klara. Maskinen har även glas på alla sidor vilket gör att den känns luftig samt inbyggd belysning som medför den där lilla extra mysfaktorn. Popcornmaskinen är enkel att rengöra och kastrullen kan med enkelhet monteras av vid behov av ytterligare rengöring.

 

OBH Nordica Big Popper 6398

Fördelar med OBH Nordica Big Popper 6398

 • Roterande omrörare
 • Enkel att rengöra
 • Locket kan användas som serveringsskål
 • Nonstick-beläggning
 • Liten och enkel att förvara i skåp.

Pris OBH Nordica Big Popper 6398

Njut av goda nypoppade popcorn till filmmyset, barnkalaset eller VM finalen på TV. OBH Nordica Big Popper 6398 är en omtyckt och populär popcornmaskin som håller vad den lovar. Med den här popcornmaskinen får du alltid ett bra resultat och en smakupplevelse av frasiga och varma popcorn.

OBH Nordica Big Popper 6398 är framtagen med en roterande omrörare vilket minskar risken för att dina popcorn ska brännas vid. Den har också en Non Stick-beläggning vilket gör att den är väldigt enkel att rengöra. En annan smak grej med OBH Nordica Big Popper 6398 är att locket också är tänkt att använda som serveringsskål. Så när du poppar klart dina popcorn så vänder du bara på maskinen och sen har du en skål med upphällda popcorn. Enkelt och genialiskt om du frågar oss. Popcornmaskinen har en kapacitet på 4,5 liter åt gången och det tar endast några minuter att poppa dina popcorn.

OBH Nordica Big Popper 6398 har som sagt blivit en storfavorit på marknaden mycket tack vare sitt innovativa framtagande. Enkelt att rengöra, bra resultat och en prisvärd produkt säger väl mycket om varför folk väljer att köpa den här produkten.

Popcornmaskinen är även behändigt och liten i sitt utförande vilket medför att den är enkelt att förvara och tar förhållandevis lite plats i ditt kök. Det gör att den är enkel att ställa in i ett skåp när den inte används.

Great Northern Little Bambino popcornmaskin 2-3 liter

Fördelar med Great Northern Little Bambino popcornmaskin

 • Ursnygg design
 • Säker hantering och handtag på framsidan
 • Anpassad för hemmabruk
 • Finns i färgerna rosa, svart och röd

Pris Great Northern Little Bambino Popcornmaskin

Med denna kompletta och kompakta popcornmaskinen från Geat Northern Little Bambino för du snabbt och enkelt supergoda popcorn i ditt hem. Little Bambino popcornmaskin 2-3 liter är en popcornmaskin som vem som helst skulle vilja ha i sitt kök. Den tidlösa och klassiska designen är ursnygg och fungerar alldeles perfekt som en inredningsdetalj i ditt hem. Geat Northern Little Bambino popcornmaskin 2-3 liter är inte bara snygg utan framtagen med de senaste teknikerna vilket gör att resultatet och smakupplevelsen blir väldigt bra. En storfavorit och en av de populäraste popcorn maskinerna på marknaden. Dessutom brukar den här popcornmaskinen vara barnens favorit tack vare glasen som möjliggör att man ser när popcornen poppas.

Geat Northern Little Bambino popcornmaskin 2-3 liter kommer från den största tillverkaren av popcornmaskiner i USA och har levererats till hundratusentals hem i USA. Den har också blivit enormt populär på den svenska marknaden och är givetvis anpassad efter just vårt land.

Med den här popcornmaskinen tillreder du en batch popcorn på endast några minuter. Passar utmärkt för dig som ha en stor familj där det äts mycket popcorn eller för dig som gillar att bjuda hem nära och kära. Den har en avtagbar skål som du kan servera dina popcorn i. På framsidan finns en lucka för enkel åtkomst till dina popcorn och som annars hålls stängd för att behålla värmen på de popcorn som finns kvar i maskinen. Kastrullen är avtagbar och således enkel att rengöra precis som övriga delar av maskinen. På framsidan finns även strömknappar som indikerar om produkten är på eller av samt om den är under poppning eller ej.

Att tänka på när du köper popcornmaskin

Det finns en hel del saker som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en popcornmaskin. För det första så är det troligtvis ingen maskin som du tidigare haft i hemmet vilket innebär att du behöver fundera på vart du ska ha maskinen alternativt vart du ska förvara maskinen. Det finns idag många olika varianter på popcornmaskiner och således också storlekar. Är du en person som vill kombinera en popcornmaskin med en snygg inredningsdetalj så finns det många alternativ att tillgå. Vi har bland annat listat två sådana typer av popcornmaskiner ovan som just lämpar sig bra som inredningsdetalj i hemmet samt uppfyller förväntningarna som just popcornmaskin. Är du däremot endast ute efter en popcornmaskin endast för funktionens skull så bör du veta vart du ska förvara den och vilken storlek som hade passat bra i just ditt hem. 

Vill du att popcornmaskinen ska tillföra en känsla av hemmabio så brukar retro maskinerna vara väldigt populära. Dessa poppar inte bara väldigt smakfulla popcorn utan bidrar med en speciell känsla som du kanske inte får av mer traditionella popcornmaskiner. 

Kapacitet 

Det kan vara bra att fundera på hur stor popcornmaskin du behöver. Det finns mängder av olika varianter och storlekar på marknaden så se till att välja en som matchar just dina behov. Är ni en stor familj med flera barn så går det troligtvis åt mer popcorn samtidigt som alla i familjen vill kunna äta samtidigt. Då kan det vara bra att införskaffa en popcornmaskin som har större kapacitet. Behöver du en popcornmaskin till en mindre biograf, en fest eller kanske ett bröllop så finns det popcornmaskiner som lämpar sig bra för just dem ändamålen. 

