Pedalhink

- Bäst i test

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Pedalhink Nova Black 3L

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa pedalhink

Att skaffa sig bra förutsättningar för att hålla hemmet snyggt och rent är avgörande för att vi ska trivas i vår vardag. Pedalhink är en praktiskt och enkel pryl som gör det lättare för dig att direkt göra dig av med avfall som vanligtvis uppkommer i samband med toalett- och badrumsbesök. En pedalhink är inte bara en smidig produkt i den bemärkelsen att du kan slänga ditt avfall direkt efter att det uppkommit, det kan också ses som en snygg detalj som sätter pricken över i et i ditt badrum.

Pedalhink låter inte allt för upphetsande, och det är det väl egentligen inte sett till vad den faktiskt används till. Det är helt enkelt en form av soptunna som gör det enkelt för dig att slänga avfall och förbrukningsartiklar som uppkommer i samband med ditt toalettbesök. Men även dessa typer av produkter har utvecklats rejält den senaste tiden och hängt med i den design våg som svept över vår samhälle. Det gör att pedalhinken idag inte bara är en praktiskt och användbar produkt utan också en inredningsdetalj då man från tillverkarnas sida har fokuserat väldigt mycket på att producera ögonfallande och estetiskt snygga pedalhinkar. Som ni hör så finns det idag många olika varianter och modeller av pedalhinkar på marknaden och de kan också variera sett till storlek, material och funktionalitet.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ PRYLKOLLEN
Prylkollen är skapad för att hjälpa dig som konsument att ta välgrundade beslut vid inköp av produkter. Vårt mål är helt enkelt att ge dig bästa möjliga produkt. Alla åsikter Prylkollen och våra skribenter ger är subjektiva och det är inte säkert att du håller med. Prylkollen.se är en kostnadsfri plattform för dig som besökare och finansieras istället genom samarbetslänkar till våra partners. Du som besökare påverkas inte av dessa länkarna. 

Så valde vi ut bästa pedalhink

Vi kommer i den här guiden att ge dig värdefull information kring produkten som förhoppningsvis ska resultera i ett bra beslutsunderlag för dig som konsument. Vi har sett över utbudet som finns kring produkten och kartlagt betyg, omdömen och kundrecensioner för att ge svaret på vilken pedalhink som är bäst.
Det har dock inte varit helt lätt att hitta objektiva och professionella tester kring produkten, detta med tanke på att det inte gjorts några sådana vad vi kunnat se. Därför har vi använt oss av det underlag vi kunnat få fram i kombination med egna erfarenheter kring produkten.

Med tanke på att utbudet varierar och och modellerna att tillgå är många så har vi valt att fokusera på några viktiga områden när vi valt ut bästa pedalhink. Dessa områden är utifrån ett konsumentperspektiv som garanterat är avgörande för dig när du ska inhandla denna produkt. Följande delar har vi tittat lite extra noga på.

Funktionalitet – En pedalhink ska vara enkel att använda och helst innehålla en rad praktiska delar som underlättar både tömning och uppsamling av skräp. En teknisk detalj som ofta förenklar användbarheten i produkten är ett lock bestående av en så kallad soft-close funktion.

Design – Designen och utseendet tycker vi och många andra är avgörande när man köper produkten. Därför har vi valt att lägga fokus på att hitta snygga och tilltalande pedalhinkar som blir mer av en inredningsdetalj i ditt badrum.

Pris – Som alltid är priset en viktig faktor när vi inhandlar en produkt. För att du ska bli nöjd med ditt köp så bör pedalhinken både vara funktionell och stilren och det bör du också ha med dig när du tittar på priset.

