PIRRA

Marknadens bästa PIRRA

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

BÄSTA PIRRA

Är du trött på att bära tunga saker med händerna eller börjar din kropp att säga ifrån om att det är dags att införskaffa ett hjälpmedel? Då är en pirra det ultimata redskapet som kommer göra det enklare och mer skonsamt för din kropp att ta hand om hushållssysslor och i synnerhet att flytta på saker. Pirra eller som den också kallas säckkärra är en mångsidig produkt som är otroligt användbar för dig som husägare. Vi vet nog alla som har hus att det titt och tätt är saker som ska flyttas och det innebär såklart en belastning för dig som husägare. Det kan exempelvis röra sig om att vinterdäcken ska in i förrådet, den nya införskaffade diskmaskinen ska transporteras in i köket från bilen, krukorna på altanen ska flyttas när vintern börjar smyga sig på, ni förstår. Med hjälp av en pirra så blir det betydligt mycket enklare att transportera och flytta saker i ditt hem, du låter nämligen pirran göra det slitsamma arbetet vilket innebär att det blir en lättare och snabbare process för dig.

Det finns idag många olika varianter av pirror på marknaden, dock kan det vara svårt bara sett till utseendet att skilja dem åt men tanke på att det flesta är konstruerade på samma sätt. Men trots utseendet så finns där många olikheter som kan vara bra för dig som husägare att känna till innan du inhandlar produkten. En pirra är tillverkad och skapad för att underlätta tunga lyft och transporter för dig som husägare. Har du ingen pirra idag så kan vi garantera att det kommer bli en av dina viktigaste och mest användbara produkter i framtiden. De flesta som är husägare och som har en pirra menar nämligen på att dem aldrig skulle kunna leva utan en. Du kan nämligen i princip transportera vad som helst på en pirra, allt från småprylar till stora och tunga saker som bord, sängar och kylmaskiner.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA PIRRA

När vi tittat och kartlagt vilken den bästa pirran på marknaden är så har vi genomgått omdömen, kundrecensioner samt läst på om de olika tillverkarna inom området. Vad vi kunnat se så finns det i dagsläget inget objektivt och professionellt test som gjorts på pirror och av den anledningen så har vi inte kunnat ha med den faktorn i vår bedömning. Man kunde ganska snabbt konstatera det fanns ett par tillverkare som stack ut på marknaden sett till marknadsandelar, utbud och kundnöjdhet. Baserat på detta så fall det sig ganska naturligt vilka pirror som av allmänheten och sett till marknadsutbudet är de bästa marknaden.

En pirra, eller säckkärra är en produkt som mer går under kategorin “need to have” för alla oss husägare. Det är inget estetiskt vackert som får dig hem att blomma, men när det väl är dags att flytta och transportera tunga och otympliga saker är den många gånger räddaren i nöden. Av den anledningen så är det att rekommendera att redan från början införskaffa en pirra som håller god kvalitet och som kommer kunna följa dig många många år framöver.

När vi valt ut den bästa pirran så har vi tittat lite extra noga på följande som ofta är betydelsefulla för dig som konsument när det kommer till detta redskap.

Hållbarhet – En säckkärra behöver vara tillverkad av hållbara och slitstarka material då den utsätts för höga belastningar. Det ska vara en produkt med lång livslängd och du ska helst endast behöva inhandla den en gång.

Lastförmåga – Lastförmågan är givetvis avgörande när du köper en pirra. Den ska klara av tunga lyft och transporter utan att komma till skada. Därför är det viktigt att produkten har bra lastförmåga annars kommer den tillslut ge vika och således gå sönder.

Pris – Pris i kombination med vad man får när man väger in ovanstående delar i produkten är givetvis en intressant parameter. Betala dock hellre några hundralappar extra för att få bättre kvalitet och hållbarhet i produkten, det kommer löna sig på sikt.

BÄST I TEST!

pirra bäst i test

HÖRBY BRUK P4 PFG​

Specifikation
 • Lastkapacitet: 250kg​
 • Typ av däck: Punkteringsfri
 • Lastplattform bredd: 370mm
 • Lastplattform längd: 500mm
 • Vikt: 13 kg

UTMÄRKT VAL!

bästa pirra

MAGASINKÄRRA HÖRBY BRUK L3​

Specifikation
 • Lastkapacitet: 175kg​
 • Typ av däck: Luftgummihjul
 • Lastplattforrm bredd: 350mm​
 • Lastplattform längd: 375mm​
 • Vikt: 10kg

UTMÄRKT VAL!

PIRRA

MAGASINKÄRRA IRONSIDE 100735

Specifikation
 • Lastkapacitet: 200kg​
 • Typ av däck: Punkteringsfri​
 • Lastplattforrm bredd: 480mm​
 • Lastplattform längd: 360mm​
 • Vikt: 9,6kg

BÄSTA HOPPFÄLLBARA

HOPFÄLLBAR MAGASINKÄRRA IRONSIDE 197000​

Specifikation
 • Lastkapacitet: 90kg​
 • Typ av däck: Plast​
 • Typ av kärra: Hopfällbar​
 • Lastplattforrm bredd: 480mm​
 • Lastplattform längd: 240mm​
 • Vikt: 4,6kg​

KÖPGUIDE PIRRA

Trots att utseendet är väldigt lika pirror emellan så skiljer de sig faktiskt många gånger från varandra. Det finns idag säckkärror som är framtagna för specifika användningsområden samt som klarar av olika typer av belastningar. Vissa är bättre lämpade för hemmabruk medans vissa andra är tillverkade för ett mer professionellt bruk som t ex på ett lager eller på en verkstad. Därför finns det ett par saker som du bör tänka på och känna till innan du inhandlar en pirra. Vi har nedan listat några av de mest väsentliga delar som vi tycker du bör läsa på om innan du genomför ditt köp. Detta för att ge dig själv rätt beslutsunderlag och så att du säkerställer att produkten kommer leva upp till dina förväntningar.

