Katt GPS

- Bäst i test

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
GPS Katt bäst i test

MiniFinder Atto GPS

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa katt gps

Vill du ha bättre koll på vart din katt är genom ett GPS halsband för katter? Det är en extremt god idé om det är så att du har en utekatt som trivs att vara ute i naturen. Att ha en katt som är utomhus skapar väldigt mycket frihet som ägare, men också en del oro. Att införskaffa en GPS för din katt i form av exempelvis ett GPS halsband kommer spara dig som ägare en hel del oro. En GPS för katt går att köpa separat från halsbandet och kan därmed fästas på det befintliga katthalsbandet. Medan en del av dem ger dig ett tillhörande halsband som är utformat att passa till GPS:en.

När det kommer till GPS för katt så finns det ett flertal olika varumärken ute på marknaden. Det skiljer en del mellan de olika GPS:erna, både när det kommer till funktioner, pris och användarvänlighet. En del har välutvecklade appar där du kan följa din katt live, medan en del GPS:er uppdateras med jämna mellanrum.

Vi har sökt igenom marknaden för att hitta den bästa GPS:en för katter och sammanställt våra favoriter bland dem här nedan. Glöm inte heller att läsa igenom vår köpguide med tips och trix vad du kan tänka på inför ditt köp av den katt GPS.

UTMÄRKT VAL!

GPS tracker katt

TK-911 Mini GPS

TOPP PRYLEN!

GPS Katt bäst i test

MiniFinder Atto GPS

BÄST PRIS!

Bästa katt GPS

Tractive GPS-tracker

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ PRYLKOLLEN
Prylkollen är skapad för att hjälpa dig som konsument att ta välgrundade beslut vid inköp av produkter. Vårt mål är helt enkelt att ge dig bästa möjliga produkt. Våra betygsättningar och analyser är alltid objektivt styrda och vi tar inte emot några gåvor eller ersättningar för att betygsätta produkterna. 
Alla åsikter Prylkollen och våra skribenter ger är subjektiva och det är inte säkert att du håller med. Prylkollen.se är en kostnadsfri plattform för dig som besökare och finansieras istället genom samarbetslänkar till våra partners. Du som besökare påverkas inte av dessa länkarna.

Så valde vi bästa katt GPS

När det kommer till att hitta rätt med den bästa GPS:en för katter så är det gamla hederliga, du får vad du betalar för ganska talande. Uttrycket syftar till att om du betalar lite pengar så får du lite funktioner och en sämre kvalitet, samt vice versa om du betalar mer pengar. Det är inte uteslutande så bland GPS:er för katter, men till stor del. Det finns ett flertal GPS:er för katt på marknaden som kostar endast någon/några hundralappar, men kvalitén är låg och funktionerna få.

När vi valt ut bästa katt GPS:en på marknaden har vi valt att titta närmare på följande delar:

  • Realtidsuppdatering – Om du kan följa din katt live, eller om GPS:en uppdateras med löpande mellanrum.
  • Batteritiden – Skall du köpa en GPS eller GPS halsband för din katt vill du inte byta batteri var och varannan dag. Därför är batteritiden en viktig funktion.
  • Abonnemang – För att kunna nyttja de flesta GPS:er för katter krävs ett abonnemang i den tillhörande appen. Vi har tittat närmare på utformningen av dessa abonnemang i form av pris och bindningstid.
  • Pris – Kostnaden för en katt GPS är relativt olika beroende på din ambitionsnivå. Men vi har valt att titta närmare på vad du för priset. Och därmed fastställa de mest prisvärda produkterna.

Läs gärna längre ned på sidan om de källor vi använt för att fastställa denna bäst i test av katt GPS.

Innehållsförteckning

Minifinder Atto GPS Tracker

GPS Katt bäst i test

Pris minifinder atto gps tracker

Katt GPS bäst i test vart Minifinder Atto GPS Tracker. GPS:en håller hög kvalité och är utrustad med flertalet viktiga funktioner för att kunna ge ägaren full koll på sin katt. Först och främst är det en liten och smidig GPS, som du enkelt trär på befintligt katthalsband. Den är helt vattentät med en IP-67 klassning som gör att den klarar alla väder.

Spårningen med Minifinder Atto är imponerande exakt och lyfts bland annat fram som en orsakerna till topp betyget i M3:s test. Spårningen är live uppdaterad, vilket gör att du som ägare har ständig koll på din katt och vart den befinner sig.
Minifinder Atto har dessutom en imponerande batteritid på upp till 480 timmar i standby läge, vilket motsvarar 20 hela dygn.