Tänk dock på att en popcornmaskin med större kapacitet tar upp mer plats i ditt hem. Bor du exempelvis i en mindre lägenhet så är ett tips att satsa på en mindre popcornmaskin så att du har utrymme att kunna förvara denna. Det är inte alltid man vill ha popcornmaskinen framme.

Användarvänlighet 

Är du en person som uppskattar enkla och lätthanterliga produkter så är detta en punkt som du bör reflektera över. Vissa popcornmaskiner kräver lite mer insats från dig medans andra är betydlig enklare att såväl sköta om som att poppa popcorn. Var därför noggrann med att läsa på om hur popcornmaskinen kan rengöras, vad som krävs för att poppa popcorn samt vad det är för material man använt när man tillverkat produkten. En del popcornmaskiner har smarta funktioner och material som innebär att man minimerar risken att popcorn ska brännas vid och att man lättare kan rengöra maskinen. 

Det finns även popcornmaskiner som har en integrerad serveringsskål vilket både får ses som praktiskt och enkelt att använda. Vi har i guiden ovan skrivit om popcornmaskiner som har dessa egenskaper som du kan läsa mer om och klicka vidare om du är intresserad av att köpa. 

Säkerhet

En popcornmaskin går på ström vilket innebär att det alltid bär med sig en risk för brand, skador och andra olyckor. Var därför noga med att välja en popcornmaskin som är beprövad och som har bra omdömen och recensioner. Då kan du känna dig trygg med att du åtminstone får en produkt som håller måttet. Angående säkerheten så är det också viktigt att tänka på vart popcornmaskinen skall förvaras. Med tanke på att popcornmaskinen blir varm under användning så är det viktigt att du väljer en plats utan risk för brand. Har du en köksö hemma så är det exempelvis en bra plats att ha popcornmaskinen på under själva användningen. Undvik att tryck in den i ett hörn med dålig lufttillförsel och brandfarliga material.

Var noga med att du låter popcornmaskinen svala efter användning. När popcornmaskinen är sval kan du lyfta in den i ett skåp eller liknande. 

Funktioner

Som vi tidigare nämnt så finns det popcornmaskiner i alla olika prisklasser. Det innebär också att det finns olika typer av funktionaliteter på popcorn maskinerna. Är du ute efter någon specifik funktion så var noga att läsa på innan du klickar hem produkten. 

Det finns exempelvis popcornmaskiner som har temperatur justeringar eller temperaturreglerande glas vilket innebär att du själva kan ställa in temperaturen efter önskemål. En sån här popcornmaskin kan vara att föredra om du poppar stora mängder popcorn men kanske inte förbrukar allt direkt. Popcornen kan med hjälp av dessa funktioner hållas varna trots att dem inte förtärs direkt efter tillagning. 

Det är som sagt viktigt att du hittar en popcornmaskin som passar dina behov. Sen handlar det givetvis också om ett pris i slutändan men idag ligger det flesta popcornmaskiner bra i pris och du får mycket för pengarna. 

Bästa popcornmaskinen

FAQ

Samling av vanliga frågor och svar om popcornmaskiner.

Vilken popcornmaskin är bäst?

Den bästa popcornmaskinen på marknaden är OBH Nordica Big Popper 6398. Det är en enormt populär popcornmaskin med mängder av topprecensioner. Det är också den popcornmaskin som innehar många smarta funktioner och som är tillverkad med det senaste teknikerna och materialet. En smidig, innovativ och bra popcornmaskin som troligtvis kommer att hålla väldigt länge. 

Vilken olja till popcornmaskin?

Det är väldigt individuellt vilken olja man använder i en popcornmaskin. Dem flesta väljer att använda rapsolja och smör. Det fungerar även bra att använda kokosolja om du vill ha krispiga och smakfulla popcorn. Vill du däremot gå ett steg längre och göra som proffsen så finns det färdigblandad popcornolja att köpa. Det fungerar med andra ord att poppa popcorn i valfri olja, det handlar mer om hur du vill att dem ska smaka då oljan sätter smak på popcornen. 

Hur mycket olja i popcornmaskin?

Hur mycket olja din popcornmaskin kräver kan se väldigt olika ut. Vi hänvisar dig därför att läsa instruktionerna på den popcornmaskin du köpt. Hur mycket olja du behöver är oftast kopplad till hur mycket popcorn du ska poppa samt vilken popcornmaskin du har. Men det brukar röra sig om en eller flera teskedar beroende på mängd popcorn.

Vad kostar en popcornmaskin?

En popcornmaskin kan kosta allt från några hundra upp till flera tusen. Det beror helt på vad det är för typ av popcornmaskin samt hur avancerad den ska vara. För hemmabruk brukar en popcornmaskin ligga på mellan 300 – 1000 kr. Ska man ha en större popcornmaskin avsedd till en större fest eller en biograf så kostar det givetvis mer. 

Källor

Professionella och objektiva tester av popcornmaskiner är idag relativt få. Därför har vi i våra eftersökningar använt oss av flertalet olika källor kopplade till konsumenter, förutom dessa tester.

Test Popcornmaskiner – m3.idg.se – 2021
Tidningen M3 har i februari 2021 genomfört ett omfattande test av 7 st popcornmaskiner som tar filmkvällen till en helt ny nivå. Läs mer om testet.

Prisjakt & Pricerunner
Dessa sajter är Sveriges två största sajter när det kommer till prisjämförelser och produktinformation. Här samlas tiotusentals recensioner och betyg angående produkter. Det ger en bra grund tillsammans med flera stora e-handlares samlade recensioner kring produkterna. 

Konsumentomdömen 2021
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.