Droppslang

- Bäst i test

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Gardena Droppslang Startpaket Plantrader Micro-Drip system

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa droppslang

Vi är nog många som både uppskattar och ser tjusningen i att gå runt och påta i trädgården under den varma delen av året. Men ibland kan det också infalla sig en stress i att man måste få saker gjorda och att tiden inte riktigt räcker till, exempelvis som att vattna häcken eller växterna. Med hjälpa av en droppslang så behöver du inte längre känna några måsten utan du kan lämna över ansvaret till din droppslang som vattnar din trädgård utan någon som helst mänsklig delaktighet. När värmen börjar slå in och trädgården börjar brunka så är det allt som oftast väldigt mycket saker som måste tas hand om och för de flesta av oss är tiden den avgörande faktorn. Man hinner sällan med allt som man gärna skulle vilja ta tag i. Därför tycker vi att en droppslang är en fantastiskt bra produkt som underlättar för dig och som dessutom vattnar dina växter med rätt mängd vatten.

En droppslang kan liknas med en vanlig traditionell vattenslang förutom att den innehåller mängder med små hål som fördelar ut vatten till dina växter. Placera droppslangen i önskad rabatt eller häck och koppla sedan enkelt in droppslangen i din vattenutkastare, därefter vrider du på vatten och sen kommer droppslangen att automatiskt pulsera ut vatten till dina växter. Tekniken gällande droppslangar har gått framåt enormt mycket den senaste tiden och den stora marknadsledaren och innovatören i området får man ändå konstatera är Gardena som kommer otroligt långt i utvecklingen. Här kan man hitta mängder med smarta bevattningslösningar och droppslangar som går att koppla till maöverpaneler där du kan ställa in önskad bevattningsmängd, hur ofta det ska vattnas och när det ska vattnas. Detta sparar väldigt mycket tid för både dig som husägare samtidigt som det försäkrar att dina växter får tillräckligt med vatten för att överleva och må bra. Det finns givetvis även andra aktörer på marknaden som erbjuder droppslangar och vi vill med denna guide ge dig information kring vilka droppslangar som är bäst samt vad som kan vara viktigt att tänka på när du köper en droppslang.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ PRYLKOLLEN
Prylkollen är skapad för att hjälpa dig som konsument att ta välgrundade beslut vid inköp av produkter. Vårt mål är helt enkelt att ge dig bästa möjliga produkt. Alla åsikter Prylkollen och våra skribenter ger är subjektiva och det är inte säkert att du håller med. Prylkollen.se är en kostnadsfri plattform för dig som besökare och finansieras istället genom samarbetslänkar till våra partners. Du som besökare påverkas inte av dessa länkarna. 

Så valde vi ut bästa droppslangen

Tittar man på utbudet och tillverkarna av droppslangar så kan man ganska snabbt konstatera att Gardena både leder utvecklingen och har störst marknadsandelar inom området. Det har dock kommit upp en del andra tillverkare som erbjuder droppslangar dock inte med samma utbud och tillbehörssystem som Gardena erbjuder. Därför är det viktigt att man tänkt igenom hur man vill kunna använda sin droppslang samt hur avancerat system man tror sig ha behov utav.

Vi har valt ut de bästa droppslangarna genom att kartlägga marknadsutbudet och produkterna som finns att tillgå samt tagit del av kundomdömen och recensioner för det olika produkterna. Vi som skriver detta bor själva i hus och har just droppslang i vår trädgård och är ganska väl insatta i området. Vi har också försökt hitta objektiva och professionella tester som gjorts på droppslangar men tyvärr inte kunnat hitta några relevanta. När vi valt ut de bästa droppslangarna så har vi utgått från några kriterier som vi anser är viktiga för dig som konsument – pris, kvalitet, användningsområde samt enkelheten i produkten. För visst är det så att vi köper en droppslang för att få en hållbar och självgående produkt som ska underlätta vardagen för oss som husägare. Bortsett från droppslangar så finns det mängder av smarta lösningar som går att koppla på produkten för att få ett smart och automatiskt bevattningssystem, detta vill vi också slå ett slag för och visa upp för dig. Det är som sagt inget man måste köpa när man inhandlar en droppslang men det kan underlätta väldigt mycket och göra att du kan slappna av på ett helt annat sätt.