Förutom grundegenskaperna som alla förövrigt håller högsta klass, är den utrustad med flertalet smidiga funktioner. GeoFence, dvs möjligheten att rita upp ett upptagningsområde och få larm när katten går utanför finns tillgängligt. Det finns även stöd för att kommunicera med din katt genom Minifinder Atto.

Letar du marknadens bästa GPS tracker för katt, då är Minifinder Atto rätt val. Det enda negativa som går att lyfta kring produkten är kostnaden. Den är en av de dyraste på marknaden och du behöver ha ett abonnemang kopplat till detta också. Abonnemangskostnaden är rimlig och ligger på mellan 89-129 kr i månaden.

TK-911 Mini Gps Spårare

GPS tracker katt

Pris TK-911 Mini Gps Spårare

TK-911 Mini som är tillverkad av Eksit Data är en annan favorit bland GPS för katter. Detta är en mindre variant på modellen TK-909 och är framförallt framtagen för katter och mindre hundar. Den har ett nättare utseende än TK-909 och en vikt på endast 33 gram, vilket gör den perfekt för just katter.

TK-911 använder sig av Google Maps och kan genom dess app därmed erbjuda dig livespårning av din katt. Den har de nödvändiga funktioner som du kan tänkas vilja använda för att hålla koll på din katt. GeoFencing för att kunna få notiser om katten går utanför det uppsatta området, samt positions lagring.

Batteritiden på TK-911 är upp till 144 timmar, ca 5-6 dagar. Den är utrustad för att tåla fukt och en del vatten genom dess IP-65 klassning. Den tål därmed inte att under längre tid ligga i vatten, men det brukar sällan vara ett problem om du fäster den på en katt. Katter har en tendens att inte söka sig till vatten.

Modellen är särskilt attraktiv på grund av det låga priset, men också för att den inte kräver ett abonnemang. Till skillnad från konkurrerande modeller använder de sig av kontantkort som behöver köpas till. Kontantkortet kan vara helt fristående från den operatör du har i din egen telefon. Du betalar endast för den datatrafik som används genom kontantkortet.

Tractive GPS-tracker

Bästa katt GPS

Pris Tractive GPS-tracker

Tractive GPS-tracker är en enkel, smidig och kostnadseffektiv GPS som är perfekt anpassad för katter. Endast 28 gram i vikt, vilket gör den till den lättaste GPS:en i vår eftersökning på marknaden. Live-läge som ger dig uppdatering direkt vart din katt befinner sig i tillhörande app. Samt ett väldigt kostnadseffektivt pris som få andra kvalitativa GPS trackers kan matcha.

Tractive GPS-tracker är en utmärkt kandidat för att börja följa din katts rörelser. Den har en låg kostnad att köpa in och abonnemanget som du är tvungen att använda är inte heller speciellt farligt. Det finns två olika typer av abonnemang via Tractive: Basic & Premium. Priserna ligger från ca 45 kronor i månaden i pris för basic-abonnemanget. Läs mer om abonnemangen här. 

GPS:en är utrustad med GeoFencing som gör att du kan sätta gränser där du blir notifierad när katten går utanför dem. Livespårningen, vattentätheten (IPX7-certifiering) och platshistoriken gör att du får allt du behöver till ett lågt pris.

Batteritiden ligger på upp till 5 dagar, men det inbyggda batteriet går enkelt och snabbt att laddas upp (endast 2 timmar).

När du köper Tractive GPS-tracker kan du välja att köpa med ett tillhörande halsband, eller fästa det på befintligt.

Köpguide Katt gps

När det kommer till en katt GPS finns det ett flertal olika funktioner som är värt att titta närmare innan du väljer att köpa en. Därför har vi sammanställt efter vår research denna köpguide för katt gps och gps halsband till katter. För att helt enkelt hjälpa dig från att göra de klassiska misstag som många gör när de första gången köper en katt gps.

Miljö

Innan du köper GPS-spårning för din katt är det viktigt att tänka till i vilken miljö som den skall användas. Vanligtvis är det till en utekatt som du har användning av en GPS. Se därför till att det är en GPS som klarar olika grader och miljöer.

