Mjölkskummare

- Bäst i test

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

MELITTA Cremio Mjölkskummare

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Vilken är den bästa mjölkskummaren?

Vi lever i en tid då det blivit allt mer vanligt att sätta guldkant på tillvaron med lyxiga prylar och inte minst olika typer av köksmaskiner. Trots att de flesta av oss uppskattar en god middag ute på en fin restaurang eller en god kopp kaffe på ett trevligt cafè så spenderar vi trots att större delen av vår lediga tid i hemmet. Varför då inte ta in lyxen i ditt hem och i det här fallet kunna unna dig en extra god kopp kaffe med skummad mjölk?
Idag går det faktiskt att få den där perfekta koppen kaffe som du tidigare bara trott varit möjlig att få på ett café, mycket tack vare mjölkskummaren. En mjölkskummare är precis som det låter, en liten behändig maskin som skummar mjölken till den perfekta konsistens. Många är vi idag som föredrar mjöl i vårt kaffe och traditionellt sett så har vi hällt upp en kylskåpskall mjölk direkt i kaffet. Vilket absolut är gott, men med en mjölkskummare får du både lyxigare och godare kopp kaffe.

Mjölkskummaren är dessutom en liten och smidig produkt som tar upp minimal plats i ditt kök. Du kan enkelt förvara den i ett skåp eller i en låda och för dig som vill ha den framme på exempelvis en köksö eller på en bänkskiva så finns det idag väldigt snygga modeller som blir en inredande detalj i ditt kök.

En mjölkskummare kan man använda för privat bruk för att som sagt få en extra god och lyxig kopp kaffe. Den är också väldigt trevlig att ha när man exempelvis har släkten eller vänner över på fika. Att då kunna erbjuda gästerna en god kopp kaffe med skummad mjölk kommer garanterat visa sig uppskattat från gästerna. Det tar oftast inte mer än någon minut att få mjölken skummad vilket gör att den är väldigt enkel och inte alls tidskrävande att använda.

Idag finns det ett brett utbud av olika mjölkskummare på marknaden och likaså i olika prisklasser. Rent generellt sett så får du mycket för pengarna när du köper en mjölkskummare. Sätt det exempelvis i förhållande till vad en kopp kaffe latte kostar ute på ett cafè.

Här nedan har vi samlat en guide för dig som är ute efter en mjölkskummare. Guiden är framtagen på så sätt att vi samlat olika mjölkskummare i diverse prisklasser samt dem som kommit ut som bäst i test. All information och testresultat är hämtad från varierande källor vilket du också kan läsa mer om längre ner på sidan.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ PRYLKOLLEN
Prylkollen är skapad för att hjälpa dig som konsument att ta välgrundade beslut vid inköp av produkter. Vårt mål är helt enkelt att ge dig bästa möjliga produkt. Våra betygsättningar och analyser är alltid objektivt styrda och vi tar inte emot några gåvor eller ersättningar för att betygsätta produkterna. 
Alla åsikter Prylkollen och våra skribenter ger är subjektiva och det är inte säkert att du håller med. Prylkollen.se är en kostnadsfri plattform för dig som besökare och finansieras istället genom samarbetslänkar till våra partners. Du som besökare påverkas inte av dessa länkarna.

Så valde vi ut bästa mjölkskummare

Väldigt stor andel av Sveriges befolkning dricker idag kaffe i någon form. Vissa föredrar det klassiska bryggkaffet och gärna utan mjölk eller socker. Andra är mer för en god kopp latte eller en cappuccino. Oavsett vad du föredrag så är en mjölkskummare något som är bra att ha i hemmet och som garanterat kommer förgylla ögonblick när det vaknas kaffe. En mjölkskummare passar perfekt oavsett om du har avsikt att använda den själv eller om du vill kunna plocka fram den vid specifika tillfällen som exempelvis när man har släkt eller vänner över på fika. Detta är en produkt som man kanske inte alltid tänker på att man behöver men när man väl har den i sitt ägo så ställer man sig själv frågan varför man inte köpt en tidigare.
Att kunna göra sin alldeles egna och perfekta kaffe latte en lördagsmorgon är väldigt svårslaget. Nu behöver du helt enkelt inte ta dig till ett kaffe och lägga en förhållandevis stor summa pengar på en kaffe latte. Köp istället en mjölkskummare och gör dina egna favoritdrycker hemma. Det kommer både att spara dig tid och pengar och vi kan lova att resultatet kommer bli minst lika bra.