Innehållsförteckning

Gardena Droppslang Startpaket Plantrader Micro-Drip system

Pris Gardena Droppslang Startpaket Plantrader Micro-Drip system

Det här är droppslangen och startpaket för dig som är ute efter det bästa och mest flexibla systemet på marknaden. Det här är alltså startpaketet som du först behöver köpa för att börja använda systemet. Gardenas droppslangar i Micro-Drip systemet säljs i olika längder samt för olika användningsområden. Med detta system kan du bygga ut ditt bevattningssystem hur du vill och samt kunna koppla på en timer för anpassningsbar och automatisk bevattning. Den tryckreducerande enheten som medföljer kopplas in i kranen med hjälp av en slang. Slangen är patenterad och innovativt framtagen av Gardena samt innehåller självrengörande droppmunstycken utplacerade med 30 cm mellanrum. Detta möjliggör jämn bevattning av dina växter och häckar. Bevattningsraden är också utformad på så sätt att den stöter bort smuts och skräp vilket för att du kan vara säker på att vattnet alltid hittar ut från slangen. Den här produkten passar perfekt för dig som är ute efter ett bra bevattningssystem för exempelvis långa häck-sträckor, rabatter, buskar etc. Tack vare Micro-Drip systemet där det finns otroligt många produkter att tillgå så kan du enkelt bygga vidare på ditt bevattningssystem utan att behöva dra en ny slang. Droppslangarna från gardena säljs i längderna 15, 25, 30 och 50 meter. Det finns droppslangar som är utformade att placeras ovan jord samt under jord.Bästa bevattningssystemet på marknaden som du garanterat kommer uppskatta.

Fuktslang Gardena 15 m

Pris Fuktslang Gardena 15 m

Är du ute efter en enskild droppslang utan behov av ett system så är detta en droppslang som vi kan rekommendera. Slangen kommer från Gardera som är den stora ledaren inom området och som tillverkar produkter av högsta kvalitet med mängder av användare. Passar perfekt om du vill underlätta din vattning av plantor, buskar, rabatter eller en häckrad. Den här droppslangen är utformad för att ge dina växter rätt mängd vatten så det hinner tas upp av plantan utan att gå till spillo. Slangen är 15 meter lång och kan enkelt förlängas till maximalt 30 meter.

Fuktslang Hortus 30 Meter

Pris Fuktslang Hortus 30 Meter

Det här är en funktionell droppslang även kallad fuktslang som kan användas för att vattna dina växter, gräsmatta, häck och annan generell nyplantering. Droppslangen är lik en vanlig trädgårdsslang men med skillnaden att den innehåller små hål längs hela slangen som möjliggör effektiv bevattning i din trädgård. Vattnet sipprar ut i små mängder och ger växtligheten den mängd vatten de behöver. Det ger också minimalt vattenspill då växterna hinner suga upp den mängd vatten som sipprar ut genom slangen. Finns även möjlighet att koppla ihop två stycken med varandra om du önskar längre än 30 meter. Droppslangen levereras komplett med kopplingar och ett mellanled.

TIPS!
Bevattningskontroll Gardena Flex 1890-34

Pris Bevattningskontroll Gardena Flex 1890-34

När vi ändå pratar om droppslangar och smarta bevattningssystem så vill vi så ett extra slag för Gardenas bevattningskontroll. Med den här smarta produkten kan du styra din bevattning helt utifrån dina önskemål samt få hela processen automatiserad. Bevattningskontrollen fäster man på vattenutkastaren och med hjälp av en inbyggd timer så startar bevattningen utifrån dina inställningar. Du kan alltså själv bestämma hur ofta droppslangen ska vara igång, hur länge den ska vattna vid varje tillfälle samt vilken tidpunkt bevattningen ska starta. Bevattningskontrollen styrs enkelt via en lättläst LCD skärm och med hjälp av ett vred ställer du in inställningarna utifrån dina växters önskemål. Den här produkten funkar utmärkt att köpa till när du exempelvis köper gardenas startpaket. Du kan också välja att köpa den om du endast kommer använda en droppslang.

