Kroppstrimmer

- Bäst i test

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Remington G5000 – G5 Graphite Series

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa kroppstrimmer

Modet kring att ha hår på kroppen och kring underlivet går snabbt fram och tillbaks. Är det inne nu eller är det ute? Det är nog fortsatt en fråga som splittrar väldigt många. Men en sak är säker, skall du inte ha hår på kroppen bör du använda dig av en kroppstrimmer för att avlägsna det. En kroppstrimmer är anpassad för att kunna ta bort hårstrån hela vägen ned till roten, eller behålla en längd om du önskar behålla en viss behåring.

Det finns naturligtvis hygieniska skäl för att använda en dedikerad kroppstrimmer, snarare än hårtrimmer eller skäggtrimmer. Kroppstrimmer finns i alla olika storlekar utrustade med olika egenskaper. En del är lite kraftigare och speciellt avsedda för att klara av att avlägsna alla typer av hårstrån. Andra är mindre och lättare att manövrera i svåråtkomliga områden.

Därför har vi därför samlat kroppstrimmer i olika prisklasser som kommit ut som bäst i test. All information och testresultat är hämtat från varierande källor som ni kan läsa mer om längst ned på sidan.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ PRYLKOLLEN
Prylkollen är skapad för att hjälpa dig som konsument att ta välgrundade beslut vid inköp av produkter. Vårt mål är helt enkelt att ge dig bästa möjliga underlag när du letar efter en produkt. Alla åsikter Prylkollen.se och våra skribenter ger är subjektiva och det är inte säkert att du håller med. Innehållet på Prylkollen.se är kostnadsfritt för dig som läsare, istället får vi ersättning genom bl.a. affiliatesamarbeten. Det innebär att vi kan erhålla en finansiell ersättning om ni köper produkter genom våra länkar. Ersättningen betalas av webbutiken och du som besökare påverkas ej av detta.

Så valde vi ut bästa kroppstrimmer

Kroppstrimmer har blivit mer och mer en populär produkt, framförallt har den vuxit bland män de senaste decenniet. Då många unga män idag väljer att avlägsna håret på många delar av kroppen. Bland annat ryggen, bröstet, magen och kring underlivet. När vi valde ut den bästa kroppstrimmern på marknaden har vi haft detta i åtanke. Det har tillsammans med objektiva tester och kundomdömen resulterat i de kroppstrimmer som vi längre upp på sidan har presenterat. 

Utmaningen med omdömen som är lämnade av konsumenter är att det finns en känsla att man vill rättfärdiga sitt personliga inköp. Samt att konsumenter vanligtvis är mer benägna att rapportera felaktigheter på produkter, snarare än fördelarna. Å andra sidan är det också en av de positiva delarna med konsumenters omdömen. Det ger en tydliga besked om produktens kvalité över tid och eventuella gemensamma problem som inte dyker upp under ett test. Med ett tillräckligt stort underlag anser vi att det finns slutsatser att dra av lämnade betyg och recensioner, tillsammans med eventuella tester. 

Vårt mål i slutändan är alltid att vägleda er till rätt produkter och ge de bästa rekommendationerna inför era eventuella inköp. 

Innehållsförteckning

Remington G5000 - G5 Graphite Series

Pris Remington G5000 - G5 Graphite Series

Den multifunktionella G5000 från Remington ger dig oändliga möjligheter när det kommer till både bodygrooming, och annan typ av rakning. Den har en imponerande batteritid på 90 minuter, vilket betyder att du aldrig behöver stressa igenom din rakning. Även om du skulle köra från topp till tå! Uppladdningstiden från urladdad till fulladdad ligger på ca fyra timmar, innan den är redo att köras ytterligare 90 minuter. Med en tydlig LCD-display som visar batteritiden får du också full koll på din trimmer.

Remington G5000 – G5 Graphite Serie är framtagen som ett multifunktionell rakapparat, med dess nio justerbara tillbehör. Det gör den inte bara till den perfekta kroppstrimmern, utan du får också en nästrimmer, skäggtrimmer, hårtrimmer, polisongtrimmer och mer därtill.

Trimmern är vattentät, vilket är perfekt för dig som vill kunna göra din bodygrooming i duschen. Samt att det underlättar vid rengöringen av kroppstrimmern, bara lägga den under rinnande vatten i handfatet.

Till denna får du också en tillhörande förvaringsväska, vilket gör att du enkelt och smidigt kan ta med den och dess tillbehör på eventuella resor.

Priset för Remington G5000 – G5 Graphite Series är extremt överkomligt med tanke på alla dess användningsområden. Den är som sagt inte bara en väldigt bra kroppstrimmer, utan mycket mer.