Livespårning

GPS spårning för katter finns i två olika funktioner, de som sänder live kattens position. Samt de som med jämna mellanrum uppdateras, men där du inte får en live position på ditt husdjur. Vanligtvis är de Katt GPS:er med livespårning en aning dyrare än de utan.

Loggar

Att ha möjligheten att spara loggar över kattens positioner kan vara extremt värdefullt om du tappar GPS-signalen och katten inte kommer hem. Genom att då kunna gå tillbaks i tiden se hur katten har rört sig, kan ge dig indikationer på vart den kan befinna sig.

Larmfunktioner

En del GPS:er för katter har möjligheten att larma vid olika tillfällen. Det ena kan vara när du har tappat GPS-signalen. Då får du en notifikation eller larm på att signalen är borta. Är du orolig över katten då kan du snabbt ta dig till den position som signalen sist sände ifrån. En annan smart funktion som de kan innehålla är att rita upp ett upptagningsområde för katten, så kallad “GeoFence”. Det fungerar på sådant sätt att du själv ritar upp ett område på kartan där katten utan problem får befinna sig. Men när katten rör sig utanför det uppritade området får du en notifiering om det. På det sättet kan du undvika att katten springer för långt bort eller kommer bort från er.
Tänk dock på att katter vanligtvis kan röra sig inom stora områden, utan att ha problem att hitta hem. Testa dig fram med detta och rita inte upp ett för snävt upptagningsområde.

Det finns även funktioner som varnar om den håller för hög hastighet, t.ex. om den då skulle befinna sig i en bil. Samt larmfunktioner för när batterinivån i GPS:en börjar bli låg.

Röstkommunikation

Har du en önskan att kunna prata till din katt när de har GPS:en på sig, då finns det en del katt GPS:er som stödjer röstkommunikation. På det sättet kan du be katten att komma hem, eller vissla på dem om det är sättet som du lättast påkallar deras uppmärksamhet.

Abonnemang

Flera av de mer avancerade GPS:erna har en månadskostnad kopplad till sig för att kunna erbjuda alla funktioner. Se till att kolla upp detta innan du väljer att köpa katt GPS. För att vara säker på att du får med alla funktioner som du önskar, till det pris som du räknat med.

Bästa GPS tracker katt

FAQ

Vanliga frågor och svar om katt GPS och GPS halsband för katter.

Kan man ha GPS på katten?

Ja det går att ha koll på din katt dygnet runt, genom att sätta en GPS på kattens halsband. Du kan välja att köpa en GPS som du sätter på befintligt halsband. Eller så väljer du att köpa ett färdigt GPS halsband anpassat för katter.

Kan man lita på en katt GPS?

Ja det går att lita på en katt GPS när det kommer till spårning av kattens position. Tänk dock på att det finns billiga modeller som är mindre pålitliga. Är det viktigt att GPS:en fungerar som den skall och är pålitlig. Välj en dyrare modell som är betydligt mer påkostad och därmed håller en högre kvalité.

Finns det GPS för mikrochip?

Idag finns inte den produkten på marknaden som följer kattens positioner via mikrochip. GPS via mikrochip är ett frestande alternativ då de flesta katter är utrustade med detta. Det kan vara så att det blir aktuellt i framtiden med detta.

Behöver man betala månadskostnad för GPS på katten?

En del GPS:er för katter kommer med ett tillhörande abonnemang för att kunna nyttja produktens samtliga funktioner. Det rör sig då vanligtvis om en löpande månadskostnad.

Källa

Vi har tagit in ett flertal olika källor när vi sammanställt denna guide kring marknadens bästa katt GPS. Det har både handlat om objektiva tester genomförda av testlabb. Men det har också samlats in lästs igenom hundratals med recensioner från husdjursägare. Det finns idag ett flertal olika nischsajter förutom de traditionella kanalerna, där husdjursägare recenserar produkter. Vi nämner ett par av dessa sidor här nedan där flest recensioner och betyg har samlats in kring produkterna.

Förutom detta har vi själva gått igenom produkternas olika specifikationer och informationen som leverantörerna själva presenterat kring produkten.

Test GPS Tracker av M3 – 2019-12-04
https://m3.idg.se/2.1022/1.664499/gps-trackers

Zoo.se
https://www.zoo.se/

Arkenzoo.se
https://www.arkenzoo.se/

Tractive.com
https://tractive.com/sv/pd/gps-tracker-cat

[P_REVIEW post_id=1765 visual='full']