Basketkorg

- Bäst i test

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Portabel EXIT Galaxy Med Dunkring

Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan. Detta påverkar varken vår betygsättning eller ditt pris när du köper produkten.

Bästa basketkorg

En basketkorg kan skänka glädje för hela familjen och bli en perfekt familjeaktivitet, eller ett utmärkt sätt för barnen att leka med kompisarna. Men det finns ett stort antal olika typer av basketkorgar ute på marknaden. Allt ifrån basketkorgarna med en enkel plywoodskiva, till små basketkorgar som går att använda inomhus eller den mer avancerade basketkorgen. Det finns idag till och med basketkorgar som är portabla och som har hjul under plattan.

Denna gång har vi på Prylkollen.se tagit fram de bästa basketkorgarna som vi kan hitta på marknaden, för olika typer av syften. Både för den mer avancerade som vill ha en robust och dunkbar basketkorg, till den enklare och mer kostnadseffektiva. Nedan har vi sammanställt topp 5 bästa basketkorgar enligt oss.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ PRYLKOLLEN
Prylkollen är skapad för att hjälpa dig som konsument att ta välgrundade beslut vid inköp av produkter. Vårt mål är helt enkelt att ge dig bästa möjliga produkt. Alla åsikter Prylkollen och våra skribenter ger är subjektiva och det är inte säkert att du håller med. Prylkollen.se är en kostnadsfri plattform för dig som besökare och finansieras istället genom samarbetslänkar till våra partners. Du som besökare påverkas inte av dessa länkarna. 

Så valde vi ut bästa basketkorg

När det kommer till basketkorgar finns det en för alla smaker på marknaden. Portabla och justerbara, nedgrävbara, små, stora, dunkbara och en hel del andra egenskaper. En basketkorg kan användas på ett flertal olika sätt också. Den kan användas inomhus, utomhus, fästas på väggen eller vara fristående. Vi har därför valt att ta ut 5 basketkorgar
som tillsammans sammanfattar de olika egenskaperna. De bästa basketkorgarna för den som vill ha en mer avancerad basketkorg, men också den kostnadseffektivare och enklare.

När vi valde ut basketkorgarna har vi tittat på hur de kan användas. Dvs förutom dess individuella egenskaper, så har vi även tittat på hur stor möjlighet människor har att köpa och använda den. De fristående basketkorgarna, som inte behöver fästas på väggen har en stor fördel. Allt du behöver för en sådan basketkorg är lite platt yta, helst med asfalt som underlag. Det har de allra flesta på ett eller annat sätt runt sitt hem, oavsett om du bor i hus, radhus eller lägenhet. Är den dessutom utrustad med hjul så att du har möjlighet att rulla bort basketkorgen när du är färdig med den, är det ett stort plus.

Förutom ovan tankebanor har vi sedan valt att titta på kvalitén, beräknad hållbarhet och prissättningen av basketkorgarna. Alla dessa specifikationer har till slut lett oss fram till de bästa basketkorgarna på marknaden.

Innehållsförteckning

Portabel EXIT Galaxy Med Dunkring

Pris Basketkorg Portabel EXIT Galaxy Med Dunkring

Denna basketkorg från EXIT har allt som du kan tänkas önska dig i en basketkorg för barnen eller till och med för dig själv. Den har designen, användarvänligheten och stabiliteten för att vara den bästa basketkorgen på marknaden. Först och främst är den byggd med en robust stålram med 89 mm i tjocklek, med en förstärkt ring och en bakplatta i polykarbonat (PC).

Basketkorgen är utrustad med en dunkring som ger dig en flexibilitet när barnen vill träna på sin Slamdunk. Med en totalt motvikt på 165 kg bestående av tre sandsäckar behövs ingen oro heller för att basketkorgen skall välta, åtminstone inte om barnen dunkar. Dessa sandsäckar placerar du enkelt bakom basketkorgens stång, där det finns omslag avsedd för detta.

EXIT Galaxy med dunkring är en lättanvändlig basketkorg som du enkelt kan flytta undan, med hjälp av hjulen som sitter undertill. Ta bort sandsäckarna så får du med enkelhet undan korgen snabbt. Basketkorgen är dessutom utrustad med 5 olika höjder, där du kan välja mellan maxhöjden 3,05 meter, hela vägen ned till 2,30 meter. Perfekt anpassad för hela familjen, stora som små. När barnen växer på längden genom åren så kan du med det smidiga och enkla handtaget justera höjden, utan några verktyg.

