BASKETKORG

Marknadens bästa BASKETKORG

HÖGSTA KUNDBETYG
REKOMMENDERAD AV EXPERTER
BÄST PRIS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Home » Träning & Fritid » BASKETKORG

BÄSTA BASKETKORG

En basketkorg kan skänka glädje för hela familjen och bli en perfekt familjeaktivitet, eller ett utmärkt sätt för barnen att leka med kompisarna. Men det finns ett stort antal olika typer av basketkorgar ute på marknaden. Allt ifrån basketkorgarna med en enkel plywoodskiva, till små basketkorgar som går att använda inomhus eller den mer avancerade basketkorgen. Det finns idag till och med basketkorgar som är portabla och som har hjul under plattan.

Denna gång har vi på Prylkollen.se tagit fram de bästa basketkorgarna som vi kan hitta på marknaden, för olika typer av syften. Både för den mer avancerade som vill ha en robust och dunkbar basketkorg, till den enklare och mer kostnadseffektiva. Nedan har vi sammanställt topp 5 bästa basketkorgar enligt oss.

SÅ VALDE VI UT BÄSTA BASKETKORG

När det kommer till basketkorgar finns det en för alla smaker på marknaden. Portabla och justerbara, nedgrävbara, små, stora, dunkbara och en hel del andra egenskaper. En basketkorg kan användas på ett flertal olika sätt också. Den kan användas inomhus, utomhus, fästas på väggen eller vara fristående. Vi har därför valt att ta ut 5 basketkorgar
som tillsammans sammanfattar de olika egenskaperna. De bästa basketkorgarna för den som vill ha en mer avancerad basketkorg, men också den kostnadseffektivare och enklare.

När vi valde ut basketkorgarna har vi tittat på hur de kan användas. Dvs förutom dess individuella egenskaper, så har vi även tittat på hur stor möjlighet människor har att köpa och använda den. De fristående basketkorgarna, som inte behöver fästas på väggen har en stor fördel. Allt du behöver för en sådan basketkorg är lite platt yta, helst med asfalt som underlag. Det har de allra flesta på ett eller annat sätt runt sitt hem, oavsett om du bor i hus, radhus eller lägenhet. Är den dessutom utrustad med hjul så att du har möjlighet att rulla bort basketkorgen när du är färdig med den, är det ett stort plus.

Förutom ovan tankebanor har vi sedan valt att titta på kvalitén, beräknad hållbarhet och prissättningen av basketkorgarna. Alla dessa specifikationer har till slut lett oss fram till de bästa basketkorgarna på marknaden.

BÄSTA BASKETKORG

Basketkorg bäst i test

PORTABEL EXIT GALAXY MED DUNKRING

Specifikation

Dunkring
Portabel
5 justerbara höjder
165 kg i motvikt

BRA PRIS!

BASKETKORG CHICAGO

Specifikation

Fjädringsbar dunkring
Justerbar höjd (2,30-3,05m)
Upp till 210 kg i motvikt
Stabil och säker konstruktion

BÄSTA VÄGGHÄNGDA BASKETKORG!

Väggmonterad basketkorg bäst i test

EXIT GALAXY VÄGGMONTERAD

Specifikation

Dunkbar ring
5 justerbara höjder
Väggmonterad
Robust och hög kvalité

FÖR DE YNGRE PROFFSEN!

MY HOOD - BASKETKORG - FAMILY

Specifikation

Stabil stomme (45x45mm)
Snygg design
Justerbar höjd (200-260cm)
Mycket för pengarna

BÄST PRIS!

Billig basketkorg

BASKETKORG MY HOOD

Specifikation

Snygg design
Stabil väggmontering
Lågt pris

KÖPGUIDE BASKETKORG

När vi har sökt igenom marknaden efter basketkorgar har vi hittat en del punkter som är värt för dig som köpare att titta närmare på innan du köper din basketkorg.