Handtag
Handtagen kan spela en avgörande roll om du kommer att trivas med din pirra eller inte. Det har också stor inverkan på enkelheten i produkten och att du med minsta möjliga ansträngning ska kunna rulla din kärra. Staplar du exempelvis flyttlådor på din pirra så kommer ett så kallat “p-handtag” eller liknande handtag som sticker ut att ge dig en mer bekymmersfri gång då knäna inte kommer att störa i lasten. Ett centrerat handtag gör det lättare för dig att få kontroll över lasten. Då kan du få upp pirran till ett rullande läge enklare genom att hålla en hand på lasten och en hand på handtaget. Med detta sagt så finns det en anledning till varför handtagen ser olika ut och sitter olika på säckkärror.

Hjul
När vi lastar tung så ställer det också krav på att hjulen är bra konstruerade och håller bra kvalitet. Annars är risken stor för att hjulen kan bli skeva och att däcken blir punkterade om vi råkar köra på något vasst föremål. Det finns idag många olika däck och hjul lösningar till pirror och det kan vara bra för dig som konsument att känna till. En del däck är så kallade punkteringsfria vilket innebär att dem inte kan råka ut för en punktering vilket annars kan vara förekommande. Beroende på hur och var du ska använda din pirra så rekommenderar vi att du ser över kvaliteten på däcken och gör ditt val utifrån tänkt användningsområde. Vid tunga transporter på exempelvis grusade vägar så är det att föredra en pirra som innehar punkteringsfria däck. Det är sällan kul att behöva avbryta sitt projekt för att man råkat ut för en punktering och ännu tråkigare är det att behöva lägga tid och pengar på att laga det.

Fabrikat
Som vi varit inne och nosat på tidigare så finns det många olika fabrikat som idag tillhandahåller säckkärror. Vissa av dessa tillverkare har varit med länge samt står för en överhängande andel av marknaden sett till försäljning, kunder och omdömen, Väljer du att köpa en pirra från en välrenommerad och välkänd tillverkare så får du en produkt som har god kvalitet och som troligtvis kommer att hålla i decennier framöver. Väljer du att gå på en billigare produkt från en mindre känd fabrikant så är risken stor att din produkt inte kommer att hålla lika länge. Det är åtminstone den uppfattningen vi fått när vi tagit del och kartlagt marknaden och utbudet sett till den här produkten.

Pirra, maskinkärra, säckkärra – Kärt barn har många namn
Ja vad heter det egentligen? Det finns idag många olika benämningar av produkten som florerar på marknaden. Men låt dig inte luras eller bli allt för snurrig för det olika namnen. Pirra, säckkärra och magasinkärra är tre vanligt förekommande begrepp som används av gemene man när det kommer till produkten. Det syftar alltså på samma typ av produkt trots att orden kan göra intryck av annat.

Hopfällbar säckkärra
För din vetskap så finns det även varianter av säckkärror/pirror som är hopfällbara och således väldigt praktisk om du tycker att den vanliga modellen tar upp för mycket plats. Det kan också vara så att du inte använder din pirra allt för ofta och då kan det vara smidigt att enkelt kunna vika ihop den efter användning. Vi har i denna guide delat med oss av en köpvärd och praktiskt hopfällbar säckkärra som du kan läsa mer om ovan.

FAQ

Här har vi sammanställt frågor och svar som ofta ställs kring pirror.

Vad är en Pirra?

Det är typ av L-formad kärra med två hjul och en kastkniv i fronten som används för flytt av mindre gods, paket, bagage, maskiner och andra produkter. En pirra är ett annat ord för säckkärra eller magasinkärra som också är vanligt förekommande benämningar av produkten.

Vad kostar en pirra?

Priset varierar naturligtvis beroende på kvalitet, tillverkare och storlek. Det finns pirror för olika typer av användningsområden som också har olika lastförmågor. Men generellt sett så kostar det mellan 1000-2000 kr att köpa en bra säckkärra.

Vad kan man flytta med en pirra?

Du kan i princip flytta vad som helst, allt från flyttkartonger, redskap, möbler, paket till tunga hushållsmaskiner. Med hjälp av spännband så blir användningsområdet många gånger större då det gör det möjligt att även flytta volymmässigt stora saker som därmed behövs surras fast.

Källa

Professionella och objektiva tester av pirror på marknaden var i detta läget i stort sett obefintligt. Utbudet av tillräckligt underlag för kundrecensioner var inte heller tillräckligt stort för att vi skulle kunna få oss en bra uppfattning om produktens kvalité. Därför har vi valt med denna produkt att skapa oss en helt egen uppfattning kring produkten. Den är baserad på hundratals recensioner och en gedigen research av produkternas specifikationer och övrig information från tillverkaren.