Eldkorg

- Bäst i test

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Bästa eldkorg

Dallas Redfire Eldkorg

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Vilken är den bästa Eldkorgen?

Hösten och vintern kan för en del kännas kall, dyster och ibland tråkig. Men faktum är att hösten och vintern här i Sverige många gånger är väldigt vacker och många av oss kan under denna period passa på att mysa och umgås inne i värmen samtidigt som man ser snön falla där ute. På något sätt är detta en tid då vi kan släppa lite måsten och slappna av på ett annat sätt kontra resterande del av året. En pryl som garanterat höjer mysfaktorn hemma hos dig är en eldkorg. Med en eldkorg kan du skapa en mysig känsla även under det kallaste och mest ruskiga vinterdagarna. En eldkorg är precis som det låter en korg som man eldar i, vanligtvis någon form av ved och som skapar en stämningsfull miljö i din trädgård. En eldkorg riktar sig framförallt till personer som har hus och som har möjlighet att placera den på ett brandsäkert sätt på sin tomt. Många väljer att placera sin eldkorg en bit utanför fönstret och på så sätt har du skapat en eld som både skapar en mysig stämning och som lyser upp vintermörkret. En eldkorg kan givetvis användas året runt, även under kallare sommarkvällar då du och dina vänner kan samlas runt brasan och njuta av elden som fascinerar oss alla. En eldkorg är en perfekt pryl för att höja såväl stämningen som mysfaktorn och kan användas i samband med större trädgårdsfester likväl som hemmamys med familjen. Idag finns det något som i folkmun brukar kallas för eldkorg, eldfat och eldstad. Dessa tre motsvarar samma sak men skiljer sig en del i utseende och design. Vi har valt att framförallt fokusera på eldkorg men kommer även att beröra och lyfta fram några topp-prylar för det andra två kategorierna.

Idag finns det mängder av olika typer av eldkorgar på marknaden. Det skiljer sig rejält i modeller, storlekar, former och inte minst prisklasser. Därför är det viktigt att du tänker igenom dina behov och vad just du är ute efter. Med tanke på att en eldkorg utsätts för väldigt hög temperatur så kan det vara en fördel att välja en eldkorg som är mer hållbar och som håller över tid. På så sätt kan du njuta längre av din eldkorg samtidigt som det är ett mer kostnadseffektivt alternativt för din ekonomi.

Vi vill med denna guide hjälpa dig på kraven i ditt köp av en eldkorg. Vi har analyserat marknaden och tagit fram de bästa eldkorgarna som finns att tillgå. Vi har tagit hänsyn till tidigare omdömen och recensioner samt tittat på delar som funktion, design, pris och användarvänlighet. Vi hoppas du blir nöjd med i ditt köp av eldkorg!

UTMÄRKT VAL!

Eldkorg bäst i test

Esschert Eldstad

TOPP PRYLEN!

Bästa eldkorg

Dallas Redfire Eldkorg

UTMÄRKT VAL!

Bäst i test eldkorg

RedFire Eldkorg Denver

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ PRYLKOLLEN
Prylkollen är skapad för att hjälpa dig som konsument att ta välgrundade beslut vid inköp av produkter. Vårt mål är helt enkelt att ge dig bästa möjliga produkt. Våra betygsättningar och analyser är alltid objektivt styrda och vi tar inte emot några gåvor eller ersättningar för att betygsätta produkterna. 
Alla åsikter Prylkollen och våra skribenter ger är subjektiva och det är inte säkert att du håller med. Prylkollen.se är en kostnadsfri plattform för dig som besökare och finansieras istället genom samarbetslänkar till våra partners. Du som besökare påverkas inte av dessa länkarna.

Så valde vi ut bästa Eldkorg

Idag finns det väldigt få tester att tillgå på eldkorgar vilket gör det svårt att få en överblick på denna produktkategori. Det finns också väldigt lite kundrecensioner och omdömen att ta hänsyn till. Men vi har analyserat olika modeller och produkter på marknaden och lyckats få fram dem mest populära och de bästa eldkorgarna som finns att tillgå på marknaden.

Produkterna har inte testats av oss själva utan vi sammanställer omdömen och recensioner från ett tiotal olika platser. Informationen som tillverkarna presenterar om produkterna är också något som har gåtts igenom för att hitta bästa möjliga eldkorgarna.

Olika typer av eldkorgar

Eldkorg

Eldkorg är kanske den mest vanliga varianten och precis som namnet påstår så liknar denna en korg i stilen och designen. En populär variant som finns i väldigt många olika utföranden och modeller. Passar i de flesta hem och skapar en mysigt och stämningsfull känsla i din trädgård.