Basketkorg Chicago

Pris Basketkorg Chicago

Basket och Chicago är två ord som sedan Michael Jordans dagar alltid smälter perfekt ihop. Även i detta fall där vi har en basketkorg av riktigt hög kvalité. Basketkorgen från varumärket inSPORTline är en ultimat basketkorg att köpa hem till de basket intresserade barnen. Förutom den snygga designen är den utrustad med en justerbar höjd som du enkelt kan ändra med bara en hand. Höjden går från 3,05 meter ned till lägsta nivån på 2,30 meter, vilket gör att den passar barn i alla åldrar. 

Basketkorg Chicago är utrustad med en extra stabil och stor motvikts platta. Kapaciteten på den plattan är 150l, vilket motsvarar 210 kg om du väljer att fylla den med sand. Du kan även fylla den med vatten för att enklare kunna tömma den, då är vikten något lägre då vatten är lättare än sand. 

Dunkringen, den justerbara höjden och att den flyttbar med hjälp av dess transporthjul undertill gör den perfekt att ha hemma på uppfarten eller gården. 

EXIT Galaxy Väggmonterad

Pris EXIT Galaxy Väggmonterad

Den väggmonterade EXIT Galaxy är även den precis som den portabla basketkorgen en riktig vinnare. Förutom den snygga ögonfångande designen får du en här en basketkorg av hög kvalité. Den är byggd i ett robust och högkvalitativt material för att kunna hålla i många år. Trots att den är väggmonterad är den justerbar i höjden och har 5 olika höjder som du enkelt kan ändra. Det gör att den väggmonterade basketkorgen som satt väldigt lågt när barnen var små kan sitta kvar där den sitter. Du kan enkelt höja höjden bara på den istället med EXIT Galaxy. 

Basketkorgen är även utrustad med en dunkring som innebär att små fjädrar gör att du får en härlig sving i hela korgen, när du gör din slamdunk. Detta skapar en riktigt härlig känsla och får dig att mest vilja dunka bollen hela tiden. Sammantaget är detta den absolut bästa väggmonterade basketkorgen som vi kunnat hitta på marknaden. 

My Hood - Basketkorg - Family

Pris My Hood - Basketkorg - Family

Denna basketkorg från My Hood är en stilren utmanare inom ett mer kostnadseffektivt segment. Den ligger betydligt mycket lägre än basketkorgarna från exempelvis EXIT. Men My Hood har trots detta lyckats få in allt du söker i en portabel och flyttbar basketkorg. Den har först och främst en snygg design, med den svarta, blå och orangea färgen. Den är byggd på en stabil stomme med en stabil bakplatta som motvikt, där du enkelt fyller den med vatten eller sand.

Höjden på basketkorgen är justerbar mellan 200-260 cm, så den är lite lägre än flera andra basketkorgar på marknaden. Detta gör att den främst passar bäst för mindre barn, upp till 10-12 års ålder (från 10 år spelar man med basketkorgen på 3,05m).

Sammanfattningsvis en prisvärd utmanare till de mer avancerade modellerna och mer passande om du har yngre barn.

Basketkorg My Hood

Pris Basketkorg My Hood

Den väggmonterade basketkorgen från My Hood är den kostnadseffektiva och enkla modellen som alltid fungerar när du söker en basketkorg. En clean och snygg design som fungerar lika bra på garageväggen som husväggen. Den transparenta  bakplattan är tillverkad av det hållbara materialet polykarbonat, så att det klarar av alla väder. 

Behöver du inga extravaganser och söker en enkel basketkorg av hög kvalité till en rimlig peng, då är denna rätt för dig. Prislappen är väldigt överkomlig och du får en basketkorg som kommer kunna hålla i många år framöver. 

Köpguide basketkorg

När vi har sökt igenom marknaden efter basketkorgar har vi hittat en del punkter som är värt för dig som köpare att titta närmare på innan du köper din basketkorg.