Vi har tagit fram denna guide till dig som just är ute efter att köpa den bästa mjölkskummaren på marknaden. Vi analyserat olika tester som gjorts samt gått igenom recensioner och omdömen för att höra vad konsumenterna själva säger om produkten. I vår guide hittar du mjölkskummare som alla håller en väldigt hög nivå och som är otroligt populära på marknaden. Dessutom hittar du här produkter i olika prisklasser vilket gör att det förhoppningsvis ska finnas någon som både passar dina behov och din plånbok.

Innehållsförteckning

MELITTA Cremio Mjölkskummare

Bästa mjölkskummare

Fördelar med Melitta Cremio Mjölkskummare

  • Dekra-GS-testad ur säkerhetssynpunkt
  • Kapacitet för 100-150 ml skummad mjölk
  • Kapacitet för 100-250 ml för varm mjölk
  • Diskmaskinsäkert lock och visp
  • Non-Stick behållare

Pris Melitta Cremio Mjölkskummare

Med den här mjölkskummaren från kända tillverkaren Melitta kan du få till den perfekta koppen kaffé utan att behöva lägga tid och pengar på att ta dig till ett café. Du får alltså kaffe som vilket barista som helst i italien hade bjudit dig på. Oavsett om du är sugen på en kaffe latte eller en cappuccino så löser den här produkten det åt dig. MELITTA Cremio Mjölkskummare ger dig den perfekt skummade och tempererade mjölken till alla typer av kaffespecialiteter. Tack vare dess innovativa värmeelement kan du både välja att skumma varm mjölk och kall mjölk. Mjölkskummaren är utrustad med upplysta knappar som indikerar om mjölkskummaren är igång eller inte. Du kan enkelt ställa in om du vill skumma varm mjölk eller kall mjölk och ditt val kommer även att framgå genom att knappen lyser rött vid varm skummning respektive blått vid kall skummning.
Den här maskiner är alltså inte endast framtagen för att få till den perfekta koppen kaffe utan du kan också använda den till andra ändamål, såsom bakning och desserter. Just tack vare att du kan skumma kall mjölk vilket kan vara gott i allt från en dessert till en god skål med jordgubbskräm.

MELITTA Cremio Mjölkskummare är en logisk och okomplicerad maskin som du enkelt sätter igång via ett knapptryck. Du kan även välja att ställa in min och max temperatur. När mjölken uppnått rätt temperatur säger maskiner ifrån och du kan hälla upp mjölken i ditt kaffe. Maskinen är även utformad med ett ergonomiskt handtag samt ett lock som gör att mjölken inte skvätter ur om du råkat fylla på för mycket än vad som rekommenderas i beskrivningen. MELITTA Cremio Mjölkskummare har även en non-stick beläggning vilket innebär att den är enkelt att rengöra samt att det minimerar risken att mjölken bränner fast.

Bodum Bistro elektrisk mjölkskummare

Pris Bodum Bistro Elektrisk Mjölkskummare

Den här mjölkskummaren från Bodum levereras i en stilren och snygg design samtidigt som den skummar den perfekta mjölken till ditt kaffe. Den har blivit en favorit hos många konsumenter, mycket tack vare sin enkelhet och hur resultatet blir. En mjölkskummare har ett jobb och det är att förse oss med god skummad mjölk, det är precis vad du får av mjölkskummaren Bodum Bistro.
Det är en liten och behändig mjölkskummare som enkelt kan förvara i ett skåp eller i en låda alternativt ha den framme på bänkskivan i köket. Bodum Bistro elektrisk mjölkskummare skummar din kalla mjölk till perfekt sammetslen och smakfullt skum. Den fungerar på så sätt att du häller i önskad mängd mjölk i behållaren (se bruksanvisning för max kapacitet) och sedan klickar du igång maskiner genom ett enkelt knapptryck. Efter ungefär 1 minut så har Bodum Bistro elektrisk mjölkskummare skummat din mjölk till perfektion till en temperatur om 70 grader. Behållaren är försedd med en visp som du också kan välja att plocka bort om du endast vill ha din mjölk uppvärmd och inte skummad.
Mjölkskummaren levereras också med ett transparent lock som minimerar risken att mjölk ska skvätta ur. Du kan även diska locket i diskmaskinen.