Eldfat

Ett eldfat är precis som det låter ett fat som du kan elda i. Vanligtvis är eldfat väldigt vida vilket gör att du kan se elden från alla vinklar. Eldfaten finns precis som eldkorgarna i många olika utföranden och stilar. Du kan hitta allt från eldfat i cortenplåt till stål.

Eldstad

Eldstad är ett samlingsnamn för alla typer av dessa produkter. Man brukar också kalla dem lite större modellerna för eldstad och dem kostar vanligtvis lite mer än ett eldfat eller eldkorg. Bara namnet eldstad får en att bli nyfiken och vilja ha en sådan produkt i sin trädgård.

Innehållsförteckning

Dallas Redfire Eldkorg

Bästa eldkorg

Pris Dallas Redfire Eldkorg

Dallas Redfire Eldkorg är en populär modell som sålt otroligt bra på den svenska marknaden. Det är både en funktionell och vacker eldkorg som på alla sätt och vis fyller sin funktion. Dallas Redfire Eldkorg levereras med två stycken integrerade handtag vilket gör den enkel att flytta vid behov. Du kan också sätta på ett grillgaller på eldkorgen och vips så har du förvandlat din eldkorg till en grill. Detta är en eldkorg där familjen, släkten och vännerna kan samlas för att umgås och ta den av den sprakande elden som lyser upp vintermörkret. Eldkorgen är tillverkad i 2mm tjock stål med pulverlackerad finish i svart. En snygg, hållbar och funktionell eldkorg som kan smycka upp vilket hem som helst.

Esschert Eldstad

Eldkorg bäst i test

Pris Esschert Eldstad

Det enkla är ofta det fina? Det tycker åtminstone väldigt många av oss och vi är beredda att hålla med. Esschert Eldstad är just precis detta, en enkelt, stilren och väldigt snygg eldstad som får vilket hem som helst att lysa. Den är framtagen i en minimalistiskt design för att låta elden ta plats och tala för sig själv. Det vackra fatet ger gott om plats för ved som kan hålla igång en brasa och lägereld under en längre tid. Passar utmärkt att ha vid ett middagsbord ute i trädgården eller bara som ett smycke ute i trädgården. Esschert Eldstad levereras i två delar, ett fat och ett stativ med ben som fatet sitter fast på. Denna lösning medför att eldstaden står stabilt på marken.Eldstaden mäter 49,5 cm i diametern och levereras med ett hål i mitten av fatet för dränering. En utmärkt alternativ för dig som är ute efter en minimalistiskt och fräck design.

RedFire Eldkorg Denver

Bäst i test eldkorg

Pris RedFire Eldkorg Denver

Redfire Eldkorg Denver skapar en romantisk och stämningsfull atmosfär i din trädgård. Den ger en fin kombination av behaglig värre samtidigt som den är väldigt vacker att titta på. Den här eldkorgen är något tätare i sitt utförande vilket gör att den minimerar risken för att veden ska trilla ut och orsaka skada på underlaget. Redfire Eldkorg Denver är tillverkad helt i stål och försedd med handtag vilket gör det enkelt att flytta den 6kg tunga eldkorgen. Det medföljer också en bottenplatta som samlar upp askan som uppkommer vid eldning. En väldigt snygg och tilltalande eldkorg som ger ett fint ljus och som skapar en härlig atmosfär.

Clas Ohlson Eldkorg

Pris Clas Ohlson Eldkorg

Eldkorgen från Clas Ohlson är en stilren och modern eldkorg som erbjuds till ett väldigt bra pris. Eldkorgen genererar ett fint ljus tack vare sitt öppna utförande. En perfekt eldkorg att placera i din trädgård för att skapa en mysig och rofylld stämning. Clas Ohlson Eldkorg är tillverkad i svart smide vilket gör att den är tålig mot höga temperaturer. Med denna eldkorg kan du också välja att placera ett grillgaller på toppen och njuta av en god grill anrättning yta i din trädgård.

Verus Eldkorg

Pris Verus Eldkorg

Verus Eldkorg är en vacker och elegant eldkorg från tillverkaren Blumfeldt. Här kan du se på när lågorna dansar fritt ute i vintermörkret oavsett om du själv är inomhus eller anordnar en tillställning ute i din trädgård. Verus Eldkorg har en diameter på 42 cm och bra kapacitet för att kunna hålla igång en rejäl och långvarig lägereld. Fötterna är utformade så att korgen alltid ska stå stabilt och säkert. Den är tillverkad i helt i stål och robust för att kunna klara av olika typer av tuffa väderförhållanden och givetvis temperaturer. Överlag en funktionell, hållbar och väldigt vacker eldkorg.