Innehållsförteckning

Pedalhink Nova Black 3L

Pris Pedalhink Nova Black 3L

Är du ute efter en riktigt snygg och modern pedalhink så är detta en stor favorit. Designmässigt så ligger den i tiden och passar bra in i de flesta badrum och hemmamiljöer. Stilrent och minimalistiskt utseende kombinerat med bra funktionalitet gör denna pedalhink väldigt köpvärd. Här får du inte bara en hink att slänga ditt avfall utan också en inredningsdetalj på köpet. Den är utrustad med soft-close funktion vilket innebär att locker sakta försluts efter att det öppnats. Den rymmer 3 liter och är 20,5 cm i diametern. Pedalhink Nova Black 3L är en favorit hos oss och hos övriga konsumenter.

Sono Pedalhink 5 L Satellite

Pris Sono Pedalhink 5 L Satellite

Sono Pedalhink 5 L Satellite från Blomus är en kompakt och enkel avfallshink och en stor designfavorit i badrummet. Här får du en funktionell och inbjudande pedalhink som dessutom finns i hela 8 olika färger. Tillverkaren Blomus har tagit fram moderna och nutida färgsättningar som du kan välja bland, allt från gråa, svarta, beiga, till vita. Här kan du med andra ord välja vilken färg som passar dig bäst. Hinken är enkel att tömma och rengöra och den rymmer 5 liter. Utrustad med soft-close funktion och en matt soft touch-yta som ger ett mjukt i läckert uttryck. En mellanstor modell med vansinnigt snygg design.

Tubo Pedalhink 3 L Moon Grey

Pris Tubo Pedalhink 3 L Moon Grey

Tubo Pedalhink 3 L Moon Grey är en mindre och praktiskt avfallshink som gör det enkelt för dig som konsument. Tack vare dess snygga design så passar den väl in i badrummet. Innerhinken går att lyfta ut vilket gör det enkelt för dig att tömma hinken när det en full. En stor fördel med denna produkt är att den finns i hela 7 olika färger. Du har alltså ett brett urval som gör att du kan välja den som passar dig och ditt hem bäst. Tubo Pedalhink 3 L Moon Grey är tillverkad i stål, rymmer 3 liter och är 17 cm i diametern. En prisvärd och användarvänlig produkt.

Nexio Pedalhink 2,5 L Rostfri blank

Pris Nexio Pedalhink 2,5 L Rostfri blank

Nexio Pedalhink 2,5 L Rostfri blank är en till utseendet klassik avfallshink med mattborstad eller blankpolerat rostfritt stål. Här har tillverkaren Blomus valt att fokusera på klassisk design och hållbara material för att både skapa en funktionell och estetiskt snygg produkt som passar in i badrummet. Innerhinken går att lyfta ur för tömning och enkel rengöring. Den rymmer 2,5 liter och är 17 cm i diameter.

Baseboy Pedalhink 20 L matt Space Grey

Pris Baseboy Pedalhink 20 L

För dig som är ute efter en stor och rymlig pedalhink så kan vi rekommendera Baseboy Pedalhink 20 L matt Space Grey från tillverkaren wesco. Inspirerad av 50-tals design och smal och hög i sitt utseende. För att öppna locket trycker du till lite lätt med foten på pedalen och tack vara soft-close funktionen så stängs locket sakta, smidigt och ljudlöst. Produkten är tillverkad i pulverlackerat stål och är robust och hållbar i sitt utförande. Basen är försedd med en gummilist vilket för att den står stadigt på badrumsgolvet. Den här pedalhinken passar såväl hemmet som kontoret. Rymmer 20 liter och är 36,2 cm i diametern.

Köpguide pedalhink

Pedalhinkar, även kallat avfallshinkar är en väldigt enkelt produkt som är framtagen för att på ett enkelt sätt kunna göra sig av med avfall i badrummet. Trots att detta är allt annat än en högteknologiskt produkt så finns det några saker som man bör tänka på när man köper produkten.

Färg
Pedalhinkar finns idag i mängder av olika färger. Både utstickande kulörer och mer nedtonade varianter. Någon som blivit väldigt populärt idag är färger som går åt pastell hållet och som dova i sitt utryck. Är du ute efter någon specifik färg så bör du kunna hitta något för dina önskemål. Det flesta modeller tillverkas idag i en rad olika färger just för att kunna matcha konsuments olika krav.