Fäste eller mobil
Basketkorgar går att köpa i ett flertal olika modeller. Det går att köpa basketkorgar som fästs direkt på väggen eller garageporten, en platt yta som klarar belastningen från korgen. Basketkorgar med egen fristående stång finns också köpa, där de antingen befästs direkt i marken eller har en liggande motvikt för att hålla upp korgen. Mindre basketkorgar som hängs över dörren och som används inomhus går också att hitta.

Justerbar höjd
Har du valt att köpa en basketkorg som är mobil och har en egen stång, då kan det vara bra att känna till att det finns de som har justerbar höjd. Alla mobila basketkorgar har inte justerbar höjd, men de som har det har en stor fördel. Har du exempelvis köpt det till barnen, är det oerhört smidigt att kunna anpassa höjden på basketkorgen efter barnens ålder.

Motvikt
Mobila basketkorgar måste som sagt ha en motvikt för att hålla sig upprätt. Den motvikten kan se ut på olika sätt och ha olika kapacitet. Det vanligaste och smidigaste är en vattenfylld tank som du enkelt fyller och tömmer om du behöver flytta den. Se till att ha koll bara på vilken maxvikt som basketkorgen klarar, så att barnen inte försöker dunka eller hänga i den med för stor vikt.

Dunkbar ring
Det finns anpassade basketkorgar för den som är intresserade av att lära sig en klassisk “dunk”. Ringen på basketkorgen har en inbyggd fjädring som gör att den följer med dig i rörelsen, vilket gör den mer anpassad för att dunka.

Material & dimensioner
Dimensionerna på basketkorgen kan skilja sig och det är viktigt att se till att du tittar upp detta innan. Skall du placera den på väggen kan du titta efter bredd och höjd på bakplattan.
Är du intresserad av en mobil basket bör du se över höjden på korgen, så att den inte blir placerad för högt upp.
Basketkorgarna kommer även i ett flertal olika material. Det mest förekommande är en stålkorg och en high-density bakplatta.

FAQ

Nedan hittar du en samling av de vanligaste frågorna kring basketkorgar. 

Vart kan man köpa en basketkorg?

Basketkorgarna finns tillgängliga i ett flertal fysiska affärer, exempelvis barn- och sportaffärer. Men de finns även att köpa i andra typer av affärer som tillhandahåller fritidsprodukter. Samma sak gäller om du köper basketkorg online.

Hur hög ska basketkorgen vara?

En normalhöjd för basketkorgen skall ligga på 3,05 meter från golvet eller marken upp till ringens överkant. Viktigt är därmed att du inte skall mäta från bakplattan eller nätet, utan från stålringen.

Hur stor är plattan bakom basketkorgen?

Bakplattan på basketkorgen kan skilja sig lite i storlek beroende på vilken basketkorg du tittar på. Men de flesta ute på marknaden har ett mått på ca 105 x 65 (105 cm hög & 65 cm bred).

Hur hög basketkorg barn?

De officiella basketkorgarna har ett mått från golv till ringens överkant på 3,05 meter. Skall du köpa en basketkorg för barn, rekommenderar vi att du köper en som är justerbar i höjden. På det sättet kan du hela tiden anpassa höjden efter barnets ålder och storlek. Ett bra grundmått annars är att barn upp till 10 år som spelar i basketklubb spelar med höjden 2,60 meter. Efter 10 års ålder spelar de på de 3,05 meter.

Källa

Professionella och objektiva tester av basketkorgar på marknaden var i detta läget i stort sett obefintligt. Utbudet av tillräckligt underlag för kundrecensioner var inte heller tillräckligt stort för att vi skulle kunna få oss en bra uppfattning om produktens kvalité. Därför har vi valt med denna produkt att skapa oss en helt egen uppfattning kring produkten. 

Länkar till specifikationerna för produkterna:

https://www.gardenstore.se/basketkorg-portabel-exit-galaxy-med-dunkring
https://www.sporttema.se/basketkorg/basketkorg-chicago
https://www.gardenstore.se/basketkorg-exit-galaxy-vaggmonterad
https://www.gardenstore.se/stativ-my-hood-till-basketkorg-family
https://www.gardenstore.se/basketkorg-my-hood-med-boll-pro