Bodum Bistro elektrisk mjölkskummare kommer garanterat att uppfylla dina önskemål om en god skummad kopp kaffe. Den har fått väldigt mycket bra omdömen och recensioner. Är du ute efter en simpel, snygg och effektiv mjölkskummare så är detta en produkt vi kan rekommendera

SEVERIN Spuma 3586 mjölkskummare 700 ml

Pris SEVERIN Spuma 3586 mjölkskummare

Den här mjölkskummaren från Severin är en riktig favorit bland premiumklassen. Inte nog med att den ger dig den perfekta och eleganta skummade mjölken så finns det andra supergoda drycker som går att tillreda. Severin Spuma 3586 mjölkskummare har nämligen en avtagbar kanna som du exempelvis kan fylla med mjölk och choklad. Sen har du en otroligt god varm choklad att avnjuta. Kannan som mjölken skummas i har även en pip vilket gör att du på ett proffsigt sätt kan hälla upp mjölken i din kopp och även skapa kreationer likt en riktig barista. Severin Spuma 3586 mjölkskummare värms upp via induktion vilket gör att mjölken både värms upp och skummas väldigt fort. Kannan rymmer även 700 ml vilket gör att du kan skumma mjölk för flera koppar kaffe samtidigt. Oavsett om du har för avsikt att endast skumma mjölk till dig själv eller om du vill ha en mjölkskummare för att kunna bjuda gäster på något extra så är detta en produkt för dig. Den här mjölkskummaren kan även skumma kall mjölk vilket passar perfekt på sommaren om du vill avnjuta en islatte. Du kan ställa in temperatur och maskinen är väldigt enkel att hantera. Kanan går dessutom att diska i maskin. 

Är du ute efter en mjölkskummare med det lilla extra så är detta absolut den du bör gå för. Patenterad induktionsteknik och perfekt skummad mjölk varje gång gör denna mjölkskummare till något extra. Den har helt enkelt att du kan tänkas behöva när du är ute efter en mjölkskummare.

Att tänka på när du köper mjölkskummare

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på när du köper en mjölkskummare. Vi har därför sammanställt några av dem viktigaste delarna som du bör tänka igenom så att du köper en mjölkskummare som passar dina önskemål och behov.

Kapacitet 

Det finns mängder av olika varianter och modeller av mjölkskummare på marknaden. Givetvis är dem alla olika varandra på ett eller annat sätt. Någon som kan skilja från mjölkskummare till mjölkskummare är just kapaciteten, dvs hur mycket mjölk dem faktiskt rymmer. Därför bör du tänka igenom vad avsikten med din mjölkskummare är. Är det bara en person som ska ha skummad mjölk så räcker det givetvis med en mjölkskummare med mindre kapacitet. Ska du däremot ha en mjölkskummare för att kunna bjuda hela tjocka släkten på en utomordentligt god kopp kaffe, ja då bör du leta efter en mjölkskummare med större kapacitet.

Funktioner

Funktioner är även någon som kan skilja mellan mjölkskummare. Vanligtvis hittar vi fler och mer avancerade funktioner hos mjölkskummare i den högre prisnivån. Vill du exempelvis kunna ställa in temperaturen själv för att få mjölken skummad exakt så som du vill ha det bör du leta efter en mjölkskummare med just den funktionen. Vill du dessutom kunna ha möjligheten att skumma både varm och kall mjölk så är även det en funktion som finns att tillgå. Mjölkskummare som vi sammanställt i vår guide ovan innehåller flertalet bra och rekommenderade funktioner som kan vara bra att ha. Förhoppningsvis hittar du en favorit bland dem.