Storlek
Hur mycket volym produkten ska ha kapacitet för är också en sak som du bör fundera på innan du genomför ditt köp. Det finns idag produkter som är av större modell som rymmer hela 20 liter. Sedan finns det mer nätta modeller som rymmer runt 3-5 liter som också är det allra vanligaste för hemmabruk. Storleken har en inverkar på hur många ni är i hushållet samt hur mycket avfall ni gör av med. Har ni en hög förbrukning av avfall och köper en för liten pedalhink så resulterar detta i att ni får tömma hinken väldigt ofta.

Material
Den här typen av produkt behöver nödvändigtvis inte vara tillverkad i något specifikt material eller för den delen vara slitstark och tålig. Den utsätts inte för några större belastningar samt att den är ämnad för att användas inomhus. Dock kan materialet ha en estetiskt påverkan och av den anledningen vara viktig att känna till. Det finns idag både produkter som är tillverkade i hårdplast och i rostfritt stål.

Funktionalitet
Förutom design så är funktionalitet den viktigaste aspekten. Den ska vara enkel att använda och i synnerhet enkel att tömma när hinken är full. Idag finns det en rad olika modeller av pedalhinkar som innehar smarta funktioner. Något som binder samtliga modeller samman är givetvis pedalen, varpå man öppnar locket med hjälp av ett lätt fottramp. Sedan finns det så kallade Soft-close lock som gör att locket sakta åter tillbaka till slutet läge. Hinken som samlar ditt avfall bör också vara utrustad med någon form av bygel som gör det enkelt att tömma avfallet.

Utseende
Se inte bara produkten som en nödvändig avfallshink i ditt badrum. Det är absolut en produkt som går under kategorin “need to have” men gör det till en produkt som är “nice to have”. Kombinera en praktiskt produkt med ett snyggt utseende och få ditt badrum att lyfta men en snygg inredningsdetalj istället för bara en halvtråkig soptunna. I vår guide har vi samlat en rad olika pedalhinkar som både är riktigt bra rent funktionellt men som också är vansinnigt snygga.

FAQ

Här har vi sammanställt frågor och svar som ofta ställs kring pedalhinkar.

Vad är en pedalhink?

En pedalhink, eller avfallshink är en form av soptunna som är framtagen för att du enkelt ska kunna slänga ditt avfall i hemmet. En pedalhink är precis som namnet antyder utrustad med en pedal som genom ett lätt fottramp öppnar locket så att du kan slänga sitt avfall.

Vad slänger man i en pedalhink?

En pedalhink kan användas till alla typer av avfall. Vanligtvis använder man produkten på toaletten eller i badrummet för att enkelt och smidigt kunna slänga avfall och förbrukningsartiklar som vanligtvis uppkommer i samband med besöket. Du kan slänga allt från tops, bindor, tamponger, pads, plast, schampo flaskor och andra vanligt förekommande produkter som inte ska slängas i toaletten.

Vad kostar en pedalhink?

Priset på en varierar beroende på modell och storlek. Det dyraste pedalhinkar kostar ett par tusen medans det enkla och mindre modellerna går på några hundralappar. Men drar vi ett snitt så får du betala ca 500 för en pedalhink för hemmabruk.

Källa

Professionella och objektiva tester av pedalhinkar på marknaden var i detta läget i stort sett obefintligt. Utbudet av tillräckligt underlag för kundrecensioner var inte heller tillräckligt stort för att vi skulle kunna få oss en bra uppfattning om produktens kvalité. Därför har vi valt med denna produkt att skapa oss en helt egen uppfattning kring produkten. Den är baserad på hundratals recensioner och en gedigen research av produkternas specifikationer och övrig information från tillverkaren.