Philips OneBlade Pro Face and Body

Pris Philips OneBlade Pro Face and Body

Philips med sin revolutionerande OneBlade teknik perfekt utformat för rakning och body grooming. I Philips OneBlade Pro Face and Body hittar du en perfekt kroppstrimmer som gör det enkelt för dig att hålla kroppshåret i trim. Förutom enkelheten i trimmern att använda är den väldigt skonsam mot din hud, vilket gör den passande för alla kroppsdelar. Den är utrustad med en beläggning och rundade kanter runt skär elementen, vilket förstärker känslan av att bladet glider fram på kroppen.

Det som verkligen förstärker enkelheten i att använda Philips OneBlade Pro Face and Body är hur den följer kroppen. Det dubbelsidiga och relativt lilla rakhuvudet gör att du kommer åt på alla de svåråtkomliga ställen utan några större problem. Med det dubbelsidiga bladet kan du snygga till kanterna och skapa rena former genom att flytta bladet i valfri riktning.

Batteritiden ligger på imponerande 120 minuter med bara en timmes uppladdning i den medföljande laddningsstationen. Trimmern är även utrustad med en tydlig LCD-display där batteriindikatorn sitter.

OneBlade Pro Face and Body är vattentät och fungerar lika bra att köra på våt som torr hud. Det gör det enkelt för dig att genomföra din trimning i duschen, samt för att rengöra din kroppstrimmer.

Philips Series 3000 Bodygroomer

Pris Philips Series 3000 Bodygroomer

I Philips Series 3000 Bodygroomer får du en effektiv kroppstrimmer som gör jobbet. Utan några större extra funktioner och verktyg får du en trimmer som är skapad för att skydda även känsliga områden på kroppen. Dess rundade kanter och allergivänliga skärblad är det som verkligen sticker ut. Det gör att den glider fram på kroppen utan att irritera huden när den avlägsnar kroppshåret. Trimmern är liten och lätt, medan dess välformade design känns naturlig i handen.

Är du ute efter en trimmer som är skapad endast för kroppen och håller en rimlig kostnadsnivå, då kan Philips Series 3000 Bodygroomer verkligen vara något för dig. Med en rimlig prislapp som inte heller kompromissar med skonsamheten, gör detta till en riktigt bra investering. Den är vattentålig och går lika bra att använda i duschen som utanför på torr hud.

Batteritiden ligger på 50 minuter med en uppladdningstid på ca 8 timmar. Den långa uppladdningstiden är en av väldigt få delar som är mindre negativt med denna kroppstrimmer. Dock är det sällan ett problem då den med enkelhet kan laddas upp under natten efter användning.

En del kan ifrågasätta att den endast är skapad för att vara en kroppstrimmer och inte kan användas för skägg eller annan hårväxt. Det är en personlig uppfattning beroende på vart du skall använda din kroppstrimmer. Men du behöver innan du köper en kroppstrimmer fråga dig själv om du vill ha använda samma trimmer för ditt underliv och din skäggväxt.

Att tänka på när du köper kroppstrimmer

Är du less på kroppsbehåringen, eller kanske använder du idag en rakhyvel för att bli av med håret på kroppen? Att göra en investering i en kroppstrimmer kommer knappast göra dig besviken om du idag använder en rakhyvel för att göra arbetet.

När det kommer till att göra sig av med hår på kroppen finns det idag flertalet olika uttryck, intimrakning, body grooming och hårborttagning. Principen för alla dessa är densamma och en kroppstrimmer är en utmärkt produkt för att få jobbet gjort.
Kroppstrimmer har blivit allt mer populärt bland både män och kvinnor. Många kvinnor använder idag också en epilator för att trimma kroppsbehåringen, framförallt kring bikinilinjen. En kroppstrimmer till skillnad från en epilator rycker inte hårstrån, utan klipper/kapar av dem. En kroppstrimmer upplevs därför oftast som ett mer skonsamt sätt att hålla din kroppsbehåring i trim.

Användningsområde

Bra att tänka på innan du köper en kroppstrimmer, är till vilken nytta den skall tillföra. Vilka behov har du av din kroppstrimmer. Hur ofta tror du att du kommer att behöva den? Det styr mycket vilken typ av trimmer som du bör köpa. Använder du din kroppstrimmer dagligen kan det vara värt att lägga lite extra pengar på den för att få en längre hållbarhet och fler funktioner. Är behovet av användningen inte speciellt stort kan en enklare och billigare variant vara mer behövligt för dig.

Vattentät

Föredrar du dig att raka dig i duschen? Då kan det vara värt att köpa en kroppstrimmer som tål vatten. Många föredrar att raka sig i duschen, både när det kommer till kroppsbehåring och ansiktsbehåring. Då är det bra att dubbelkolla att din kroppstrimmer är vattentålig och klarar av att genomföra trimningen i duschen.

Att raka kroppen när du duschar har inte bara fördelen av att du avlägsnar allt hår på en gång slipper städningen efteråt. Hårstråna blir också mjukare när de blir fuktiga och kan därför förenkla processen när avlägsnar dem.