Köpguide Droppslang

En droppslang utsätts frekvent för yttre påfrestningar såsom kyla, frost, snö etc och därför är det av högsta vikt att du köper en droppslang som håller god kvalitet och som är tillverkad i ett hållbart material. Köper man exempelvis en droppslang till sin häck och som dessutom är nedgrävt under jord så vill man helst undvika att behöva gräva upp den för att den gå sönder, eller för den delen köpa en ny. Det finns därför några saker som kan vara bra för dig som konsument att känna till när du ska köpa en droppslang. Nedan har vi samlat de viktigaste områdena som vi rekommenderar dig att ha i beaktning.

Kvalitet
Som vi varit inne och berört så är kvaliteten på droppslangen avgörande för att den ska hålla över tid. Det finns idag två olika varianter på droppslangar, en som man placerar ovan jord och en som är anpassad för att kunna placeras under jord. En droppslang är en utomhusprojekt och med anledning av vård nordiska klimat så behöver den tåla yttre påfrestningar oavsett väderförhållande. Därför är det väldigt viktigt att du köper en droppslang som är tillverkad med hållbara och slitstarka material och helst från en tillverkare som har beprövade och omtyckta produkter.

Längd på droppslangen
Hur lång behöver din droppslang vara? Det är en frågeställning som du bör ha svaret på. Droppslangar finns nämligen i många olika längder beroende på användningsområde. Det finns idag droppslangar på 30 meter som vanligtvis används där du planterat häck då dessa sträckor kan vara väldigt långa. Sedan finns det mindre längder om användningsområdet exempelvis är för rabatter.

Användningsområde
Är du ute efter ett bevattningssystem som är skalbart och som kan byggas ut med tiden eller behöver du bara en droppslang för den lilla rabatten? Beroende på vad och hur du tänkt använda din droppslang så är det viktigt att du läser på om produkten så att den matchar dina behov och önskemål. Gardena har exempelvis ett system som kallas för Micro Grip som är ett skalbart och innovativt bevattningssystem för dig som är ute efter det lilla extra. Vi kommer lite längre ner att beröra just detta system och hur det kan nyttjas.

Pris
Ett vanlig fel man gör när man handlar produkter är att man stirrar alldeles för mycket på priset. Det handlar givetvis inte om att du ska köpa den dyraste produkten och att den alltid är bäst. Men när det kommer till droppslangar som behöver hålla hög kvalitet för att hålla länge så är priset inte allt. Läs istället på om produkten och bilda dig en uppfattning kring hur den utformats och om den fått bra omdömen sedan tidigare.

Köpa droppslang

FAQ

Här har vi sammanställt frågor och svar som ofta ställs kring droppslangar.

Vad är en droppslang?

En droppslang är en en vattenslang som innehåller små hål för effektiv och enkel bevattning av växter. När vattnet strömmar igenom slangen trängs vattnet ut i det små hålen och på så sätt får dina växter den mängd vatten de behöver för att överleva och må bra.

Hur använder man en droppslang?

En droppslang använder man i trädgården för att vattna växter och mindre träd. Det finns olika typer av droppslangar för olika användningsområden.Du kan exempelvis använda en droppslang i rabatten för att själv slippa stå och vattna alternativt längs häcken för att få en smidig och effektiv bevattning.

Vilken droppslang är bäst?

De bästa droppslangarna som finns att tillgå på marknaden hittar vi hos tillverkaren Gardena. Gardena har kommit väldigt lång i utvecklingen och har mängder med innovativa droppslangar och bevattningssystem som håller otroligt hög kvalitet. Droppslangen som går under Micro-Drip system är stor favorit och som dessutom finns i olika längder.

Vad kostar en droppslang?

Det beror helt på vilken längd du är ute efter som från vilken tillverkare. Men de kortaste droppslangarna går att hitta för runt hundralappen och längre droppslangarna ligger på ca 500kr. Så för ett par hundralappar kan du köpa en droppslang.

Källa

Professionella och objektiva tester av droppslangar på marknaden var i detta läget i stort sett obefintligt. Utbudet av tillräckligt underlag för kundrecensioner var inte heller tillräckligt stort för att vi skulle kunna få oss en bra uppfattning om produktens kvalité. Därför har vi valt med denna produkt att skapa oss en helt egen uppfattning kring produkten. Den är baserad på hundratals recensioner och en gedigen research av produkternas specifikationer och övrig information från tillverkaren.