Kylryggsäck

- Bäst i test

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Muurikka Kyl-ryggsäck

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Vilken är den bästa kylryggsäcken

När sommarens aktiviteter smyger igång då brukar den klassiska kylboxen eller kylväskan dyka upp ute bland picknick filtarna eller på stranden. Dock brukar varken den klassiska hårda kylboxen eller mjuka kylväskan som man slänger över ena axeln vara speciellt optimal att promenera med. Då har vi istället hittat en ny favoritpryl hos oss på Prylkollen, nämligen en kylryggsäck!

Alla som skall ut på en picknick eller en härlig grillkväll i naturen har stött på utmaningen att få med sig kylvarorna. Kanske har du köpt en lite pirra för att transportera den hårda kylväskan med, men den brukar fungera sådär på skogsstigar bland rötter. Eller så har du kanske tagit den där kylväskan som man hänger på ena axeln och gått vikt åt andra hållet hela vägen pga ojämnheten i viktfördelningen. Nu slipper du alla dessa bekymmer om du har kommit på att det finns kylryggsäckar.

Kylryggsäcken fungerar precis på samma sätt som en kylväska, optimerad för att vandra längre sträckor med och ändå ha kall dryck eller mat när du kommer fram. En kylryggsäck klarar av att hålla kylan under flera timmar, utan risk för läckage. Vi på Prylkollen.se har därför skannat marknaden efter den bästa kylryggsäcken som vi kunnat hitta åt er!

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ PRYLKOLLEN
Prylkollen är skapad för att hjälpa dig som konsument att ta välgrundade beslut vid inköp av produkter. Vårt mål är helt enkelt att ge dig bästa möjliga produkt. Våra betygsättningar och analyser är alltid objektivt styrda och vi tar inte emot några gåvor eller ersättningar för att betygsätta produkterna. 
Alla åsikter Prylkollen och våra skribenter ger är subjektiva och det är inte säkert att du håller med. Prylkollen.se är en kostnadsfri plattform för dig som besökare och finansieras istället genom samarbetslänkar till våra partners. Du som besökare påverkas inte av dessa länkarna.

Så valde vi ut bästa kylryggsäcken


Kylryggsäck är en pryl som ännu inte riktigt har slagit igenom helt och hållet på marknaden, vilket märks inte minst kring recensioner, omdömen och tester. Det finns i skrivande stund inga objektiva tester på kylryggsäckar på marknaden. Vi har därför tagit fram en egen sortering för att hitta marknaden bästa kylryggsäck.

Hållbarhet

När det kommer till en kylryggsäck är det absolut viktigaste hur den klarar av att hålla kylan, samt hur länge som den klarar detta.

Funktionalitet

Packningen är också en viktigt del, det blir alltid mer mat & dryck än man tänkt sig när det är dags för utflykt. Därför är det viktigt att det finns generöst med utrymme i kylryggsäcken och smarta sätt att packa så mycket som möjligt i den.

Design

En kylryggsäck skall självklart ha en estetiskt tilltalande design. Det finns gott om snygga kylryggsäckar på marknaden och troligtvis något för alla smaker. Men detta kriterium fokuserar både kring det som tilltalar oss utseendemässigt, men också om det finns smarta detaljer i designen för funktionalitet.

Med ovan kriterier som utgångspunkt har vi sökt igenom otaligt många webbplatser och produktspecifikationer för att få fram våra tre favoriter på marknaden.

Innehållsförteckning

Muurikka Kyl-ryggsäck

Pris Muurikka Kyl-ryggsäck

Denna kylryggsäck från Muurikka är både hållbar och stilren. Den passar lika bra för långa skogspromenader som en picknick i parken, mitt i city. Ryggsäcken är gjord i materialet polyester och rymmer 18,9 liter totalt.

Ryggsäcken är byggd på ett ergonomiskt sätt som gör den väldigt behaglig att bära, vilket inte minst omdömen & recensioner online avslöjar. De flesta lyfter fram den som ett perfekt alternativ till den tunga & hårda kylväskan. Den är byggd för att kunna hålla kyla i upp till 12 timmar, vilket gör att du med enkelhet kan ha med den & dina kylvaror under en hel dag.
Den har dessutom en smart funktion som gör att den inte bara kan hantera kylvaror. Har du varm soppa eller varmt kaffe med istället, då kan den hjälpa till att behålla värmen istället.

Sett till pris, design, hållbarhet och ergonomi är detta utan tvekan den bästa kylryggsäcken på marknaden.

Sagaform City Kylryggsäck 21 L Grå

Pris Sagaform City Kylryggsäck 21 L Grå

Det kända skandinaviska design varumärket Sagaform har här tagit fram en av de snyggaste kylryggsäckarna på marknaden. De kallar den City Kylryggsäck 21 L, anpassad för trevliga picknickar i parken i city. Ryggsäcken finns i tre snygga designer, grå, linne & svart/guld. Detta är överlägset den stilrenaste kylryggsäcken som vi kunnat hitta på marknaden.

I denna kylryggsäck får du en stor och rymlig ryggsäck med smarta fickor och snygg design. Ryggsäcken har ett totalt utrymme på 21L som fördelas på flertalet smarta fack & fickor. Detta är verkligen kylryggsäcken för dig som inte vill slänga ned allting i en och samma ficka.
Ryggsäcken har förutom det stora facket även två ytterfack och två nätfack på sidorna av den för att kunna bära med termos och liknande. Inuti det stora facket har du även en resårrem längs ena sidan, som är perfekt för att hålla en flaska upprätt i ryggsäcken.