Att tänka på när du köper Eldstad

Det är många av oss som fått upp ögonen för eldkorgen och det avspeglas också i utbudet som finns att tillgå på dessa produkter. Idag hittar vi mängder av olika eldkorgar som framförallt skiljer sig åt i modell, design och pris. Funktionen för alla eldkorgar är densamma, den är framtagen och anpassad att kunna elda i och det är också det som själva korgen behöver klara av. Baserat på detta så finns det en del saker som du bör tänka på innan du köper en eldkorg. Vi har nedan listat de givna sakerna som kan skilja dem åt och som kan vara extra bra för dig att reflektera över och känna till.

Hållbarhet

En viktigt egenskap hos en eldkorg är naturligtvis hållbarheten och den potentiella linsvängden i produkten. En eldkorg utsätts för väldigt höga temperaturer vilket också ställer höga krav på materialen och dess framtagning. Var därför extra noga med att du köper en eldkorg som är tillverkad i ett starkt och hållbart material. På så sätt kommer du slippa att behöva köpa en ny på grund av att den tidigare inhandlade gett vika.

Utseende

En eldkorg köper många för att det ska vara trevligt och mysigt att titta på samt ha i sin omgivning. En viktig del för många är därför utseendet och designen. Idag finns det som sagt ett otroligt brett utbud på marknaden och dessa skiljer sig mycket just i utseenden. Vad som är snyggt och inte är en individuell fråga och därför är det viktigt att du tittar runt och hittar en eldkorg som både passar dina behov och som faller dig i smak rent utseendemässigt.

Material

Som vi varit inne och berört tidigare så är materialet otroligt avgörande i en eldkorg. Det flesta eldkorgar idag är tillverkade i starkt och tåligt material som klarar av belastning av väldigt höga temperaturer. Men det finns också billiga och enligt oss dåliga alternativ på eldkorgar som brister i hållbarhet på grund av att man använt ett för svagt material vid tillverkningen. Våra rekommenderade produkter ovan har goda omdömen och recensioner samt är framtagna av start material, förhoppningsvis faller någon av dessa just dig i smak.

Användningsområde

Det kan vara bra att fundera på vilket användningsområde som du ska ha din eldkorg till. Det finns som sagt ett otroligt brett utbud på marknaden och likaså storlekar. Arrangerar du ofta större tillställningar i din trädgård och vill ha en eldkorg med stor kapacitet och som ger en lång brinntid så bör du leta efter en större variant. Vill du däremot bara ha en eldkorg som smyckar upp din entre eller uppfart så kanske det räcker med en mindre modell.

Säkerhet

Eldkorg innebär eld som är förenad med skador och olyckor. Var därför väldigt försiktig när du använder din eldkorg och se till att du köper en som är bra utifrån ett säkerhetsperspektiv. Se därför över hur konstruktionen är uppbyggd och att din eldkorg står stabilt på underlaget. Sen rekommenderas det alltid att du har en bottenplatta som samlar upp aska och eventuell glöd som uppkommer vid eldning.
Tänk alltid på att vara uppdaterad på brandriskprognosen för att se om det råder några förbjud mot eldning utomhus i ditt område.

Bästa eldkorgarna

FAQ

Samling av vanliga frågor och svar om eldkorg

Vilken eldkorg är bäst?

Marknadens bästa eldkorg är Dallas Redfire Eldkorg. Här får du en funktionell, hållbar och lättanvändlig eldkorg som elegant lyser upp mörkret. Det medföljer även grillgaller och bottenplatta vilket gör eldkorgen helt komplett. Den står stabilt på marken och är dessutom vacker att titta på.

Hur använder man en eldkorg?

En eldkorg är väldigt simpel i sin konstruktion och sitt användande. Det enda du behöver göra är att se till att du har ved hemma. Du lägger veden i korgen och tänder sedan på med hjälp av tändpåsar. Sen är det bara till att avnjuta en härlig och sprakande brasa. När veden är på väg att brinna ur så fyller du på med ny ved.

Vad kostar en eldkorg?

Priset på eldkorgar varierar ganska mycket. Det vi har märkt är att priset ofta styrs på vilket material som eldkorgen är tillverkad i samt storleken på den. En del eldkorgar du köper ingår även grillgaller och bottenplatta vilket gör eldkorgen komplett. Men i runda slänger så kostar en eldkorg mellan 200-2000kr.

 

Källor

Nedan ser du en samling av de källor som vi använt för att sammanställa marknadens bästa Eldkorg.

Konsumentomdömen 2021
Vi har samlat flera olika stora sajters kundrecensioner och omdömen i denna sammanfattning. De oberoende testerna utförs av testinstitut som exempelvis Råd & Rön, Testfakta m.fl. De har dock aldrig möjligheten att identifiera hur produkterna står sig över tid. Vilket konsumenter faktiskt har och kommer lämna information om produkter som inte håller måttet över tid. Genom att sammanställa konsumenternas omdömen och betyg från flera olika källor får vi ett bra underlag att dra slutsatser på.