Fäste eller mobil
Basketkorgar går att köpa i ett flertal olika modeller. Det går att köpa basketkorgar som fästs direkt på väggen eller garageporten, en platt yta som klarar belastningen från korgen. Basketkorgar med egen fristående stång finns också köpa, där de antingen befästs direkt i marken eller har en liggande motvikt för att hålla upp korgen. Mindre basketkorgar som hängs över dörren och som används inomhus går också att hitta.

Justerbar höjd
Har du valt att köpa en basketkorg som är mobil och har en egen stång, då kan det vara bra att känna till att det finns de som har justerbar höjd. Alla mobila basketkorgar har inte justerbar höjd, men de som har det har en stor fördel. Har du exempelvis köpt det till barnen, är det oerhört smidigt att kunna anpassa höjden på basketkorgen efter barnens ålder.

Motvikt
Mobila basketkorgar måste som sagt ha en motvikt för att hålla sig upprätt. Den motvikten kan se ut på olika sätt och ha olika kapacitet. Det vanligaste och smidigaste är en vattenfylld tank som du enkelt fyller och tömmer om du behöver flytta den. Se till att ha koll bara på vilken maxvikt som basketkorgen klarar, så att barnen inte försöker dunka eller hänga i den med för stor vikt.

Dunkbar ring
Det finns anpassade basketkorgar för den som är intresserade av att lära sig en klassisk “dunk”. Ringen på basketkorgen har en inbyggd fjädring som gör att den följer med dig i rörelsen, vilket gör den mer anpassad för att dunka.

Material & dimensioner
Dimensionerna på basketkorgen kan skilja sig och det är viktigt att se till att du tittar upp detta innan. Skall du placera den på väggen kan du titta efter bredd och höjd på bakplattan.
Är du intresserad av en mobil basket bör du se över höjden på korgen, så att den inte blir placerad för högt upp.
Basketkorgarna kommer även i ett flertal olika material. Det mest förekommande är en stålkorg och en high-density bakplatta.

FAQ

Nedan hittar du en samling av de vanligaste frågorna kring basketkorgar.

Vart kan man köpa en basketkorg?

Basketkorgarna finns tillgängliga i ett flertal fysiska affärer, exempelvis barn- och sportaffärer. Men de finns även att köpa i andra typer av affärer som tillhandahåller fritidsprodukter. Samma sak gäller om du köper basketkorg online.

Hur hög ska basketkorgen vara?

En normalhöjd för basketkorgen skall ligga på 3,05 meter från golvet eller marken upp till ringens överkant. Viktigt är därmed att du inte skall mäta från bakplattan eller nätet, utan från stålringen.

Hur stor är plattan bakom basketkorgen?

Bakplattan på basketkorgen kan skilja sig lite i storlek beroende på vilken basketkorg du tittar på. Men de flesta ute på marknaden har ett mått på ca 105 x 65 (105 cm hög & 65 cm bred).

Hur hög basketkorg barn?

De officiella basketkorgarna har ett mått från golv till ringens överkant på 3,05 meter. Skall du köpa en basketkorg för barn, rekommenderar vi att du köper en som är justerbar i höjden. På det sättet kan du hela tiden anpassa höjden efter barnets ålder och storlek. Ett bra grundmått annars är att barn upp till 10 år som spelar i basketklubb spelar med höjden 2,60 meter. Efter 10 års ålder spelar de på de 3,05 meter.

Källa

Professionella och objektiva tester av basketkorgar på marknaden var i detta läget i stort sett obefintligt. Utbudet av tillräckligt underlag för kundrecensioner var inte heller tillräckligt stort för att vi skulle kunna få oss en bra uppfattning om produktens kvalité. Därför har vi valt med denna produkt att skapa oss en helt egen uppfattning kring produkten.

Länkar till specifikationerna för produkterna:

https://www.gardenstore.se/basketkorg-portabel-exit-galaxy-med-dunkring
https://www.sporttema.se/basketkorg/basketkorg-chicago
https://www.gardenstore.se/basketkorg-exit-galaxy-vaggmonterad
https://www.gardenstore.se/stativ-my-hood-till-basketkorg-family
https://www.gardenstore.se/basketkorg-my-hood-med-boll-pro