De extra vadderade axelremmarna och längs ryggen gör att ryggsäcken är bekväm och skön att bära med sig, även om den är välfylld.

Kostnadsmässigt är det ett extremt bra pris för denna kylryggsäck. Du får både en snygg ryggsäck som inte direkt avslöjar att det är en kylväska.

Kylryggsäck 30 liter, Svart

Pris Kylryggsäck 30 liter, Svart

Den största kylryggsäcken på marknaden som vi kunde hitta med plats för hela 30 liter. Ryggsäcken har en smart fördelning av fack och fickor för att kunna maximera kapaciteten. Förutom ett stort kylfack där du kan förvara mat eller dryck, har du två ytterfack och två stycken nätfack längst sidorna. Du får därmed utan problem med dig både matvaror, kall dryck, varm dryck, bestick, tallrikar och servetter. Allt du kan tänkas behöva för en lyckad picknick.

Ryggsäcken har uteslutande fått goda recensioner och omdömen från kunderna. Där dess smarta fack och goda hållbarhet kring kylan ofta lyfts fram. Detta är som sagt en större variant på kylryggsäck än de andra vi valt att lyfta fram i denna guide. Den tappar lite också rent designmässigt i jämförelse med de övriga två. Men kompenserar det mycket väl genom dess funktioner och användarvänlighet.

Att tänka på när du köper kylryggsäck

En kylryggsäck är troligtvis i nästan alla lägen en god investering. Den är enkel att använda och oavsett om det är picknick med familjen, eller ölkväll i parken med polarna. Den brukar alltid komma till användning under de varmare månaderna på året. Men är du noggrann i ditt köp tycker vi att det kan vara värt att titta extra på nedan delar om du skall köpa dig en kylryggsäck.

Användningsområde

Detta är den första frågan du bör ställa dig och som du troligtvis redan har svar på, när är det du tänker att du skall använda en kylryggsäck?
En kylryggsäck är oerhört smidig om du skall transportera dig, som exempelvis en skogspromenad eller en cykelrunda. Men har du tänkt att hålla drycken kall på altanen bara, då är troligtvis en kylbox ett mer kostnadseffektivt alternativ. Då kylryggsäcken är något mer kostsam än en enkel kylväska eller kylbox är det bra att tänka till att den framförallt gör nytta vid transporter.

Design och funktionalitet

För att spinna vidare lite på ovan punkt kring användningsområdet så bör du se över packningsytan i väskan. Se över vilken typ av mat eller dryck som du brukar ha med dig, samt andra saker som du brukar ha med dig. Exempel på det kan vara att du vill slippa ha med flera väskor, då är det smidigt med fack på utsidan av väskan. Där kan du då lägga bestick, servetter och tallrikar. Eller att du vill ha med dig varmt kaffe i en termos, som du ogärna lägger i kylryggsäcken, den kan då behöva ett sidofack av ryggsäcken då.

Material & volym

Materialet i kylryggsäcken kan avslöja en hel del om hur länge som den kommer att hålla. Om du vet exempelvis att den kommer använda ute i skogen väldigt mycket på blött underlag, då kan det vara en fördel om delar av den är gummibeklädd. Gummit stöter bättre bort fukten än tyget gör.
Volymen avslöjar en del om hur mycket du kommer kunna packa i din ryggsäck. Det är dock inte en uteslutande faktor, se till att se över funktionaliteten också. Volymen har en tendens att ljuga ibland om inte möjligheten att packa ryggsäcken smart finns.

FAQ

Vanliga frågor om kylryggsäck.

Hur fungerar en kylryggsäck?

En kylväska fungerar på sådant sätt att insidan av väskan är försedd med temperaturisolerande egenskap som behåller kylan. Den är avsedd för att under kortare stunder (läs ett par timmar) hålla matvaror eller dryck nedkylda, helst i samma temperatur som ett kylskåp.

Hur länge håller maten i en kylryggsäck?

En någorlunda fylld kylryggsäck med ett par kylklampar i kan hålla temperaturen nere mellan 4-6 timmar beroende på förutsättningarna. Vädret och hur mycket sol som den utsätts för spelar till viss del in, samt hur ofta som du öppnar väskan och släpper ut kylan. Viktigt att tänka på är också om du skall förvara mat under rötmånaden (som oftast inträffar under semestertider i Sverige). Då är rekommendationerna att du bör äta maten med god marginal innan den hinner tappa i kyla. Annars riskerar du att åka på magsjuka eller diarré.

Hur kallt är det i en kylryggsäck?

Kylan i en kylryggsäck bör ligga på mellan 5-12 grader Celsius. Ungefär samma nivå som i ett kylskåp. Det är självklart mycket svårare att behålla kylan i en kylryggsäck, vilket gör att en normal temperatur i en kylryggsäck bör ligga någonstans kring 10 grader.

Var i en kylryggsäck gör kylklampar störst nytta?

Kylklamparna bör placeras i botten och i toppen av kylryggsäcken för att göra störst nytta. Varm luft stiger och därför är det viktigt att du även placerar kylklampar ovanpå varorna i ryggsäcken för att kunna behålla kylan bästa sätt.

 

Källor

Professionella och objektiva tester av lära gå skor finns det väldigt få utav. Vi har i våra eftersökningar använt oss av flertalet olika källor kopplade till konsumenter.

Konsumentomdömen 2021
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.