Tål din kroppstrimmer inte vatten kan du även ta en dusch innan du rakar dig för att hårstråna skall bli mjukare.

Användarvänlighet

En kroppstrimmer kan vanligtvis användas för hela kroppen, bortsett från ansikte och håret Där rekommenderas det snarare att du använder en skäggtrimmer och en hårtrimmer, som är mer anpassade för de kroppsdelarna. Men övriga kroppen kan en kroppstrimmer se till att göra arbetet. Därför är det bra att tänka på hur den skall användas innan du köper en kroppstrimmer. Det kan exempelvis vara så att du önskar att använda den kring dina intima delar. En rekommendation då kan vara att ha en kroppstrimmer som inte har ett för stort rakhuvud, det kan då bli svårt att komma åt ordentligt. En kroppstrimmer som har möjlighet att anpassa hastigheten är också en smidig funktion när du behöver komma åt på mer intima områden.

Batteri

Batteritiden på trimmers är alltid en viktig faktor, speciellt kroppstrimmers. Att raka delar av kroppen kan vara extremt besvärligt om trimmern måste vara inkopplad med sladd i uttaget. Flexibiliteten blir inte lika hög och du kommer bli väldigt begränsad i användningen av din kroppstrimmer.

Kroppstrimmer finns att köpa både med inbyggt uppladdningsbart batteri och som har en aktiv användningstid på ca 45 – 120 min. Det finns också en del mindre och billigare varianter där du köper externa batterier, t.ex. AAA-batterier som den då går på. Använder du din kroppstrimmer i relativt hög utsträckning är ett uppladdningsbart batteri att rekommendera. Både för att ha större kontroll över återstående batteritid, då de vanligtvis har batteriindikator. Samt flexibiliteten att själv kunna ladda batterierna i din kroppstrimmer.

 

FAQ

Samling av vanliga frågor och svar om kroppstrimmer. 

Kan jag använda en skäggtrimmer för kroppshår?

Har du lite längre hår på kroppen kan du säkert använda en skäggtrimmer för att trimma ned håret. Men en skäggtrimmer är främst skapad för att underhålla skägg och kan därför inte riktigt utföra jobbet på rätt sätt. En kroppstrimmer eller epilator är alltid att rekommendera vid grooming. 

Hur trimmar jag könshåren? 

Det finns flertalet sätt att göra sin intimrakning och därmed avlägsna könshåren. Bland både män och kvinnor är det populärt idag att trimma könshåren runt underlivet. Det kan göras med rakhyvel, epilator, rakapparat eller en kroppstrimmer. Att göra det med rakhyvel innebär alltid en risk för att skära sig, därför är oftast en trimmer ett bättre alternativ. En epilator är vanligt att använda bland kvinnor för att avlägsna hår på benen. Det finns många som även använder det kring underlivet, men i och med att det rycker hår så kan det upplevas mer smärtsamt. 

Vad är det bästa sättet att raka eller trimma mitt kroppshår?

Oavsett vilken kroppsdel som det har blivit dags att raka, bröstet, armhålorna eller kanske dags att ta itu med de där ljumskarna. Då är duschen en väldigt effektivt plats att genomföra din trimning på. Hårstråna blir mjukare av vattnet och du kommer direkt att tvätta bort allt hår som du rakat av. Irritationen gentemot huden kan många gånger uppfattas som mindre också när du gör det i duschen. Framförallt när det gäller känsliga områden, där det krävs att du är långsam, försiktig och stadig på handen. 

Har du en vattentät kroppstrimmer eller rakapparat, var inte blyg för att använda rakkräm, den kan hjälpa dig att glida igenom håret lättare. 

 

Källor

Professionella och objektiva tester av kroppstrimmers är idag relativt få. Därför har vi i våra eftersökningar använt oss av flertalet olika källor kopplade till konsumenter, förutom dessa tester.

Test kroppstrimmer – gq-magazine.co.uk – 2021
Tidningen GQ Magazine har i juni 2021 genomfört sitt beprövade test kring de bästa kroppshår trimmarna för att städa upp bröstet, benen och allt däremellan.
Läs mer om testet.

Test av Philips Series 3000 Bodygroomer av t3.com 
Läs mer om det här

Prisjakt & Pricerunner
Dessa sajter är Sveriges två största sajter när det kommer till prisjämförelser och produktinformation. Här samlas tiotusentals recensioner och betyg angående produkter. Det ger en bra grund tillsammans med flera stora e-handlares samlade recensioner kring produkterna. 

Amazon
Världens idag absolut största e-handelsplats med tillgänglighet sedan 2020 även i Sverige. Detta gör det till en väldigt intressant källa att hämta recensioner och omdömen då de samlar idag in miljontals omdömen om produkter. 

Konsumentomdömen 2021
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.