Design & Utseende

Design och utseende är något som blivit allt mer viktigt och avgörande när vi handlar produkter, Nuförtiden vill vi inte bara ha funktionella produkter som gör det dem ska utan vi letar också efter snygga och utseendemässigt tilltalande produkter som passar i våra hem. Detta gäller givetvis också mjölkskummare där vissa just vill ha en snygg och designinspirerad mjölkskummare som kanske kan pryda köksbänken eller varför inte köksön. Smaken är som baken som är du ute efter just detta så finns det mängder av mjölkskummare som faktiskt är väldigt snygga. 

Temperaturer

Temperatur är något som är centralt i en mjölkskummare. Med rätt uppnådda temperatu får du och den perfekt skummade mjölken. En del mjölkskummare har funktioner där du själv kan ställa in önskad temperatur medans andra har förinställda program. Man brukar säga att den perfekta temperaturen för skummad mjölk ska ligga mellan 60-65 grader. Blir mjölken varmare än så riskerar den att förlora i smak.

Användningsområden

Det säger sig självt att en mjölkskummare är till för att skumma varm mjölk. Men det finns faktiskt andra användningsområden som en mjölkskummare kan vara bra att ha till. En del mjölkskummare som finns på marknaden kan nämligen skumma kall mjölk vilket är perfekt för desserter och bakverk. Så fundera på vad du ska ha din mjölkskummare till. Det behöver inte skilja så mycket i pris för att kunna nyttja den till fler användningsområden.

Mjölkskummare test

FAQ

Samling av vanliga frågor och svar om mjölkskummare.

Vilken mjölkskummare är bäst?

Den bästa popcornmaskinen på marknaden är Severin Spuma 3586 mjölkskummare. Det är en otroligt populär mjölkskummare med mängder av topprecensioner. Det är också den mjölkskummare utformad på ett innovativt och smart sätt med dem funktioner du kan tänkas behöva. Resultatet är enastående. Även dem andra mjölkskummare vi nämnt ovan är mjölkskummare som håller väldigt hög kvalitet. 

Vad är en mjölkskummare?

En mjölkskummare är en köksmaskin som skummar mjölk. Den skummade mjölken används oftast i kaffedrycker såsom cappuccino, caffe latte, macchiato. En mjölkskummare kan även ha fler användningsområden såsom till desserter eller bakverk då vissa mjölkskummare även kan skumma kall mjölk. 

Bästa mjölken att skumma?

Vill du få till en perfekt skummat mjölk bör du använda dig av kylskåpskall mjölk och det fungerar utmärkt använda sig av en standard mjölk. Det rekommenderas dock att mjölken har en fetthalt på 3% för att få bästa resultat. Högre fetthalt och mer protein binder nämligen luftbubblorna vilket ger ett perfekt mjölkskum. Det går även bra att skumma annan typ av mjölk som havremjölk, sojamjölk etc.

Vad kostar en mjölkskummare?

En mjölkskummare kan kosta allt från några hundra kronor upp till strax öve tusen kronor. Det beror helt på vad det är fö typ av mjölkskummare  samt hur avancerad den ska vara. Priset styrs ofta av fabrikat, kapacitet och funktioner. Sen beror det också på om du ska ha en elektriskt eller manuell mjölkskummare, dem två varianterna skiljer sig rejält i pris.

Källor

Professionella och objektiva tester av mjölkskummare finns det väldigt få utav. Vi har i våra eftersökningar använt oss av flertalet olika källor kopplade till konsumenter, förutom dessa tester.

Prisjakt & Pricerunner
Dessa sajter är Sveriges två största sajter när det kommer till prisjämförelser och produktinformation. Här samlas tiotusentals recensioner och betyg angående produkter. Det ger en bra grund tillsammans med flera stora e-handlares samlade recensioner kring produkterna. 

Amazon
Världens idag absolut största e-handelsplats med tillgänglighet sedan 2020 även i Sverige. Detta gör det till en väldigt intressant källa att hämta recensioner och omdömen då de samlar idag in miljontals omdömen om produkter.

Konsumentomdömen 2021
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.